Peşte cu susan şi sos acrişor - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Peşte cu susan şi sos acrişor

Peşte cu susan şi sos acrişor

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de şalău (a 100 g), 1 ceapă mică, 20 g unt sau margarină, 20 g făină, 600 ml lapte, 1 linguriţă boia, 2 căţei de usturoi, sare, piper, 60 g cubuleţe de ardei graşi (roşii, galbeni, verzi), 1 lingură pătrunjel, 1 lingură salvie, 1 ou, 60 g seminţe de susan, 3 linguri ulei, 50 g smîntînă acrişoară.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în unt sau margarină. Se adaugă făina, se rumenşste foarte uşor, se stinge cu lapte şi se lasă 15 minute să fiarbă încet. Se incorporează boiaua, usturoiul curăţat şi zdrobit şi cubuleţele de ardei gras, se lasă să mai dea în cîteva clocote, după care se adaugă smîntîna şi verdeaţa tocată mărunt şi se lasă sosul să stea cald. Peştele sărat şi piperat se dă prin ou, pe urmă prin susan şi se prăjeşte circa 10 minute în uleiul încins.
Se serveşte cu sos şi cu o garnitură de legume fierte (conopidă, broccoli, etc.).
3.977 vizualizări
762 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
3. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Gogoşi de vin (Dulciuri > Gogoşi)
5. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
6. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Grisine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
12. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
13. Salată de ardei copţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
14. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
20. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
22. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de capere (I) (Salate > Salate de legume)
24. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Peşte la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Tort de curmale si frişcă (Dulciuri > Torturi)
30. Salată de broccoli (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.