Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo

Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 6-7 ciuperci champignon, 1 ceapa mica tocata marunt, 1 catel de usturoi, 1 ou, 2 linguri pesmet, 1 cescuta parmezan ras, marar si patrunjel tocat, 4 foi de paste proaspete sau foi pentru rulouri chinezesti (egg roll).
Sos Alberto: 1 cescuta parmezan ras, 2 linguri mozzarella, 200 ml lapte, 1 lingura unt, 1 lingurita de faina.

Mod de preparare: Se pune ceapa la prajit cu usturoiul si apoi se adauga ciupercile tocate marunt. Se lasa sa se prajeasca pana scade apa lasata de ciuperci. Intr-un castron se amesteca oul, pesmetul, 1 cescuta de parmezan si mozzarella cu ciupercile cand s-au mai racit un pic. Se adauga piper si marar si patrunjel.
Se pune cate o lingurita de ciuperci pe foaia de pasta lasandu-se loc pentru a forma niste pachetele micute. Se acopera cu o alta foaie de pasta care o fost unsa cu apa si se lipesc impreuna. Se taie ravioli cu o forma de prajituri sau cu mana libera.
Se pune o oala cu apa putin sarata la fiert si cand clocoteste se adauga ravioli. Se fierb cca 5 minute, apoi se strecoara.
Intr-o craticioara se face sosul de branza Alfredo. Se topeste o lingura de unt pe foc mic, apoi se aduaga o lingurita de faina sa se prajeasca foarte putin. Se pune apoi laptele si se lasa un minut sa se ingroase. Se aduaga parmezanul si mozzarella si se amesteca pana se topesc.
Se servesc ravioli calzi cu sosul de branza Alfredo si cu parmezan ras pe deasupra.
7.464 vizualizări
942 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Salată de şuncă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
4. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de conopidă cu mărar şi muştar (Salate > Salate de legume)
16. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
17. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
18. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
19. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
20. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi)
21. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Gogoşari umpluţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
23. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Sardele la cuptor (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Omletă cu praz şi conopidă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Peşte cu sos a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.