Prăjitură austriacă cu mere - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Prăjitură austriacă cu mere

Prăjitură austriacă cu mere

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Aluatul: 200 g unt, 200 g zahar, 3 linguri suc de lamaie, 4 oua, 300 g faina, 1 lingurita praf de copt.
Pentru umplutura: 1 kg mere dulci-acrisoare, 1 ou, 2 linguri zahar, un praf de martipan (pentru culoare), 1 lingurita amidon, 1 lingurita faina, 1/2 lingurita praf de scortisoara, 2 linguri gem de caise.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Aluatul: se amesteca untul, zaharul si sucul de lamaie, pana se obtine o crema spumoasa. Fiecare ou se sparge si se bate in parte, introducandu-se in compozitie. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca. Aluatul se toarna intr-o forma rotunda de prajituri, unsa in prealabil cu putina grasime.
Se curata merele de coaja, se taie in doua, li se scot casuta si semintele si se aseaza cu partea taiata pe aluat. Se desparte oul, galbenusul se freaca spuma cu zaharul si se adauga praful de martipan. Se amesteca amidonul, faina si praful de scortisoara si se cern deasupra. Se bate albusul spuma si se introduce si el in compozitie, amestecand-o cu un tel.
Amestecul de oua cu martipan se pune peste merele din tava. Se baga prajitura la cuptor si se coace circa 50 de minute (dupa 40 de minute se acopera cu o hartie de pergament, ca sa nu-si inchida prea mult culoarea). Se scoate prajitura din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Pentru garnisit, se incalzeste gemul de caise si se intinde deasupra.
11.179 vizualizări
767 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Garnitură de portocale, mere şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Prăjitură moale cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
3. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
4. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Cremă de orez cu mere caramelizate (Dulciuri > Creme)
6. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
7. Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
9. Merlucius cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
16. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
17. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
18. Prăjitură caramel (I) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
20. Mere în boccele (Dulciuri > Prăjituri)
21. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
22. Prăjitură cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
23. Mere prăjite cu îngheţată (Dulciuri > Îngheţate)
24. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
26. Mere cu orez şi şodou (Dulciuri > Prăjituri)
27. Clătite umplute cu mere (Dulciuri > Clătite)
28. Tort cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
29. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.