Risotto cu dovleac şi ciuperci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovleac şi ciuperci

Risotto cu dovleac şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g dovleac curatat si taiat bucati mai mari, 2 crengute de rozmarin sau cimbru, 1 catel de usturoi, 1 punga de legume congelate (morcov, mazare, etc.), 250 g ciuperci proaspete sau de la conserva, 1 ceapa mica, 5 linguri untdelemn fin, piper, 350 g orez Arborio, 1 portocala.

Mod de preparare: 1,5 l apa usor sarata se pun la fiert, se adauga bucatile de dovleac, rozmarinul, catelul de usturoi si legumele congelate si se lasa la fiert 15 minute, pana ce dovleacul se inmoaie. Se curata ciupercile, se spala si se taie felii (daca sunt din conserva se scurg). Se toaca ceapa si se caleste in trei linguri de untdelemn. Se adauga si ciupercile, se gusta de sare si de piper. Se adauga orezul, se caleste cateva minute impreuna cu ciupercile, apoi se stinge treptat cu apa in care a fiert dovleacul.
Se cojeste o jumatate de portocala fasii, care se calesc in doua linguri de untdelemn, intr-o craticioara, la foc mic. Se ia de pe plita cand se caramelizeaza usor. Imediat ce orezul e gata, se toarna in el untdelemnul in care s-a calit portocala si se lasa sa se patrunda cateva minute, acoperit cu capac. Se serveste cu piper macinat.
5.438 vizualizări
1.055 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Sana (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
3. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
6. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de cicoare radicchio (Salate > Salate de legume)
9. Tort cu afine si iaurt (Dulciuri > Torturi)
10. Lapte de pasăre cu cireşe (Dulciuri > Creme)
11. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Cremşnit cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
13. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
14. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Penne cu ton şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Cod cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
21. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
23. Zacuscă de gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
26. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de praz cu scrumbie (Salate > Salate cu peşte)
28. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.