Frişcă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Frişcă

Frişcă

Ingrediente: 100 g zahar pentru 1 kg frisca si un plic cu zahar vanilat, 4 1/4 g gelatina granule pentru 100 g lichid (frisca inclusiv alt lichid care intra in compozitie).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Frisca este smintina extrasa din laptele proaspat, dulce, prin centrifugare. Frisca se poate pastra in frigider sau congelator, fara sa-si schimbe proprietatile, cind se dezgheata. Frisca se considera bine batuta daca nu cade de pe tel, cind acesta se ridica (se observa urmele telului, cind acesta trece prin ea); numai atunci se poate pune zaharul pudra si zaharul vanilat (100 g pentru 1 kg frisca si un plic de zahar vanilat) cu care se bate numai 1-2 minute.Pentru ornat se va folosi frisca de deasupra, mai consistenta, iar cea moale de dedesupt se va amesteca in preparat. Pentru ornat este nevoie de un cornet din pinza deasa sau impermeabila sau, in lipsa acestuia, de o punga de nailon, careia i se taie un colt, unde se va potrivi spritul crestat. Marginile cornetului se rasucesc in afara, ca sa se poata pune toata frisca chiar in virful acestuia. Se modeleaza frisca in forma de cordoane ondulate. Pentru a-si mentine forma, frisca se combina cu gelatina. Gelatina se prezinta sub forma de foi transparente si sub forma de granule mai mari sau mai mici. O foaie de gelatina cintareste aproximativ 2 g si ii corespund 3 g gelatina granule. Cantitatea de gelatina pentru creme, jeleuri, sarlote, etc, se socoteste astfel: 1 1/4 - 1 1/2 foaie gelatina sau 4 - 4 1/2 g gelatina granule pentru 100 ml lichid (frisca, inclusiv alt lichid, care intra in compozitie). Daca se pune gelatina in cantitate mai mica, crema va fi moale, nu se va putea rasturna si taia; se va servi numai la pahar, aranjata chiar de la inceput, ca sa se inchege acolo. Daca se pune mai multa gelatina, crema va fi tare, neplacuta la mincat. Gelatina in contact cu frisca rece se intareste imediat sub forma de granule mai mari sau mai mici; acest defect nu se poate repara (deoarece gelatina amestecata cu frisca nu se mai poate incalzi). Daca frisca, gelatina si toate celelalte componente sint prea calde, compozitia se va muia, cind acestea se vor amesteca si se va inchega neomogen.
9.329 vizualizări
810 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
2. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
6. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă toscană (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
10. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
11. File de şalău cu ragu de creveţi  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Prăjitură regală cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Banane în coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Pepene galben cu diverse fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Salată exotică de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Desert răcoritor (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Orez a l`imperatrice (Dulciuri > Budinci)
22. Salată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Clafoutis cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
24. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
26. Terină de şalău cu surimi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Cataif cu fulgi de porumb (Dulciuri > Prăjituri)
29. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
30. Cremă de castane (Dulciuri > Creme)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.