Risotto cu dovlecei şi brânză - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovlecei şi brânză

Risotto cu dovlecei şi brânză

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 dovlecei medii, 1 ceapa tocata marunt (optional), 2 rosii taiate cubulete, 2-3 linguri mascarpone, 200 g branza brie, 1 cana orez (de preferat cu bobul lung), apa, patrunjel 1 legatura, sare dupa gust si piper alb.

Mod de preparare: Dovleceii se taie cubulete si se calesc in ulei de masline impreuna cu ceapa pana se rumenesc usor. Se adauga orezul si se amesteca cu dovleceii. Se adauga si rosiile taiate cubulete. Treptat se adauga apa, putin cate putin. Apa se pune pana se acopera orezul din tigaie si apoi se amesteca in continuu pana acesta creste si se adauga apa si tot asa, pana orezul fierbe "al dente". Se adauga mascarpone si branza brie si se amesteca pana cand se topeste branza. Se pune sare si piper dupa gust, se adauga patrunjel tocat marunt si se serveste.
Daca se doreste, in loc de apa, la ultima fierbere se poate adauga un pahar de sampanie..da o savoare deosebita. Orezul se poate manca simplu sau cu peste, creveti sau pui.
6.563 vizualizări
848 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Saramură de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
6. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
8. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
10. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
23. Sarmale dietetice (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Dovlecei cu umplutură colorată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
26. Salată mediteraneană (Salate > Salate de legume)
27. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.