Omletă cu jumări - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Omletă cu jumări

Omletă cu jumări

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua, 200 g jumari de porc, 2 cepe mici, 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri de untura, sare, piper.

Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat.
Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura incinsa, pana se aureste. Adaugati jumarile taiate in bucatele mici si lasati-le sa se incalzeasca un minut.
Separat, puneti sa se incinga intr-o alta tigaie grasimea ramasa. Puneti in ea ouale bine batute si amestecati pentru a se lega. Micsorati focul, pentru ca omleta sa nu se prinda de tigaie si lasati-o sa se coaca cateva minute, adunand marginile spre centru cu o spatula de lemn.
Presarati omleta cu jumarile si ceapa calita din prima tigaie (cu grija, sa fie fierbinti), apoi patrunjelul ramas (tocat). Cand omleta e gata, rasturnati-o pe un platou.
Se mananca alaturi cu muraturi.
4.552 vizualizări
503 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Ficat de gâscă prăjit (Mâncăruri > Fripturi)
5. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Avocado cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Crochete de creier şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Prăjitură Ambasador (Dulciuri > Prăjituri)
11. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Pui cu struguri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
15. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
18. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Salată Delicia (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
24. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
25. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Şniţel cu sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
27. Lichior de portocale (Băuturi > Lichioruri)
28. Creveţi cu unt şi miez de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ardei copţi marinaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Cartofi pai prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.