Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo

Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 6-7 ciuperci champignon, 1 ceapa mica tocata marunt, 1 catel de usturoi, 1 ou, 2 linguri pesmet, 1 cescuta parmezan ras, marar si patrunjel tocat, 4 foi de paste proaspete sau foi pentru rulouri chinezesti (egg roll).
Sos Alberto: 1 cescuta parmezan ras, 2 linguri mozzarella, 200 ml lapte, 1 lingura unt, 1 lingurita de faina.

Mod de preparare: Se pune ceapa la prajit cu usturoiul si apoi se adauga ciupercile tocate marunt. Se lasa sa se prajeasca pana scade apa lasata de ciuperci. Intr-un castron se amesteca oul, pesmetul, 1 cescuta de parmezan si mozzarella cu ciupercile cand s-au mai racit un pic. Se adauga piper si marar si patrunjel.
Se pune cate o lingurita de ciuperci pe foaia de pasta lasandu-se loc pentru a forma niste pachetele micute. Se acopera cu o alta foaie de pasta care o fost unsa cu apa si se lipesc impreuna. Se taie ravioli cu o forma de prajituri sau cu mana libera.
Se pune o oala cu apa putin sarata la fiert si cand clocoteste se adauga ravioli. Se fierb cca 5 minute, apoi se strecoara.
Intr-o craticioara se face sosul de branza Alfredo. Se topeste o lingura de unt pe foc mic, apoi se aduaga o lingurita de faina sa se prajeasca foarte putin. Se pune apoi laptele si se lasa un minut sa se ingroase. Se aduaga parmezanul si mozzarella si se amesteca pana se topesc.
Se servesc ravioli calzi cu sosul de branza Alfredo si cu parmezan ras pe deasupra.
7.527 vizualizări
961 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
2. Frigărui înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sfere cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
4. Macrouri cu ierburi aromate şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Ruladă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Galoşi cu gutui şi cu miere (Dulciuri > Prăjituri)
11. Pizza cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Caserolă cu ton şi broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Gogoşi de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
22. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Prăjitură cu nucă şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
25. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
28. Ravioli cu dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Sos vânătoresc (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.