Plăcintă dobrogeană cu brânză - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Plăcintă dobrogeană cu brânză

Plăcintă dobrogeană cu brânză

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Coca: 600 g faina, 100 g ulei, 2 oua, 1 lingura otet, 1/2 lingurita sare, apa circa 200 g cat cuprinde faina, 200 g margarina sau unt.
Umplutura: 500-600 g branza de vaca bine scursa, 3-4 oua, 100-150 g zahar, 150 g smantana, 40 g gris, lamîie rasă, sare.

Mod de preparare: Umplutura se pregateste astfel: branza se sfarama sau se trece prin sita de malai, se amesteca foarte bine cu smantana, ouale, zaharul, razatura de lamaie, sare si gris. Cine doreste poate sa intrebuinteze la umplutura jumatate de branza de vaci si jumatate de branza telemea sau de burduf, in acest caz nu se mai sareaza umplutura.
Se cerne faina pe o planseta, se face la mijloc o gropita in care se pun ouale, uleiul, otetul, sare si apa cat primeste faina ca sa se obtina o coca potrivit de moale. Se framanta pana coca nu se mai lipeste nici de masa nici de maini. Se imparte coca in opt bucati egale, se rotunjeste fiecare, se unge cu ulei si se acopera cu o cratita sau lighean incalzit. Se lasa sa se odihneasca coca 20 minute. Dupa aceea, fiecare bucata de coca se intinde cu sucitorul si apoi se mai intinde cu mainile cat sa acopere tava bine unsa cu unt. Foaia trebuie sa iasa subtire, fina, fara sa se rupa. Se pun in tava jumatate din foi pregatite in acest fel, stropite intre ele cu unt. Peste aceste foi se intinde umplutura, iar peste umplutura se asaza restul de foi stropite deasemenea intre ele cu unt topit si pe deasupra ultima foaie se unge bine cu unt. La urma se apasa foile petrecute peste marginile tavii ca sa se lipeasca intre ele. Restul de foi peste margini nelipite se taie cu cutitul. In felul acesta aerul cat si albusurile dinauntru placintei nu vor iesi afara si vor forta foile sa se umfle intre ele, dand o forma frumoasa placintei. Placinta trebuie sa se coaca la inceput la cuptor incalzit potrivit, ca sa nu se rumeneasca de la inceput prea repede, deoarece aceasta impiedica cresterea placintei.
Servirea: Cand placinta este scoasa din cuptor se pune incet pe masa, fara sa fie trantita si dupa 10-20 minute se taie in bucati. Bucatile nu se scot imediat din tava, decat atunci cand se servesc la masa, astfel se racesc.
Aceasta placinta poate avea ca umplutura: carne, dovleac, cartofi, ciuperci, praz inabusit sau ceapa verde condimentata.
15.799 vizualizări
1.240 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
2. Deliciu cu brânză de vaci (Dulciuri > Creme)
3. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tarte cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
5. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Plăcintă cu mere în tavă mare (Dulciuri > Prăjituri)
8. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
12. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Sfârâială dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Chifteluţe cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
17. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
19. Plăcintă de ceapă a la Stuttgart (Stuttgarter Zwiebelkuchen) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Clătite cu patru feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
22. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Plăcintă cu varză acră (vărzare) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Plăcintă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
26. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Linzer cu brânză dulce (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Plăcintă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.