Prăjitură suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Prăjitură suedeză cu mere

Prăjitură suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: Aluatul: 4 oua, 125 g zahar, 1 pachetel zahar vanilat, 125 g faina, 2 linguri amidon, 1 lingurita praf de copt.
Umplutura: 2 foi de gelatina alba, 3 oua, 2 pachetele de praf de budinca de vanilie, 80 g zahar, 750 ml lapte, 1,2 kg mere rase (fara coaja), 2 linguri suc de lamaie, 750 g frisca batuta, 50 g zahar pudra, cateva felii de mere pentru decor, stropite cu lamaie ca sa nu se innegreasca, 100 g ciocolata rasa.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Aluatul: Se ia o tava dreptunghiulara si se tapeteaza cu hartie de copt (pergament). Se bat bine ouale ca sa se obtina o spuma densa, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai amesteca circa doua minute, pana ce compozitia devine omogena. Separat se inmoaie gelatina in apa.
Se amesteca faina, praful de copt si amidonul, jumatate din ea se cerne peste compozitia de oua, se amesteca din nou, apoi se adauga si restul. Se toarna aluatul in tava si se coace circa 12 minute, la foc viu.
Umplutura: Se despart ouale. Se bate spuma albusul. Se amesteca praful de budinca cu zaharul si 100 ml lapte, apoi se adauga galbenusurile. Laptele ramas se fierbe, se adauga in compozitia de budinca si se pune totul la fiert, pe flacara mica, pana ce crema incepe sa se ingroase. Se introduc in ea albusul batut, gelatina si se pune totul la rece, intr-un vas acoperit.
Merele rase, amestecate cu o lingurita de suc de lamaie, se introduc in crema de vanilie. Se intinde compozitia peste aluatul copt. Deasupra se unge cu frisca si se pune totul doua ore la rece. Suprafata prajiturii se decoreaza cu feliute de mere, iar partea laterala cu ciocolata rasa.
15.060 vizualizări
1.259 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu marţipan (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
3. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
5. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
6. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
7. Prăjitură cu alune şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
8. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Prăjitură cu cacao (Dulciuri > Prăjituri)
11. Clătite cu umplutură de mere (Dulciuri > Clătite)
12. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
13. Prăjitură cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
14. Prăjitură cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
15. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
19. Plăcintă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
20. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
21. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
23. Raţă umplută cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
25. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
27. Prăjitură Ambasador (Dulciuri > Prăjituri)
28. Cotlet cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
30. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.