Risotto cu dovlecei şi brânză - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovlecei şi brânză

Risotto cu dovlecei şi brânză

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 dovlecei medii, 1 ceapa tocata marunt (optional), 2 rosii taiate cubulete, 2-3 linguri mascarpone, 200 g branza brie, 1 cana orez (de preferat cu bobul lung), apa, patrunjel 1 legatura, sare dupa gust si piper alb.

Mod de preparare: Dovleceii se taie cubulete si se calesc in ulei de masline impreuna cu ceapa pana se rumenesc usor. Se adauga orezul si se amesteca cu dovleceii. Se adauga si rosiile taiate cubulete. Treptat se adauga apa, putin cate putin. Apa se pune pana se acopera orezul din tigaie si apoi se amesteca in continuu pana acesta creste si se adauga apa si tot asa, pana orezul fierbe "al dente". Se adauga mascarpone si branza brie si se amesteca pana cand se topeste branza. Se pune sare si piper dupa gust, se adauga patrunjel tocat marunt si se serveste.
Daca se doreste, in loc de apa, la ultima fierbere se poate adauga un pahar de sampanie..da o savoare deosebita. Orezul se poate manca simplu sau cu peste, creveti sau pui.
6.988 vizualizări
978 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
4. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
5. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
7. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
10. Eclere cu ciocolată şi fistic (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de quinoa cu portocale şi mentă (Salate > Salate de legume)
12. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
13. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Castraveţi muraţi la soare (covăsiţi) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
15. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
16. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
17. Tort ieftin cu frişcă şi gem (Dulciuri > Torturi)
18. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Pască cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
21. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
24. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Sarmale de varză acră cu orez şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
30. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.