Plăcintă provensală cu dovlecei - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Plăcintă provensală cu dovlecei

Plăcintă provensală cu dovlecei

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină, 100 g unt, 1 vîrf de cuţit sare, 1 pahar cu apă.
Pentru garnitură: 500 g dovlecei, 2 roşii, 2 cepe, 3 ouă, 200 ml smîntînă groasă, 70 g caşcaval ras, frunze de mentă, ulei de măsline, sare, piper, 1 pahar cu lapte.

Mod de preparare: Aluatul: Se pune făina într-un castron împreună cu sarea şi untul tăiat bucăţele şi se amestecă bine. Se adaugă apa şi se frămîntă cu mîna ori cu mixerul, pînă ce se obţine un aluat omogen. Se lasă să se odihnească 1/2 oră, se îmbracă o formă de tartă, se coace 10 minute şi se lasă să se răcească.
Se spală dovleceii şi roşiile şi se curăţă ceapa. Dovleceii tăiaţi rondele subţiri şi ceapa tocată mărunt se călesc 15 minute în puţin ulei de măsline. Se sărează, se piperează, se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi menta tăiată fîşii (cu foarfeca) şi se mai lasă pe foc încă 5 minute.
Într-un bol, se amestecă bine ouăle cu smîntîna, laptele şi caşcavalul ras. Se pun legumele călite peste aluatul copt şi răcit, se toarnă deasupra amestecul de ouă şi lapte şi se dă tarta încă 20 de minute la cuptor.
4.316 vizualizări
834 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Mititei din dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
6. Cannelloni cu umplutură de dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
16. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Garnitură de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Dovlecei cu bulion (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Plăcintă din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Supă de vară cu dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Plăcintă americană cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
29. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată de paste cu dovlecei (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.