Prăjitură suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Prăjitură suedeză cu mere

Prăjitură suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: Aluatul: 4 oua, 125 g zahar, 1 pachetel zahar vanilat, 125 g faina, 2 linguri amidon, 1 lingurita praf de copt.
Umplutura: 2 foi de gelatina alba, 3 oua, 2 pachetele de praf de budinca de vanilie, 80 g zahar, 750 ml lapte, 1,2 kg mere rase (fara coaja), 2 linguri suc de lamaie, 750 g frisca batuta, 50 g zahar pudra, cateva felii de mere pentru decor, stropite cu lamaie ca sa nu se innegreasca, 100 g ciocolata rasa.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Aluatul: Se ia o tava dreptunghiulara si se tapeteaza cu hartie de copt (pergament). Se bat bine ouale ca sa se obtina o spuma densa, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai amesteca circa doua minute, pana ce compozitia devine omogena. Separat se inmoaie gelatina in apa.
Se amesteca faina, praful de copt si amidonul, jumatate din ea se cerne peste compozitia de oua, se amesteca din nou, apoi se adauga si restul. Se toarna aluatul in tava si se coace circa 12 minute, la foc viu.
Umplutura: Se despart ouale. Se bate spuma albusul. Se amesteca praful de budinca cu zaharul si 100 ml lapte, apoi se adauga galbenusurile. Laptele ramas se fierbe, se adauga in compozitia de budinca si se pune totul la fiert, pe flacara mica, pana ce crema incepe sa se ingroase. Se introduc in ea albusul batut, gelatina si se pune totul la rece, intr-un vas acoperit.
Merele rase, amestecate cu o lingurita de suc de lamaie, se introduc in crema de vanilie. Se intinde compozitia peste aluatul copt. Deasupra se unge cu frisca si se pune totul doua ore la rece. Suprafata prajiturii se decoreaza cu feliute de mere, iar partea laterala cu ciocolata rasa.
11.484 vizualizări
666 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
2. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
4. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
5. Plăcintă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
6. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Coastă de porc umplută cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
8. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
9. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Prăjitură englezească cu gem (Devonshire Scones) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
12. Tort cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
13. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi)
14. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
15. Prăjitură cu fulgi şi coacăze (Dulciuri > Prăjituri)
16. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Prăjitură pufoasă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
18. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
19. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Prăjitură cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
21. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
22. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
23. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi)
24. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
26. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
27. Clătite umplute cu mere (Dulciuri > Clătite)
28. Prăjitură austriacă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
29. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.