Plăcintă provensală cu dovlecei - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Plăcintă provensală cu dovlecei

Plăcintă provensală cu dovlecei

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină, 100 g unt, 1 vîrf de cuţit sare, 1 pahar cu apă.
Pentru garnitură: 500 g dovlecei, 2 roşii, 2 cepe, 3 ouă, 200 ml smîntînă groasă, 70 g caşcaval ras, frunze de mentă, ulei de măsline, sare, piper, 1 pahar cu lapte.

Mod de preparare: Aluatul: Se pune făina într-un castron împreună cu sarea şi untul tăiat bucăţele şi se amestecă bine. Se adaugă apa şi se frămîntă cu mîna ori cu mixerul, pînă ce se obţine un aluat omogen. Se lasă să se odihnească 1/2 oră, se îmbracă o formă de tartă, se coace 10 minute şi se lasă să se răcească.
Se spală dovleceii şi roşiile şi se curăţă ceapa. Dovleceii tăiaţi rondele subţiri şi ceapa tocată mărunt se călesc 15 minute în puţin ulei de măsline. Se sărează, se piperează, se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi menta tăiată fîşii (cu foarfeca) şi se mai lasă pe foc încă 5 minute.
Într-un bol, se amestecă bine ouăle cu smîntîna, laptele şi caşcavalul ras. Se pun legumele călite peste aluatul copt şi răcit, se toarnă deasupra amestecul de ouă şi lapte şi se dă tarta încă 20 de minute la cuptor.
4.377 vizualizări
853 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu varză acră (vărzare) (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Sote de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Plăcintă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
4. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Borş de dovlecei cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Bucatini cu dovlecei (carbonara) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Pui cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Plăcintă cu varză (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Borş de dovlecei umpluţi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Dovlecei prăjiţi (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Frittată (omletă) cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Dovlecei cu şuncă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Mâncare de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.