Risotto cu dovleac şi ciuperci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovleac şi ciuperci

Risotto cu dovleac şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g dovleac curatat si taiat bucati mai mari, 2 crengute de rozmarin sau cimbru, 1 catel de usturoi, 1 punga de legume congelate (morcov, mazare, etc.), 250 g ciuperci proaspete sau de la conserva, 1 ceapa mica, 5 linguri untdelemn fin, piper, 350 g orez Arborio, 1 portocala.

Mod de preparare: 1,5 l apa usor sarata se pun la fiert, se adauga bucatile de dovleac, rozmarinul, catelul de usturoi si legumele congelate si se lasa la fiert 15 minute, pana ce dovleacul se inmoaie. Se curata ciupercile, se spala si se taie felii (daca sunt din conserva se scurg). Se toaca ceapa si se caleste in trei linguri de untdelemn. Se adauga si ciupercile, se gusta de sare si de piper. Se adauga orezul, se caleste cateva minute impreuna cu ciupercile, apoi se stinge treptat cu apa in care a fiert dovleacul.
Se cojeste o jumatate de portocala fasii, care se calesc in doua linguri de untdelemn, intr-o craticioara, la foc mic. Se ia de pe plita cand se caramelizeaza usor. Imediat ce orezul e gata, se toarna in el untdelemnul in care s-a calit portocala si se lasa sa se patrunda cateva minute, acoperit cu capac. Se serveste cu piper macinat.
5.219 vizualizări
1.001 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)
3. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Saramură aromată cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
7. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
10. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Gogoşi (Dulciuri > Gogoşi)
15. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Compot de cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
20. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
21. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
24. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
25. Tort de curmale si frişcă (Dulciuri > Torturi)
26. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
28. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată de păpădie crudă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.