Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 6-7 ciuperci champignon, 1 ceapa mica tocata marunt, 1 catel de usturoi, 1 ou, 2 linguri pesmet, 1 cescuta parmezan ras, marar si patrunjel tocat, 4 foi de paste proaspete sau foi pentru rulouri chinezesti (egg roll).
Sos Alberto: 1 cescuta parmezan ras, 2 linguri mozzarella, 200 ml lapte, 1 lingura unt, 1 lingurita de faina.
Mod de preparare: Se pune ceapa la prajit cu usturoiul si apoi se adauga ciupercile tocate marunt. Se lasa sa se prajeasca pana scade apa lasata de ciuperci. Intr-un castron se amesteca oul, pesmetul, 1 cescuta de parmezan si mozzarella cu ciupercile cand s-au mai racit un pic. Se adauga piper si marar si patrunjel.
Se pune cate o lingurita de ciuperci pe foaia de pasta lasandu-se loc pentru a forma niste pachetele micute. Se acopera cu o alta foaie de pasta care o fost unsa cu apa si se lipesc impreuna. Se taie ravioli cu o forma de prajituri sau cu mana libera.
Se pune o oala cu apa putin sarata la fiert si cand clocoteste se adauga ravioli. Se fierb cca 5 minute, apoi se strecoara.
Intr-o craticioara se face sosul de branza Alfredo. Se topeste o lingura de unt pe foc mic, apoi se aduaga o lingurita de faina sa se prajeasca foarte putin. Se pune apoi laptele si se lasa un minut sa se ingroase. Se aduaga parmezanul si mozzarella si se amesteca pana se topesc.
Se servesc ravioli calzi cu sosul de branza Alfredo si cu parmezan ras pe deasupra.
|