Prăjitură austriacă cu mere - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Prăjitură austriacă cu mere

Prăjitură austriacă cu mere

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Aluatul: 200 g unt, 200 g zahar, 3 linguri suc de lamaie, 4 oua, 300 g faina, 1 lingurita praf de copt.
Pentru umplutura: 1 kg mere dulci-acrisoare, 1 ou, 2 linguri zahar, un praf de martipan (pentru culoare), 1 lingurita amidon, 1 lingurita faina, 1/2 lingurita praf de scortisoara, 2 linguri gem de caise.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Aluatul: se amesteca untul, zaharul si sucul de lamaie, pana se obtine o crema spumoasa. Fiecare ou se sparge si se bate in parte, introducandu-se in compozitie. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca. Aluatul se toarna intr-o forma rotunda de prajituri, unsa in prealabil cu putina grasime.
Se curata merele de coaja, se taie in doua, li se scot casuta si semintele si se aseaza cu partea taiata pe aluat. Se desparte oul, galbenusul se freaca spuma cu zaharul si se adauga praful de martipan. Se amesteca amidonul, faina si praful de scortisoara si se cern deasupra. Se bate albusul spuma si se introduce si el in compozitie, amestecand-o cu un tel.
Amestecul de oua cu martipan se pune peste merele din tava. Se baga prajitura la cuptor si se coace circa 50 de minute (dupa 40 de minute se acopera cu o hartie de pergament, ca sa nu-si inchida prea mult culoarea). Se scoate prajitura din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Pentru garnisit, se incalzeste gemul de caise si se intinde deasupra.
10.202 vizualizări
641 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de orez cu mere caramelizate (Dulciuri > Creme)
2. Prăjitură cu mango (Dulciuri > Prăjituri)
3. Karidopitta (Prăjitură grecească cu nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
5. Îngheţată de mere (Dulciuri > Îngheţate)
6. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Mere desert (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Prăjitură cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
10. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
13. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
14. Prăjitură cu curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
15. Tartă Tatin cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
18. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri)
19. Prăjitură moale cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
20. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
22. Compot de mere (Conserve de fructe > Compoturi)
23. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
25. Prăjitură cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
26. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
27. Prăjitură cu iaurt şi sirop de lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
28. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
29. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Prăjitură cu caise (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.