Plăcintă dobrogeană cu brânză - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Plăcintă dobrogeană cu brânză

Plăcintă dobrogeană cu brânză

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Coca: 600 g faina, 100 g ulei, 2 oua, 1 lingura otet, 1/2 lingurita sare, apa circa 200 g cat cuprinde faina, 200 g margarina sau unt.
Umplutura: 500-600 g branza de vaca bine scursa, 3-4 oua, 100-150 g zahar, 150 g smantana, 40 g gris, lamîie rasă, sare.

Mod de preparare: Umplutura se pregateste astfel: branza se sfarama sau se trece prin sita de malai, se amesteca foarte bine cu smantana, ouale, zaharul, razatura de lamaie, sare si gris. Cine doreste poate sa intrebuinteze la umplutura jumatate de branza de vaci si jumatate de branza telemea sau de burduf, in acest caz nu se mai sareaza umplutura.
Se cerne faina pe o planseta, se face la mijloc o gropita in care se pun ouale, uleiul, otetul, sare si apa cat primeste faina ca sa se obtina o coca potrivit de moale. Se framanta pana coca nu se mai lipeste nici de masa nici de maini. Se imparte coca in opt bucati egale, se rotunjeste fiecare, se unge cu ulei si se acopera cu o cratita sau lighean incalzit. Se lasa sa se odihneasca coca 20 minute. Dupa aceea, fiecare bucata de coca se intinde cu sucitorul si apoi se mai intinde cu mainile cat sa acopere tava bine unsa cu unt. Foaia trebuie sa iasa subtire, fina, fara sa se rupa. Se pun in tava jumatate din foi pregatite in acest fel, stropite intre ele cu unt. Peste aceste foi se intinde umplutura, iar peste umplutura se asaza restul de foi stropite deasemenea intre ele cu unt topit si pe deasupra ultima foaie se unge bine cu unt. La urma se apasa foile petrecute peste marginile tavii ca sa se lipeasca intre ele. Restul de foi peste margini nelipite se taie cu cutitul. In felul acesta aerul cat si albusurile dinauntru placintei nu vor iesi afara si vor forta foile sa se umfle intre ele, dand o forma frumoasa placintei. Placinta trebuie sa se coaca la inceput la cuptor incalzit potrivit, ca sa nu se rumeneasca de la inceput prea repede, deoarece aceasta impiedica cresterea placintei.
Servirea: Cand placinta este scoasa din cuptor se pune incet pe masa, fara sa fie trantita si dupa 10-20 minute se taie in bucati. Bucatile nu se scot imediat din tava, decat atunci cand se servesc la masa, astfel se racesc.
Aceasta placinta poate avea ca umplutura: carne, dovleac, cartofi, ciuperci, praz inabusit sau ceapa verde condimentata.
15.482 vizualizări
1.136 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
2. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Plăcintă din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Plăcintă cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Plăcintă cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
13. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
15. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
16. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
17. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
18. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
21. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Pască cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
24. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
30. Plăcintă cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.