Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Frișcă
Rețetă lacto-vegetariană

Ingrediente: 100 g zahar pentru 1 kg frisca si un plic cu zahar vanilat, 4 1/4 g gelatina granule pentru 100 g lichid (frisca inclusiv alt lichid care intra in compozitie).

Mod de preparare: Frisca este smintina extrasa din laptele proaspat, dulce, prin centrifugare. Frisca se poate pastra in frigider sau congelator, fara sa-si schimbe proprietatile, cind se dezgheata. Frisca se considera bine batuta daca nu cade de pe tel, cind acesta se ridica (se observa urmele telului, cind acesta trece prin ea); numai atunci se poate pune zaharul pudra si zaharul vanilat (100 g pentru 1 kg frisca si un plic de zahar vanilat) cu care se bate numai 1-2 minute.Pentru ornat se va folosi frisca de deasupra, mai consistenta, iar cea moale de dedesupt se va amesteca in preparat. Pentru ornat este nevoie de un cornet din pinza deasa sau impermeabila sau, in lipsa acestuia, de o punga de nailon, careia i se taie un colt, unde se va potrivi spritul crestat. Marginile cornetului se rasucesc in afara, ca sa se poata pune toata frisca chiar in virful acestuia. Se modeleaza frisca in forma de cordoane ondulate. Pentru a-si mentine forma, frisca se combina cu gelatina. Gelatina se prezinta sub forma de foi transparente si sub forma de granule mai mari sau mai mici. O foaie de gelatina cintareste aproximativ 2 g si ii corespund 3 g gelatina granule. Cantitatea de gelatina pentru creme, jeleuri, sarlote, etc, se socoteste astfel: 1 1/4 - 1 1/2 foaie gelatina sau 4 - 4 1/2 g gelatina granule pentru 100 ml lichid (frisca, inclusiv alt lichid, care intra in compozitie). Daca se pune gelatina in cantitate mai mica, crema va fi moale, nu se va putea rasturna si taia; se va servi numai la pahar, aranjata chiar de la inceput, ca sa se inchege acolo. Daca se pune mai multa gelatina, crema va fi tare, neplacuta la mincat. Gelatina in contact cu frisca rece se intareste imediat sub forma de granule mai mari sau mai mici; acest defect nu se poate repara (deoarece gelatina amestecata cu frisca nu se mai poate incalzi). Daca frisca, gelatina si toate celelalte componente sint prea calde, compozitia se va muia, cind acestea se vor amesteca si se va inchega neomogen.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.