Risotto cu ardei - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ardei

Risotto cu ardei

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ardei gras mare si rosu, 1 rosie mare (carnoasa), sare, 1 catel de usturoi, 2 fire de ceapa verde, untdelemn fin, 350 g orez Arborio, 1 crenguta de cimbru, 1 l apa fiarta cu Delikat sau Vegeta, parmezan sau cascaval ras, 1 lingura unt, piper negru.

Mod de preparare: Se coace ardeiul, se da cu sare si i se curata pielita, apoi se taie felii, indepartandu-se semintele. Se opareste rosia scurt, i se scoate pielita si se taie in cubulete mici. Se amesteca cu ardeii si se gusta de sare. Se taie usturoiul si firele de ceapa verde marunt si se calesc intr-o cratita, in doua linguri de untdelemn. Se adauga orezul si se lasa si el sa se caleasca, amestecand. Cand devine sticlos, se adauga amestecul de ardei cu rosii, cimbrul rupt bucatele mici. Se stinge cu apa fiarta cu Delikat, fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic, adaugandu-se apa pe rand, pe masura ce este absorbita. Nu uitati sa amestecati. Cand orezul e fiert, se adauga trei linguri de parmezan si untul. Se presara cu piper proaspat macinat, parmezan si putin cimbru.
8.020 vizualizări
1.176 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui cu ardei iute (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ardei umpluţi cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
8. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ardei iuţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
17. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ardei copţi marinaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ardei umpluţi cu chifle (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ardei capia în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
24. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Risotto cu urzici (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
29. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.