Risotto cu dovlecei şi brânză - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovlecei şi brânză

Risotto cu dovlecei şi brânză

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 dovlecei medii, 1 ceapa tocata marunt (optional), 2 rosii taiate cubulete, 2-3 linguri mascarpone, 200 g branza brie, 1 cana orez (de preferat cu bobul lung), apa, patrunjel 1 legatura, sare dupa gust si piper alb.

Mod de preparare: Dovleceii se taie cubulete si se calesc in ulei de masline impreuna cu ceapa pana se rumenesc usor. Se adauga orezul si se amesteca cu dovleceii. Se adauga si rosiile taiate cubulete. Treptat se adauga apa, putin cate putin. Apa se pune pana se acopera orezul din tigaie si apoi se amesteca in continuu pana acesta creste si se adauga apa si tot asa, pana orezul fierbe "al dente". Se adauga mascarpone si branza brie si se amesteca pana cand se topeste branza. Se pune sare si piper dupa gust, se adauga patrunjel tocat marunt si se serveste.
Daca se doreste, in loc de apa, la ultima fierbere se poate adauga un pahar de sampanie..da o savoare deosebita. Orezul se poate manca simplu sau cu peste, creveti sau pui.
6.824 vizualizări
934 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
2. Salată răcoritoare de vară (Salate > Salate de legume)
3. Salată de surimi cu avocado (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Pîinişoare cu măsline şi migdale (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
15. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
16. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
17. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Şniţele de gulii cu brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
20. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
21. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Salată de primăvară cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
24. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
25. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Turnedo Rossini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.