Risotto cu dovleac şi ciuperci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovleac şi ciuperci

Risotto cu dovleac şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g dovleac curatat si taiat bucati mai mari, 2 crengute de rozmarin sau cimbru, 1 catel de usturoi, 1 punga de legume congelate (morcov, mazare, etc.), 250 g ciuperci proaspete sau de la conserva, 1 ceapa mica, 5 linguri untdelemn fin, piper, 350 g orez Arborio, 1 portocala.

Mod de preparare: 1,5 l apa usor sarata se pun la fiert, se adauga bucatile de dovleac, rozmarinul, catelul de usturoi si legumele congelate si se lasa la fiert 15 minute, pana ce dovleacul se inmoaie. Se curata ciupercile, se spala si se taie felii (daca sunt din conserva se scurg). Se toaca ceapa si se caleste in trei linguri de untdelemn. Se adauga si ciupercile, se gusta de sare si de piper. Se adauga orezul, se caleste cateva minute impreuna cu ciupercile, apoi se stinge treptat cu apa in care a fiert dovleacul.
Se cojeste o jumatate de portocala fasii, care se calesc in doua linguri de untdelemn, intr-o craticioara, la foc mic. Se ia de pe plita cand se caramelizeaza usor. Imediat ce orezul e gata, se toarna in el untdelemnul in care s-a calit portocala si se lasa sa se patrunda cateva minute, acoperit cu capac. Se serveste cu piper macinat.
5.258 vizualizări
1.013 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de momiţe, creier sau măduvioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
3. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
4. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
5. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Ruladă cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
7. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
9. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
11. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
16. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
21. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
22. Corn cu nucă şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
23. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
24. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Supă de gulii cu cârnaţi şi fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
30. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.