Risotto cu dovlecei şi brânză - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovlecei şi brânză

Risotto cu dovlecei şi brânză

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 dovlecei medii, 1 ceapa tocata marunt (optional), 2 rosii taiate cubulete, 2-3 linguri mascarpone, 200 g branza brie, 1 cana orez (de preferat cu bobul lung), apa, patrunjel 1 legatura, sare dupa gust si piper alb.

Mod de preparare: Dovleceii se taie cubulete si se calesc in ulei de masline impreuna cu ceapa pana se rumenesc usor. Se adauga orezul si se amesteca cu dovleceii. Se adauga si rosiile taiate cubulete. Treptat se adauga apa, putin cate putin. Apa se pune pana se acopera orezul din tigaie si apoi se amesteca in continuu pana acesta creste si se adauga apa si tot asa, pana orezul fierbe "al dente". Se adauga mascarpone si branza brie si se amesteca pana cand se topeste branza. Se pune sare si piper dupa gust, se adauga patrunjel tocat marunt si se serveste.
Daca se doreste, in loc de apa, la ultima fierbere se poate adauga un pahar de sampanie..da o savoare deosebita. Orezul se poate manca simplu sau cu peste, creveti sau pui.
6.789 vizualizări
925 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Turnedo Rossini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Salată de ţelină (Salate > Salate de legume)
7. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Chiftele din dovlecei cruzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
12. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Geagic (salată turcească) (Salate > Salate de legume)
14. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
21. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
23. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
24. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi)
25. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
27. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Supă de vară cu dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de creier imitaţie de icre negre (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.