Plăcintă provensală cu dovlecei - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Plăcintă provensală cu dovlecei

Plăcintă provensală cu dovlecei

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină, 100 g unt, 1 vîrf de cuţit sare, 1 pahar cu apă.
Pentru garnitură: 500 g dovlecei, 2 roşii, 2 cepe, 3 ouă, 200 ml smîntînă groasă, 70 g caşcaval ras, frunze de mentă, ulei de măsline, sare, piper, 1 pahar cu lapte.

Mod de preparare: Aluatul: Se pune făina într-un castron împreună cu sarea şi untul tăiat bucăţele şi se amestecă bine. Se adaugă apa şi se frămîntă cu mîna ori cu mixerul, pînă ce se obţine un aluat omogen. Se lasă să se odihnească 1/2 oră, se îmbracă o formă de tartă, se coace 10 minute şi se lasă să se răcească.
Se spală dovleceii şi roşiile şi se curăţă ceapa. Dovleceii tăiaţi rondele subţiri şi ceapa tocată mărunt se călesc 15 minute în puţin ulei de măsline. Se sărează, se piperează, se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi menta tăiată fîşii (cu foarfeca) şi se mai lasă pe foc încă 5 minute.
Într-un bol, se amestecă bine ouăle cu smîntîna, laptele şi caşcavalul ras. Se pun legumele călite peste aluatul copt şi răcit, se toarnă deasupra amestecul de ouă şi lapte şi se dă tarta încă 20 de minute la cuptor.
3.958 vizualizări
729 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
3. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Plăcintă de ceapă a la Stuttgart (Stuttgarter Zwiebelkuchen) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
9. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Plăcintă americană cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
13. Plăcintă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
15. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Plăcintă cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Gulaş de porc cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
24. Borş de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Dovlecei cu bulion (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Dovlecei cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Cremă de vanilie pentru plăcintă (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.