Risotto cu dovlecei şi brânză - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovlecei şi brânză

Risotto cu dovlecei şi brânză

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 dovlecei medii, 1 ceapa tocata marunt (optional), 2 rosii taiate cubulete, 2-3 linguri mascarpone, 200 g branza brie, 1 cana orez (de preferat cu bobul lung), apa, patrunjel 1 legatura, sare dupa gust si piper alb.

Mod de preparare: Dovleceii se taie cubulete si se calesc in ulei de masline impreuna cu ceapa pana se rumenesc usor. Se adauga orezul si se amesteca cu dovleceii. Se adauga si rosiile taiate cubulete. Treptat se adauga apa, putin cate putin. Apa se pune pana se acopera orezul din tigaie si apoi se amesteca in continuu pana acesta creste si se adauga apa si tot asa, pana orezul fierbe "al dente". Se adauga mascarpone si branza brie si se amesteca pana cand se topeste branza. Se pune sare si piper dupa gust, se adauga patrunjel tocat marunt si se serveste.
Daca se doreste, in loc de apa, la ultima fierbere se poate adauga un pahar de sampanie..da o savoare deosebita. Orezul se poate manca simplu sau cu peste, creveti sau pui.
6.887 vizualizări
950 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şalău prăjit cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)
4. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
6. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
9. Tort de alune cu frişcă şi cafea (Dulciuri > Torturi)
10. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
11. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Chorizo de casă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Salată cu mortadella (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
20. Dovlecei cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
23. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
24. Gogoşari cu ghebe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
25. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Fasole verde cu roşii şi mentă (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.