Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie

Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 2 ardei grasi galbeni, 200 g orez, sare, 3 linguri ulei, 500 g rosii taiate (decojite, din conserva), 200 g telemea de oaie, 50 g ierburi aromate maruntite (rozmarin, cimbru, busuioc, etc.), 1 legatura codite de ceapa verde, 10 masline verzi (umplute cu gogosari sau ardei).

Mod de preparare: Usturoiul si ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii grasi se spala, se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele. Se pune orezul la fiert si intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc la foc potrivit, cca 3 minute, usturoiul, ceapa si ardeii. Se adauga rosiile (bucati), branza telemea taiata cubulete amestecata cu ierburile aromate, apoi orezul si se mai lasa toate 3 minute sa fiarba incet, se sareaza si se pipereaza. Inainte de a-l servi, orezul se garniseste cu coditele de ceapa verde taiate rondele si cu maslinele taiate felii.
6.146 vizualizări
967 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
2. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Ficat cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
5. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
7. Salată de pipote cu maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de cicoare de frunze (Salate > Salate de legume)
9. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Clafoutis cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
14. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Şaşlîk (Mâncăruri > Fripturi)
16. Şniţel cu brânză (Mâncăruri > Fripturi)
17. Cozonac ca la mama acasă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
18. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
19. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
20. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată de paste cu dovlecei (Salate > Salate de legume)
22. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Salată de gulii cu salată verde (Salate > Salate de legume)
24. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
26. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Pastă de brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
29. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
30. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.