Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ardei |
Risotto cu ardei
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1 ardei gras mare si rosu, 1 rosie mare (carnoasa), sare, 1 catel de usturoi, 2 fire de ceapa verde, untdelemn fin, 350 g orez Arborio, 1 crenguta de cimbru, 1 l apa fiarta cu Delikat sau Vegeta, parmezan sau cascaval ras, 1 lingura unt, piper negru. Mod de preparare: Se coace ardeiul, se da cu sare si i se curata pielita, apoi se taie felii, indepartandu-se semintele. Se opareste rosia scurt, i se scoate pielita si se taie in cubulete mici. Se amesteca cu ardeii si se gusta de sare. Se taie usturoiul si firele de ceapa verde marunt si se calesc intr-o cratita, in doua linguri de untdelemn. Se adauga orezul si se lasa si el sa se caleasca, amestecand. Cand devine sticlos, se adauga amestecul de ardei cu rosii, cimbrul rupt bucatele mici. Se stinge cu apa fiarta cu Delikat, fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic, adaugandu-se apa pe rand, pe masura ce este absorbita. Nu uitati sa amestecati. Cand orezul e fiert, se adauga trei linguri de parmezan si untul. Se presara cu piper proaspat macinat, parmezan si putin cimbru.
7.601 vizualizări
Versiunea printabilă1.086 tipăriri 16 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume) 2. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate) 3. Cod cu ardei gras (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume) 5. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne) 6. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 7. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume) 9. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Supă de ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 12. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză) 13. Risotto cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 14. Supă de cartofi cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 17. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Risotto cu varză creaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume) 20. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Ardei iuţi umpluţi cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte) 23. Ketchup cu ardei iuţi (Sosuri > Sosuri condimentate) 24. Ciorbă de ardei capia copţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 25. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 26. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume) 27. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 28. Ardei capia în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple) 29. Supă de curcan ca în Ardeal (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 30. Ardei copţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) |