Negresă cu nuci - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Negresă cu nuci

Negresă cu nuci

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 20

Ingrediente: 100 g unt, 2/3 ceasca zahar tos, 3/4 ceasca apa, 1/4 ceasca stafide, 2 cesti faina, 1 1/2 lingurita praf de copt, 1 lingurita scortisoara pisata, 1 lingura cacao pudra, 1/2 ceasca nuca macinata, 1/4 ceasca bucatele de ciocolata, 20 jumatati de samburi de nuca (intregi).
Pentru glazura: 60 g unt, 3/4 ceasca zahar pudra, 1 lingura cacao pudra, 1-2 linguri lapte.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C, se unge o tava dreptunghiulara de 27 x 18 cm cu ulei si se tapeteaza pe fund si pe margini cu hartie de copt, care se unge si ea. Se pun pe foc, intr-o craticioara, untul, apa, zaharul si stafidele, se lasa circa 5 minute, amestecand intruna, ca sa se dizolve zaharul, si se iau de pe foc.
Intr-un castron se cern faina, praful de copt, praful de cacao si scortisoara, se adauga ciocolata, nuca macinata si samburii de nuca intregi si se face la mijloc o gropita in care se pune untul cu stafidele (luate de pe foc). Se amesteca bine, se toarna compozitia in tava, se da la cuptor si se coace 30 de minute. Se lasa sa se raceasca circa 20 de minute in tava, dupa care se rastoarna si se pune deoparte.
Pentru glazura: se freaca untul pana ce devine cremos, se adauga zaharul, praful de cacao si laptele, se amesteca bine si se intinde glazura peste prajitura rece.
Se taie romburi si se orneaza cu bucatele de nuca.
7.774 vizualizări
632 tipăriri
11 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Creveţi cu unt şi sâmburi de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată cu maioneză şi nucă (Salate > Salate de legume)
3. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
4. Salată de nuci cu ţelină (Salate > Salate de legume)
5. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
6. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Corn cu nucă şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
8. Fructe de mare în nucă de cocos (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
9. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
12. Ruladă cu nucă (Dulciuri > Prăjituri)
13. Melcişori cu nucă (Dulciuri > Prăjituri)
14. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
15. Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tartelete cu pere şi nucă (Dulciuri > Prăjituri)
17. Prăjitură cu nucă şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
18. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
19. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
21. Beţişoare cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
22. Biluţe cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)
23. Bomboane de cafea cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
24. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci)
26. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
27. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
28. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
29. Karidopitta (Prăjitură grecească cu nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.