Prăjitură suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Prăjitură suedeză cu mere

Prăjitură suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: Aluatul: 4 oua, 125 g zahar, 1 pachetel zahar vanilat, 125 g faina, 2 linguri amidon, 1 lingurita praf de copt.
Umplutura: 2 foi de gelatina alba, 3 oua, 2 pachetele de praf de budinca de vanilie, 80 g zahar, 750 ml lapte, 1,2 kg mere rase (fara coaja), 2 linguri suc de lamaie, 750 g frisca batuta, 50 g zahar pudra, cateva felii de mere pentru decor, stropite cu lamaie ca sa nu se innegreasca, 100 g ciocolata rasa.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Aluatul: Se ia o tava dreptunghiulara si se tapeteaza cu hartie de copt (pergament). Se bat bine ouale ca sa se obtina o spuma densa, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai amesteca circa doua minute, pana ce compozitia devine omogena. Separat se inmoaie gelatina in apa.
Se amesteca faina, praful de copt si amidonul, jumatate din ea se cerne peste compozitia de oua, se amesteca din nou, apoi se adauga si restul. Se toarna aluatul in tava si se coace circa 12 minute, la foc viu.
Umplutura: Se despart ouale. Se bate spuma albusul. Se amesteca praful de budinca cu zaharul si 100 ml lapte, apoi se adauga galbenusurile. Laptele ramas se fierbe, se adauga in compozitia de budinca si se pune totul la fiert, pe flacara mica, pana ce crema incepe sa se ingroase. Se introduc in ea albusul batut, gelatina si se pune totul la rece, intr-un vas acoperit.
Merele rase, amestecate cu o lingurita de suc de lamaie, se introduc in crema de vanilie. Se intinde compozitia peste aluatul copt. Deasupra se unge cu frisca si se pune totul doua ore la rece. Suprafata prajiturii se decoreaza cu feliute de mere, iar partea laterala cu ciocolata rasa.
13.920 vizualizări
1.040 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Prăjitură Rudy (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
4. Îngheţată de mere (Dulciuri > Îngheţate)
5. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
6. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
8. Tort crocant cu mere (Dulciuri > Torturi)
9. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
10. Prăjitură cu alune şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
11. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Prăjitură cu smochine (Dulciuri > Prăjituri)
14. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Prăjitură cu cacao (Dulciuri > Prăjituri)
16. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tort cu mere (Dulciuri > Torturi)
18. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
20. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Prăjitură cu gutui (Dulciuri > Prăjituri)
22. Ştrudel vienez cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
23. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
24. Prăjitură cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
25. Prăjitură glazurată (Dulciuri > Creme)
26. Tort special de mere (Dulciuri > Torturi)
27. Prăjitură de griş cu coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
28. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Prăjitură cu curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
30. Prăjitură moale cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.