Peşte cu vinete - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Peşte cu vinete

Peşte cu vinete

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 800 g peste (crap, ton, etc.), 2 vinete, 1 ardei gras, 2 linguri capere, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, o foaie de dafin, 2 linguri otet, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Taiati vinetele bucati, puneti-le intr-o strecuratoare, presarati peste ele sare si lasati-le 30 de minute sa se scurga. Clatiti-le sub un jet de apa si zvantati-le.
Intre timp, curatati ardeiul de nervuri si seminte si taiati-l fasii subtiri. Curatati ceapa si usturoiul si taiati ceapa rondele.
Spalati pestele (taiat felii groase) si stergeti-l cu hartie absorbanta.
Incingeti intr-o cratita 3 linguri de ulei si prajiti bucatile de vanata pana ce se rumenesc frumos, dupa care lasati-le sa se scurga.
Prajiti apoi bucatile de peste pe ambele parti, scoateti-le din cratita si varsati uleiul in care s-au prajit.
Asezati pe fundul cratitei rondelele de ceapa, puneti deasupra bucatile de peste, iar de jur imprejur vinetele. Adaugati cateii de usturoi si foaia de dafin, sarati, piperati, acoperiti cratita cu un capac si lasati-le sa fiarba un sfert de ora. Puneti peste peste caperele si fasiile de ardei gras si fierbeti-le in continuare inca 5 minute (tot cu capac).
Cand pestele a fiert, turnati o lingura de ulei si cateva picaturi de otet si serviti-l ori fierbinte, ori rece de tot.
2.477 vizualizări
369 tipăriri
6 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
4. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
13. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
17. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
19. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
20. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
23. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
26. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
27. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
28. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
29. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.