Risotto cu dovleac şi ciuperci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovleac şi ciuperci

Risotto cu dovleac şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g dovleac curatat si taiat bucati mai mari, 2 crengute de rozmarin sau cimbru, 1 catel de usturoi, 1 punga de legume congelate (morcov, mazare, etc.), 250 g ciuperci proaspete sau de la conserva, 1 ceapa mica, 5 linguri untdelemn fin, piper, 350 g orez Arborio, 1 portocala.

Mod de preparare: 1,5 l apa usor sarata se pun la fiert, se adauga bucatile de dovleac, rozmarinul, catelul de usturoi si legumele congelate si se lasa la fiert 15 minute, pana ce dovleacul se inmoaie. Se curata ciupercile, se spala si se taie felii (daca sunt din conserva se scurg). Se toaca ceapa si se caleste in trei linguri de untdelemn. Se adauga si ciupercile, se gusta de sare si de piper. Se adauga orezul, se caleste cateva minute impreuna cu ciupercile, apoi se stinge treptat cu apa in care a fiert dovleacul.
Se cojeste o jumatate de portocala fasii, care se calesc in doua linguri de untdelemn, intr-o craticioara, la foc mic. Se ia de pe plita cand se caramelizeaza usor. Imediat ce orezul e gata, se toarna in el untdelemnul in care s-a calit portocala si se lasa sa se patrunda cateva minute, acoperit cu capac. Se serveste cu piper macinat.
4.918 vizualizări
926 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu nucă şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
2. Penne cu ton şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
8. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată pariziană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
13. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Tort cu migdale şi mascarpone (Dulciuri > Torturi)
15. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată de castraveţi şi ridichi (Salate > Salate de legume)
17. Salată şapte straturi (Salate > Salate de legume)
18. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
20. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
23. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
25. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Biftec la grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
27. Eclere cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.