Peşte cu susan şi sos acrişor - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Peşte cu susan şi sos acrişor

Peşte cu susan şi sos acrişor

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de şalău (a 100 g), 1 ceapă mică, 20 g unt sau margarină, 20 g făină, 600 ml lapte, 1 linguriţă boia, 2 căţei de usturoi, sare, piper, 60 g cubuleţe de ardei graşi (roşii, galbeni, verzi), 1 lingură pătrunjel, 1 lingură salvie, 1 ou, 60 g seminţe de susan, 3 linguri ulei, 50 g smîntînă acrişoară.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în unt sau margarină. Se adaugă făina, se rumenşste foarte uşor, se stinge cu lapte şi se lasă 15 minute să fiarbă încet. Se incorporează boiaua, usturoiul curăţat şi zdrobit şi cubuleţele de ardei gras, se lasă să mai dea în cîteva clocote, după care se adaugă smîntîna şi verdeaţa tocată mărunt şi se lasă sosul să stea cald. Peştele sărat şi piperat se dă prin ou, pe urmă prin susan şi se prăjeşte circa 10 minute în uleiul încins.
Se serveşte cu sos şi cu o garnitură de legume fierte (conopidă, broccoli, etc.).
4.418 vizualizări
892 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de fructe cu şerbet de busuioc (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
13. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
15. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
22. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
23. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Sos caramel (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Chifteluţe de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tian provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.