Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie

Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 2 ardei grasi galbeni, 200 g orez, sare, 3 linguri ulei, 500 g rosii taiate (decojite, din conserva), 200 g telemea de oaie, 50 g ierburi aromate maruntite (rozmarin, cimbru, busuioc, etc.), 1 legatura codite de ceapa verde, 10 masline verzi (umplute cu gogosari sau ardei).

Mod de preparare: Usturoiul si ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii grasi se spala, se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele. Se pune orezul la fiert si intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc la foc potrivit, cca 3 minute, usturoiul, ceapa si ardeii. Se adauga rosiile (bucati), branza telemea taiata cubulete amestecata cu ierburile aromate, apoi orezul si se mai lasa toate 3 minute sa fiarba incet, se sareaza si se pipereaza. Inainte de a-l servi, orezul se garniseste cu coditele de ceapa verde taiate rondele si cu maslinele taiate felii.
6.073 vizualizări
950 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
2. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
4. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată rece de macaroane (Salate > Salate de legume)
6. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Gogoşari cu ghebe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
10. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
12. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
14. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi)
15. Salată combinată de iarnă (Salate > Salate de legume)
16. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
17. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
19. Caracatiţă cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Mămăligă cu salvie (Mâncăruri > Preparate din mălai)
21. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
22. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Calzone cu legume şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
28. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.