Prăjitură suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Prăjitură suedeză cu mere

Prăjitură suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: Aluatul: 4 oua, 125 g zahar, 1 pachetel zahar vanilat, 125 g faina, 2 linguri amidon, 1 lingurita praf de copt.
Umplutura: 2 foi de gelatina alba, 3 oua, 2 pachetele de praf de budinca de vanilie, 80 g zahar, 750 ml lapte, 1,2 kg mere rase (fara coaja), 2 linguri suc de lamaie, 750 g frisca batuta, 50 g zahar pudra, cateva felii de mere pentru decor, stropite cu lamaie ca sa nu se innegreasca, 100 g ciocolata rasa.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Aluatul: Se ia o tava dreptunghiulara si se tapeteaza cu hartie de copt (pergament). Se bat bine ouale ca sa se obtina o spuma densa, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai amesteca circa doua minute, pana ce compozitia devine omogena. Separat se inmoaie gelatina in apa.
Se amesteca faina, praful de copt si amidonul, jumatate din ea se cerne peste compozitia de oua, se amesteca din nou, apoi se adauga si restul. Se toarna aluatul in tava si se coace circa 12 minute, la foc viu.
Umplutura: Se despart ouale. Se bate spuma albusul. Se amesteca praful de budinca cu zaharul si 100 ml lapte, apoi se adauga galbenusurile. Laptele ramas se fierbe, se adauga in compozitia de budinca si se pune totul la fiert, pe flacara mica, pana ce crema incepe sa se ingroase. Se introduc in ea albusul batut, gelatina si se pune totul la rece, intr-un vas acoperit.
Merele rase, amestecate cu o lingurita de suc de lamaie, se introduc in crema de vanilie. Se intinde compozitia peste aluatul copt. Deasupra se unge cu frisca si se pune totul doua ore la rece. Suprafata prajiturii se decoreaza cu feliute de mere, iar partea laterala cu ciocolata rasa.
14.980 vizualizări
1.246 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu gutui (Dulciuri > Prăjituri)
2. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
3. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
5. Melcişori cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
6. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
7. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
8. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
10. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi)
12. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri)
14. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
15. Prăjitură cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
16. Ştrudel vienez cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
17. Karidopitta (Prăjitură grecească cu nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
19. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
20. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Tartă cu mere (III) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
23. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
26. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Prăjitură cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tort crocant cu mere (Dulciuri > Torturi)
29. Tartă gasconă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
30. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.