Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie

Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 2 ardei grasi galbeni, 200 g orez, sare, 3 linguri ulei, 500 g rosii taiate (decojite, din conserva), 200 g telemea de oaie, 50 g ierburi aromate maruntite (rozmarin, cimbru, busuioc, etc.), 1 legatura codite de ceapa verde, 10 masline verzi (umplute cu gogosari sau ardei).

Mod de preparare: Usturoiul si ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii grasi se spala, se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele. Se pune orezul la fiert si intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc la foc potrivit, cca 3 minute, usturoiul, ceapa si ardeii. Se adauga rosiile (bucati), branza telemea taiata cubulete amestecata cu ierburile aromate, apoi orezul si se mai lasa toate 3 minute sa fiarba incet, se sareaza si se pipereaza. Inainte de a-l servi, orezul se garniseste cu coditele de ceapa verde taiate rondele si cu maslinele taiate felii.
6.191 vizualizări
981 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
3. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Roşii umplute cu franzelă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de castraveţi şi ridichi (Salate > Salate de legume)
6. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
11. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Vişine pentru placintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
14. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
15. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
16. Ridichi umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Ciocolată cu alune sau nuci (Dulciuri > Creme)
18. Mâncărică de momiţe, creier sau măduvioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
20. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de cicoare creaţă cu ou (Salate > Salate cu ouă)
22. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
26. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Mâncare de ţelină cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
30. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.