Peşte cu susan şi sos acrişor - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Peşte cu susan şi sos acrişor

Peşte cu susan şi sos acrişor

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de şalău (a 100 g), 1 ceapă mică, 20 g unt sau margarină, 20 g făină, 600 ml lapte, 1 linguriţă boia, 2 căţei de usturoi, sare, piper, 60 g cubuleţe de ardei graşi (roşii, galbeni, verzi), 1 lingură pătrunjel, 1 lingură salvie, 1 ou, 60 g seminţe de susan, 3 linguri ulei, 50 g smîntînă acrişoară.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în unt sau margarină. Se adaugă făina, se rumenşste foarte uşor, se stinge cu lapte şi se lasă 15 minute să fiarbă încet. Se incorporează boiaua, usturoiul curăţat şi zdrobit şi cubuleţele de ardei gras, se lasă să mai dea în cîteva clocote, după care se adaugă smîntîna şi verdeaţa tocată mărunt şi se lasă sosul să stea cald. Peştele sărat şi piperat se dă prin ou, pe urmă prin susan şi se prăjeşte circa 10 minute în uleiul încins.
Se serveşte cu sos şi cu o garnitură de legume fierte (conopidă, broccoli, etc.).
4.243 vizualizări
834 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
2. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
3. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
4. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
5. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
7. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
9. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Rasol de peşte cu maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
17. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Peşte alb cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
22. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de praz (Salate > Salate de legume)
24. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
25. Peşte gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sirop de mentă (Băuturi > Siropuri)
27. Peşte cu ţelină la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sos maioneză dietetică (Sosuri > Sosuri albe)
29. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.