Plăcintă dobrogeană cu brânză - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Plăcintă dobrogeană cu brânză

Plăcintă dobrogeană cu brânză

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Coca: 600 g faina, 100 g ulei, 2 oua, 1 lingura otet, 1/2 lingurita sare, apa circa 200 g cat cuprinde faina, 200 g margarina sau unt.
Umplutura: 500-600 g branza de vaca bine scursa, 3-4 oua, 100-150 g zahar, 150 g smantana, 40 g gris, lamîie rasă, sare.

Mod de preparare: Umplutura se pregateste astfel: branza se sfarama sau se trece prin sita de malai, se amesteca foarte bine cu smantana, ouale, zaharul, razatura de lamaie, sare si gris. Cine doreste poate sa intrebuinteze la umplutura jumatate de branza de vaci si jumatate de branza telemea sau de burduf, in acest caz nu se mai sareaza umplutura.
Se cerne faina pe o planseta, se face la mijloc o gropita in care se pun ouale, uleiul, otetul, sare si apa cat primeste faina ca sa se obtina o coca potrivit de moale. Se framanta pana coca nu se mai lipeste nici de masa nici de maini. Se imparte coca in opt bucati egale, se rotunjeste fiecare, se unge cu ulei si se acopera cu o cratita sau lighean incalzit. Se lasa sa se odihneasca coca 20 minute. Dupa aceea, fiecare bucata de coca se intinde cu sucitorul si apoi se mai intinde cu mainile cat sa acopere tava bine unsa cu unt. Foaia trebuie sa iasa subtire, fina, fara sa se rupa. Se pun in tava jumatate din foi pregatite in acest fel, stropite intre ele cu unt. Peste aceste foi se intinde umplutura, iar peste umplutura se asaza restul de foi stropite deasemenea intre ele cu unt topit si pe deasupra ultima foaie se unge bine cu unt. La urma se apasa foile petrecute peste marginile tavii ca sa se lipeasca intre ele. Restul de foi peste margini nelipite se taie cu cutitul. In felul acesta aerul cat si albusurile dinauntru placintei nu vor iesi afara si vor forta foile sa se umfle intre ele, dand o forma frumoasa placintei. Placinta trebuie sa se coaca la inceput la cuptor incalzit potrivit, ca sa nu se rumeneasca de la inceput prea repede, deoarece aceasta impiedica cresterea placintei.
Servirea: Cand placinta este scoasa din cuptor se pune incet pe masa, fara sa fie trantita si dupa 10-20 minute se taie in bucati. Bucatile nu se scot imediat din tava, decat atunci cand se servesc la masa, astfel se racesc.
Aceasta placinta poate avea ca umplutura: carne, dovleac, cartofi, ciuperci, praz inabusit sau ceapa verde condimentata.
15.916 vizualizări
1.279 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Mâncare de ţelină cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Plăcintă aromată cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tort de kiwi cu brânză (Dulciuri > Torturi)
5. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi)
8. Mămăligă cu brânză la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
10. Cremă picantă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Plăcintă americană cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
14. Saleuri cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
19. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Cremă de brânză cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Plăcintă cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
23. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
24. Brânză vegetală cu mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
27. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.