Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie

Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 2 ardei grasi galbeni, 200 g orez, sare, 3 linguri ulei, 500 g rosii taiate (decojite, din conserva), 200 g telemea de oaie, 50 g ierburi aromate maruntite (rozmarin, cimbru, busuioc, etc.), 1 legatura codite de ceapa verde, 10 masline verzi (umplute cu gogosari sau ardei).

Mod de preparare: Usturoiul si ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii grasi se spala, se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele. Se pune orezul la fiert si intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc la foc potrivit, cca 3 minute, usturoiul, ceapa si ardeii. Se adauga rosiile (bucati), branza telemea taiata cubulete amestecata cu ierburile aromate, apoi orezul si se mai lasa toate 3 minute sa fiarba incet, se sareaza si se pipereaza. Inainte de a-l servi, orezul se garniseste cu coditele de ceapa verde taiate rondele si cu maslinele taiate felii.
5.760 vizualizări
849 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
4. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Salată mediteraneană cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
6. Pulpă de berbec înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
7. Brânză vegetală cu mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Sufleu de brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Tartă de dovleac cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme)
15. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
18. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
19. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
20. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
23. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi)
26. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.