Risotto cu dovleac şi ciuperci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovleac şi ciuperci

Risotto cu dovleac şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g dovleac curatat si taiat bucati mai mari, 2 crengute de rozmarin sau cimbru, 1 catel de usturoi, 1 punga de legume congelate (morcov, mazare, etc.), 250 g ciuperci proaspete sau de la conserva, 1 ceapa mica, 5 linguri untdelemn fin, piper, 350 g orez Arborio, 1 portocala.

Mod de preparare: 1,5 l apa usor sarata se pun la fiert, se adauga bucatile de dovleac, rozmarinul, catelul de usturoi si legumele congelate si se lasa la fiert 15 minute, pana ce dovleacul se inmoaie. Se curata ciupercile, se spala si se taie felii (daca sunt din conserva se scurg). Se toaca ceapa si se caleste in trei linguri de untdelemn. Se adauga si ciupercile, se gusta de sare si de piper. Se adauga orezul, se caleste cateva minute impreuna cu ciupercile, apoi se stinge treptat cu apa in care a fiert dovleacul.
Se cojeste o jumatate de portocala fasii, care se calesc in doua linguri de untdelemn, intr-o craticioara, la foc mic. Se ia de pe plita cand se caramelizeaza usor. Imediat ce orezul e gata, se toarna in el untdelemnul in care s-a calit portocala si se lasa sa se patrunda cateva minute, acoperit cu capac. Se serveste cu piper macinat.
5.328 vizualizări
1.029 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)
2. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate)
6. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
9. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Tort ieftin cu frişcă şi gem (Dulciuri > Torturi)
11. Risotto cu varză creaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
13. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă)
16. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
17. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Musaca de tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Papricaş de Sibiu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată a la Monpe (Salate > Salate de legume)
21. Gogoşari în oţet cu muştar (Conserve din legume, murături > Murături simple)
22. Tort de alune cu frişcă şi cafea (Dulciuri > Torturi)
23. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
25. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
28. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.