Peşte cu susan şi sos acrişor - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Peşte cu susan şi sos acrişor

Peşte cu susan şi sos acrişor

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de şalău (a 100 g), 1 ceapă mică, 20 g unt sau margarină, 20 g făină, 600 ml lapte, 1 linguriţă boia, 2 căţei de usturoi, sare, piper, 60 g cubuleţe de ardei graşi (roşii, galbeni, verzi), 1 lingură pătrunjel, 1 lingură salvie, 1 ou, 60 g seminţe de susan, 3 linguri ulei, 50 g smîntînă acrişoară.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în unt sau margarină. Se adaugă făina, se rumenşste foarte uşor, se stinge cu lapte şi se lasă 15 minute să fiarbă încet. Se incorporează boiaua, usturoiul curăţat şi zdrobit şi cubuleţele de ardei gras, se lasă să mai dea în cîteva clocote, după care se adaugă smîntîna şi verdeaţa tocată mărunt şi se lasă sosul să stea cald. Peştele sărat şi piperat se dă prin ou, pe urmă prin susan şi se prăjeşte circa 10 minute în uleiul încins.
Se serveşte cu sos şi cu o garnitură de legume fierte (conopidă, broccoli, etc.).
4.367 vizualizări
870 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Jambon de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
5. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
9. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
11. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Salată a la Monpe (Salate > Salate de legume)
15. Creveţi Balti în sos iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Salată de icre imitate (Salate > Salate cu peşte)
18. Gâscă sălbatică la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
19. Şniţel cu sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
20. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
24. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Gogoşi de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Salată de creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
28. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
30. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.