Prăjitură austriacă cu mere - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Prăjitură austriacă cu mere

Prăjitură austriacă cu mere

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Aluatul: 200 g unt, 200 g zahar, 3 linguri suc de lamaie, 4 oua, 300 g faina, 1 lingurita praf de copt.
Pentru umplutura: 1 kg mere dulci-acrisoare, 1 ou, 2 linguri zahar, un praf de martipan (pentru culoare), 1 lingurita amidon, 1 lingurita faina, 1/2 lingurita praf de scortisoara, 2 linguri gem de caise.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Aluatul: se amesteca untul, zaharul si sucul de lamaie, pana se obtine o crema spumoasa. Fiecare ou se sparge si se bate in parte, introducandu-se in compozitie. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca. Aluatul se toarna intr-o forma rotunda de prajituri, unsa in prealabil cu putina grasime.
Se curata merele de coaja, se taie in doua, li se scot casuta si semintele si se aseaza cu partea taiata pe aluat. Se desparte oul, galbenusul se freaca spuma cu zaharul si se adauga praful de martipan. Se amesteca amidonul, faina si praful de scortisoara si se cern deasupra. Se bate albusul spuma si se introduce si el in compozitie, amestecand-o cu un tel.
Amestecul de oua cu martipan se pune peste merele din tava. Se baga prajitura la cuptor si se coace circa 50 de minute (dupa 40 de minute se acopera cu o hartie de pergament, ca sa nu-si inchida prea mult culoarea). Se scoate prajitura din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Pentru garnisit, se incalzeste gemul de caise si se intinde deasupra.
10.374 vizualizări
659 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Mere coapte (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
4. Tort crocant cu mere (Dulciuri > Torturi)
5. Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
7. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
8. Prăjitură cu stafide (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tartă suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
10. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
11. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Garnitură de portocale, mere şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Prăjitură cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
14. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Prăjitură cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
17. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
18. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
20. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi)
22. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
23. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
25. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
26. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
28. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.