Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Omletă cu jumări |
Omletă cu jumări
Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 6 oua, 200 g jumari de porc, 2 cepe mici, 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri de untura, sare, piper. Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat. Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura incinsa, pana se aureste. Adaugati jumarile taiate in bucatele mici si lasati-le sa se incalzeasca un minut. Separat, puneti sa se incinga intr-o alta tigaie grasimea ramasa. Puneti in ea ouale bine batute si amestecati pentru a se lega. Micsorati focul, pentru ca omleta sa nu se prinda de tigaie si lasati-o sa se coaca cateva minute, adunand marginile spre centru cu o spatula de lemn. Presarati omleta cu jumarile si ceapa calita din prima tigaie (cu grija, sa fie fierbinti), apoi patrunjelul ramas (tocat). Cand omleta e gata, rasturnati-o pe un platou. Se mananca alaturi cu muraturi.
6.713 vizualizări
Versiunea printabilă990 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ouă umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte) 2. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Pastă de brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză) 4. Cremă de portocale (Dulciuri > Creme) 5. Sos de iaurt cu mentă (Sosuri > Sosuri albe) 6. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză) 8. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 9. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume) 10. Tunel de castane (Dulciuri > Prăjituri) 11. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Salată norvegiană (Salate > Salate de legume) 13. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 14. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 16. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri) 17. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume) 18. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 19. Tort de ciocolată cu biscuţi de cacao (Dulciuri > Torturi) 20. Salată Piramida (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 21. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 22. Fajitas (Mâncăruri > Fripturi) 23. Budincă de mere (Dulciuri > Budinci) 24. Spaghete marocane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 25. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume) 27. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 29. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi) 30. Praz picant cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte) |