Prăjitură austriacă cu mere - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Prăjitură austriacă cu mere

Prăjitură austriacă cu mere

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Aluatul: 200 g unt, 200 g zahar, 3 linguri suc de lamaie, 4 oua, 300 g faina, 1 lingurita praf de copt.
Pentru umplutura: 1 kg mere dulci-acrisoare, 1 ou, 2 linguri zahar, un praf de martipan (pentru culoare), 1 lingurita amidon, 1 lingurita faina, 1/2 lingurita praf de scortisoara, 2 linguri gem de caise.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Aluatul: se amesteca untul, zaharul si sucul de lamaie, pana se obtine o crema spumoasa. Fiecare ou se sparge si se bate in parte, introducandu-se in compozitie. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca. Aluatul se toarna intr-o forma rotunda de prajituri, unsa in prealabil cu putina grasime.
Se curata merele de coaja, se taie in doua, li se scot casuta si semintele si se aseaza cu partea taiata pe aluat. Se desparte oul, galbenusul se freaca spuma cu zaharul si se adauga praful de martipan. Se amesteca amidonul, faina si praful de scortisoara si se cern deasupra. Se bate albusul spuma si se introduce si el in compozitie, amestecand-o cu un tel.
Amestecul de oua cu martipan se pune peste merele din tava. Se baga prajitura la cuptor si se coace circa 50 de minute (dupa 40 de minute se acopera cu o hartie de pergament, ca sa nu-si inchida prea mult culoarea). Se scoate prajitura din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Pentru garnisit, se incalzeste gemul de caise si se intinde deasupra.
11.319 vizualizări
791 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
3. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
4. Budincă de mere (Dulciuri > Budinci)
5. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
6. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Plăcintă cu mere în tavă mare (Dulciuri > Prăjituri)
8. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Mere în boccele (Dulciuri > Prăjituri)
11. Prăjitura preferată (Dulciuri > Prăjituri)
12. Prăjitură în patru părţi (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
14. Prăjitură caramel (I) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Prăjitură cu stafide (Dulciuri > Prăjituri)
16. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
17. Prăjitură de dovleac cu glazură (Dulciuri > Prăjituri)
18. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Tartă suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
20. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Prăjitură cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
22. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
23. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
24. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Melcişori cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
29. Prăjitură Rudy (Dulciuri > Prăjituri)
30. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.