Plăcintă provensală cu dovlecei - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Plăcintă provensală cu dovlecei

Plăcintă provensală cu dovlecei

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină, 100 g unt, 1 vîrf de cuţit sare, 1 pahar cu apă.
Pentru garnitură: 500 g dovlecei, 2 roşii, 2 cepe, 3 ouă, 200 ml smîntînă groasă, 70 g caşcaval ras, frunze de mentă, ulei de măsline, sare, piper, 1 pahar cu lapte.

Mod de preparare: Aluatul: Se pune făina într-un castron împreună cu sarea şi untul tăiat bucăţele şi se amestecă bine. Se adaugă apa şi se frămîntă cu mîna ori cu mixerul, pînă ce se obţine un aluat omogen. Se lasă să se odihnească 1/2 oră, se îmbracă o formă de tartă, se coace 10 minute şi se lasă să se răcească.
Se spală dovleceii şi roşiile şi se curăţă ceapa. Dovleceii tăiaţi rondele subţiri şi ceapa tocată mărunt se călesc 15 minute în puţin ulei de măsline. Se sărează, se piperează, se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi menta tăiată fîşii (cu foarfeca) şi se mai lasă pe foc încă 5 minute.
Într-un bol, se amestecă bine ouăle cu smîntîna, laptele şi caşcavalul ras. Se pun legumele călite peste aluatul copt şi răcit, se toarnă deasupra amestecul de ouă şi lapte şi se dă tarta încă 20 de minute la cuptor.
4.182 vizualizări
801 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Mititei din dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
8. Supă de vară cu dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Dovlecei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Sote de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
13. Dovlecei cu bulion (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Borş cu perişoare de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Bucatini cu dovlecei (carbonara) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Clătite cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Kalakukko (plăcintă cu hering) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Garnitură de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.