Prăjitură austriacă cu mere - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Prăjitură austriacă cu mere

Prăjitură austriacă cu mere

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Aluatul: 200 g unt, 200 g zahar, 3 linguri suc de lamaie, 4 oua, 300 g faina, 1 lingurita praf de copt.
Pentru umplutura: 1 kg mere dulci-acrisoare, 1 ou, 2 linguri zahar, un praf de martipan (pentru culoare), 1 lingurita amidon, 1 lingurita faina, 1/2 lingurita praf de scortisoara, 2 linguri gem de caise.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Aluatul: se amesteca untul, zaharul si sucul de lamaie, pana se obtine o crema spumoasa. Fiecare ou se sparge si se bate in parte, introducandu-se in compozitie. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca. Aluatul se toarna intr-o forma rotunda de prajituri, unsa in prealabil cu putina grasime.
Se curata merele de coaja, se taie in doua, li se scot casuta si semintele si se aseaza cu partea taiata pe aluat. Se desparte oul, galbenusul se freaca spuma cu zaharul si se adauga praful de martipan. Se amesteca amidonul, faina si praful de scortisoara si se cern deasupra. Se bate albusul spuma si se introduce si el in compozitie, amestecand-o cu un tel.
Amestecul de oua cu martipan se pune peste merele din tava. Se baga prajitura la cuptor si se coace circa 50 de minute (dupa 40 de minute se acopera cu o hartie de pergament, ca sa nu-si inchida prea mult culoarea). Se scoate prajitura din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Pentru garnisit, se incalzeste gemul de caise si se intinde deasupra.
11.082 vizualizări
752 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură fragedă cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
2. Evantai de mere calde (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
7. Prăjitură glazurată (Dulciuri > Creme)
8. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
9. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
11. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
13. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
14. Prăjitură pufoasă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
15. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Mere în boccele (Dulciuri > Prăjituri)
17. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
18. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
20. Prăjitură cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
21. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Prăjitură cu marţipan (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi)
25. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
26. Prăjitură cu prune şi răzătură (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tartă gasconă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
28. Compot de mere (Conserve de fructe > Compoturi)
29. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.