Risotto cu ardei - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ardei

Risotto cu ardei

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ardei gras mare si rosu, 1 rosie mare (carnoasa), sare, 1 catel de usturoi, 2 fire de ceapa verde, untdelemn fin, 350 g orez Arborio, 1 crenguta de cimbru, 1 l apa fiarta cu Delikat sau Vegeta, parmezan sau cascaval ras, 1 lingura unt, piper negru.

Mod de preparare: Se coace ardeiul, se da cu sare si i se curata pielita, apoi se taie felii, indepartandu-se semintele. Se opareste rosia scurt, i se scoate pielita si se taie in cubulete mici. Se amesteca cu ardeii si se gusta de sare. Se taie usturoiul si firele de ceapa verde marunt si se calesc intr-o cratita, in doua linguri de untdelemn. Se adauga orezul si se lasa si el sa se caleasca, amestecand. Cand devine sticlos, se adauga amestecul de ardei cu rosii, cimbrul rupt bucatele mici. Se stinge cu apa fiarta cu Delikat, fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic, adaugandu-se apa pe rand, pe masura ce este absorbita. Nu uitati sa amestecati. Cand orezul e fiert, se adauga trei linguri de parmezan si untul. Se presara cu piper proaspat macinat, parmezan si putin cimbru.
8.115 vizualizări
1.202 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui cu ardei iute (Mâncăruri > Fripturi)
3. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Ardei capia umpluţi cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Supă cremă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată cu ardei iute (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
15. Mâncare de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
18. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă galbenă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ardei umpluţi cu urdă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
22. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ardei umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ciorbă de ardei capia copţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ardei copţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
28. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.