Risotto cu ardei - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ardei

Risotto cu ardei

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ardei gras mare si rosu, 1 rosie mare (carnoasa), sare, 1 catel de usturoi, 2 fire de ceapa verde, untdelemn fin, 350 g orez Arborio, 1 crenguta de cimbru, 1 l apa fiarta cu Delikat sau Vegeta, parmezan sau cascaval ras, 1 lingura unt, piper negru.

Mod de preparare: Se coace ardeiul, se da cu sare si i se curata pielita, apoi se taie felii, indepartandu-se semintele. Se opareste rosia scurt, i se scoate pielita si se taie in cubulete mici. Se amesteca cu ardeii si se gusta de sare. Se taie usturoiul si firele de ceapa verde marunt si se calesc intr-o cratita, in doua linguri de untdelemn. Se adauga orezul si se lasa si el sa se caleasca, amestecand. Cand devine sticlos, se adauga amestecul de ardei cu rosii, cimbrul rupt bucatele mici. Se stinge cu apa fiarta cu Delikat, fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic, adaugandu-se apa pe rand, pe masura ce este absorbita. Nu uitati sa amestecati. Cand orezul e fiert, se adauga trei linguri de parmezan si untul. Se presara cu piper proaspat macinat, parmezan si putin cimbru.
7.955 vizualizări
1.156 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Risotto cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
2. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
4. Risotto cu varză creaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Cod cu ardei gras (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri)
8. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
11. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
13. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Ardei pişcători bulgăreşti muraţi (Conserve din legume, murături > Murături simple)
18. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Supă de ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Pizza cu ardei şi ton (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Viţel cu usturoi şi ardei (Kelaidi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ardei iuţi în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Ardei copţi marinaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Supă galbenă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Risotto cu urzici (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.