Prăjitură austriacă cu mere - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Prăjitură austriacă cu mere

Prăjitură austriacă cu mere

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Aluatul: 200 g unt, 200 g zahar, 3 linguri suc de lamaie, 4 oua, 300 g faina, 1 lingurita praf de copt.
Pentru umplutura: 1 kg mere dulci-acrisoare, 1 ou, 2 linguri zahar, un praf de martipan (pentru culoare), 1 lingurita amidon, 1 lingurita faina, 1/2 lingurita praf de scortisoara, 2 linguri gem de caise.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Aluatul: se amesteca untul, zaharul si sucul de lamaie, pana se obtine o crema spumoasa. Fiecare ou se sparge si se bate in parte, introducandu-se in compozitie. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca. Aluatul se toarna intr-o forma rotunda de prajituri, unsa in prealabil cu putina grasime.
Se curata merele de coaja, se taie in doua, li se scot casuta si semintele si se aseaza cu partea taiata pe aluat. Se desparte oul, galbenusul se freaca spuma cu zaharul si se adauga praful de martipan. Se amesteca amidonul, faina si praful de scortisoara si se cern deasupra. Se bate albusul spuma si se introduce si el in compozitie, amestecand-o cu un tel.
Amestecul de oua cu martipan se pune peste merele din tava. Se baga prajitura la cuptor si se coace circa 50 de minute (dupa 40 de minute se acopera cu o hartie de pergament, ca sa nu-si inchida prea mult culoarea). Se scoate prajitura din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Pentru garnisit, se incalzeste gemul de caise si se intinde deasupra.
13.567 vizualizări
1.141 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
3. Prăjitură cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Prăjitură cu fulgi şi coacăze (Dulciuri > Prăjituri)
5. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Turtă dulce cu mere (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
7. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
8. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
9. Prăjitură moale cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Clătite cu umplutură de mere (Dulciuri > Clătite)
12. Pastă de mere (Conserve de fructe > Dulceaţă)
13. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
14. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
15. Mere în boccele (Dulciuri > Prăjituri)
16. Prăjitură de orez cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri)
17. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
21. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Prăjitură glazurată (Dulciuri > Creme)
23. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
24. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Prăjitură cu alune şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
27. Garnitură de portocale, mere şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
29. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
30. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.