Prăjitură austriacă cu mere - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Prăjitură austriacă cu mere

Prăjitură austriacă cu mere

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Aluatul: 200 g unt, 200 g zahar, 3 linguri suc de lamaie, 4 oua, 300 g faina, 1 lingurita praf de copt.
Pentru umplutura: 1 kg mere dulci-acrisoare, 1 ou, 2 linguri zahar, un praf de martipan (pentru culoare), 1 lingurita amidon, 1 lingurita faina, 1/2 lingurita praf de scortisoara, 2 linguri gem de caise.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Aluatul: se amesteca untul, zaharul si sucul de lamaie, pana se obtine o crema spumoasa. Fiecare ou se sparge si se bate in parte, introducandu-se in compozitie. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca. Aluatul se toarna intr-o forma rotunda de prajituri, unsa in prealabil cu putina grasime.
Se curata merele de coaja, se taie in doua, li se scot casuta si semintele si se aseaza cu partea taiata pe aluat. Se desparte oul, galbenusul se freaca spuma cu zaharul si se adauga praful de martipan. Se amesteca amidonul, faina si praful de scortisoara si se cern deasupra. Se bate albusul spuma si se introduce si el in compozitie, amestecand-o cu un tel.
Amestecul de oua cu martipan se pune peste merele din tava. Se baga prajitura la cuptor si se coace circa 50 de minute (dupa 40 de minute se acopera cu o hartie de pergament, ca sa nu-si inchida prea mult culoarea). Se scoate prajitura din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Pentru garnisit, se incalzeste gemul de caise si se intinde deasupra.
10.794 vizualizări
712 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
2. Merlucius cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Prăjitură cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
4. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
5. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
6. Prăjitură regală cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
7. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
8. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
9. Prăjitură cu stafide (Dulciuri > Prăjituri)
10. Mere în boccele (Dulciuri > Prăjituri)
11. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi)
13. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
15. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
17. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
18. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
20. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
23. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
24. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
25. Prăjitură cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tort cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
27. Prăjitură cu nucă şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tort cu mere dulci (Dulciuri > Torturi)
29. Prăjitură cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
30. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.