Prăjitură austriacă cu mere - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Prăjitură austriacă cu mere

Prăjitură austriacă cu mere

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Aluatul: 200 g unt, 200 g zahar, 3 linguri suc de lamaie, 4 oua, 300 g faina, 1 lingurita praf de copt.
Pentru umplutura: 1 kg mere dulci-acrisoare, 1 ou, 2 linguri zahar, un praf de martipan (pentru culoare), 1 lingurita amidon, 1 lingurita faina, 1/2 lingurita praf de scortisoara, 2 linguri gem de caise.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Aluatul: se amesteca untul, zaharul si sucul de lamaie, pana se obtine o crema spumoasa. Fiecare ou se sparge si se bate in parte, introducandu-se in compozitie. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca. Aluatul se toarna intr-o forma rotunda de prajituri, unsa in prealabil cu putina grasime.
Se curata merele de coaja, se taie in doua, li se scot casuta si semintele si se aseaza cu partea taiata pe aluat. Se desparte oul, galbenusul se freaca spuma cu zaharul si se adauga praful de martipan. Se amesteca amidonul, faina si praful de scortisoara si se cern deasupra. Se bate albusul spuma si se introduce si el in compozitie, amestecand-o cu un tel.
Amestecul de oua cu martipan se pune peste merele din tava. Se baga prajitura la cuptor si se coace circa 50 de minute (dupa 40 de minute se acopera cu o hartie de pergament, ca sa nu-si inchida prea mult culoarea). Se scoate prajitura din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Pentru garnisit, se incalzeste gemul de caise si se intinde deasupra.
14.137 vizualizări
1.237 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mere în boccele (Dulciuri > Prăjituri)
2. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
4. Tort cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
5. Plăcinţele cu mere (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
7. Ştrudel vienez cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
8. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
9. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
10. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
12. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
13. Merlucius cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
15. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Prăjitură caramel (I) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Prăjitură cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
18. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tort cu mere dulci (Dulciuri > Torturi)
20. Prăjitură cu alune şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
21. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Prăjitură cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
23. Spumă de mere cu frişcă (Dulciuri > Spume)
24. Prăjitură cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
25. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Tort de mere coapte (Dulciuri > Torturi)
27. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
28. Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea (Dulciuri > Prăjituri)
29. Budincă de cozonac cu mere (Dulciuri > Budinci)
30. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.