Prăjitură austriacă cu mere - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Prăjitură austriacă cu mere

Prăjitură austriacă cu mere

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Aluatul: 200 g unt, 200 g zahar, 3 linguri suc de lamaie, 4 oua, 300 g faina, 1 lingurita praf de copt.
Pentru umplutura: 1 kg mere dulci-acrisoare, 1 ou, 2 linguri zahar, un praf de martipan (pentru culoare), 1 lingurita amidon, 1 lingurita faina, 1/2 lingurita praf de scortisoara, 2 linguri gem de caise.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Aluatul: se amesteca untul, zaharul si sucul de lamaie, pana se obtine o crema spumoasa. Fiecare ou se sparge si se bate in parte, introducandu-se in compozitie. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca. Aluatul se toarna intr-o forma rotunda de prajituri, unsa in prealabil cu putina grasime.
Se curata merele de coaja, se taie in doua, li se scot casuta si semintele si se aseaza cu partea taiata pe aluat. Se desparte oul, galbenusul se freaca spuma cu zaharul si se adauga praful de martipan. Se amesteca amidonul, faina si praful de scortisoara si se cern deasupra. Se bate albusul spuma si se introduce si el in compozitie, amestecand-o cu un tel.
Amestecul de oua cu martipan se pune peste merele din tava. Se baga prajitura la cuptor si se coace circa 50 de minute (dupa 40 de minute se acopera cu o hartie de pergament, ca sa nu-si inchida prea mult culoarea). Se scoate prajitura din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Pentru garnisit, se incalzeste gemul de caise si se intinde deasupra.
14.392 vizualizări
1.284 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
2. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
4. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
5. Tort cu mere dulci (Dulciuri > Torturi)
6. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
7. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Prăjitură cu piersici la gheaţă (Dulciuri > Prăjituri)
9. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
10. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
11. Prăjitură cu prune şi cappuccino (Dulciuri > Prăjituri)
12. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
13. Cremă de orez cu mere caramelizate (Dulciuri > Creme)
14. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Compot de mere (Conserve de fructe > Compoturi)
16. Prăjitură cu fulgi şi coacăze (Dulciuri > Prăjituri)
17. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
18. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
19. Prăjitură cu gem şi cocos (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
22. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Prăjitură în patru părţi (Dulciuri > Prăjituri)
24. Prăjitură cu iaurt şi sirop de lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
25. Prăjitură regală cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
26. Ştrudel vienez cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
27. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
28. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
29. Prăjitură americană cu alune (Dulciuri > Prăjituri)
30. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.