Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie

Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 2 ardei grasi galbeni, 200 g orez, sare, 3 linguri ulei, 500 g rosii taiate (decojite, din conserva), 200 g telemea de oaie, 50 g ierburi aromate maruntite (rozmarin, cimbru, busuioc, etc.), 1 legatura codite de ceapa verde, 10 masline verzi (umplute cu gogosari sau ardei).

Mod de preparare: Usturoiul si ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii grasi se spala, se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele. Se pune orezul la fiert si intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc la foc potrivit, cca 3 minute, usturoiul, ceapa si ardeii. Se adauga rosiile (bucati), branza telemea taiata cubulete amestecata cu ierburile aromate, apoi orezul si se mai lasa toate 3 minute sa fiarba incet, se sareaza si se pipereaza. Inainte de a-l servi, orezul se garniseste cu coditele de ceapa verde taiate rondele si cu maslinele taiate felii.
6.072 vizualizări
950 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
2. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
5. Îngheţată de frăguţe şi cappuccino (Dulciuri > Îngheţate)
6. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Găluşte de pasăre cu orez (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Tort cu căpşuni şi cafea (Dulciuri > Torturi)
11. Tăiţei cu ficăţei de pasăre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
13. Păstrăvi cu piper verde şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Mâncărică de momiţe, creier sau măduvioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
17. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
19. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
22. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
23. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă)
26. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
27. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
29. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.