Prăjitură austriacă cu mere - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Prăjitură austriacă cu mere

Prăjitură austriacă cu mere

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Aluatul: 200 g unt, 200 g zahar, 3 linguri suc de lamaie, 4 oua, 300 g faina, 1 lingurita praf de copt.
Pentru umplutura: 1 kg mere dulci-acrisoare, 1 ou, 2 linguri zahar, un praf de martipan (pentru culoare), 1 lingurita amidon, 1 lingurita faina, 1/2 lingurita praf de scortisoara, 2 linguri gem de caise.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Aluatul: se amesteca untul, zaharul si sucul de lamaie, pana se obtine o crema spumoasa. Fiecare ou se sparge si se bate in parte, introducandu-se in compozitie. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca. Aluatul se toarna intr-o forma rotunda de prajituri, unsa in prealabil cu putina grasime.
Se curata merele de coaja, se taie in doua, li se scot casuta si semintele si se aseaza cu partea taiata pe aluat. Se desparte oul, galbenusul se freaca spuma cu zaharul si se adauga praful de martipan. Se amesteca amidonul, faina si praful de scortisoara si se cern deasupra. Se bate albusul spuma si se introduce si el in compozitie, amestecand-o cu un tel.
Amestecul de oua cu martipan se pune peste merele din tava. Se baga prajitura la cuptor si se coace circa 50 de minute (dupa 40 de minute se acopera cu o hartie de pergament, ca sa nu-si inchida prea mult culoarea). Se scoate prajitura din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Pentru garnisit, se incalzeste gemul de caise si se intinde deasupra.
10.529 vizualizări
689 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Prăjitură cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
4. Ştrudel vienez cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
5. Cotlet cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
6. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
7. Prăjitură cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
8. Prăjitură de griş cu coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
9. Prăjitură cu piersici la gheaţă (Dulciuri > Prăjituri)
10. Mere coapte (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
12. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Tort cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
14. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
15. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
16. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
18. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Tort special de mere (Dulciuri > Torturi)
20. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
22. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Prăjitură regală cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
24. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Prăjitură Rudy (Dulciuri > Prăjituri)
26. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi)
29. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cremă de mere la cuptor (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.