Omletă cu jumări - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Omletă cu jumări

Omletă cu jumări

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua, 200 g jumari de porc, 2 cepe mici, 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri de untura, sare, piper.

Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat.
Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura incinsa, pana se aureste. Adaugati jumarile taiate in bucatele mici si lasati-le sa se incalzeasca un minut.
Separat, puneti sa se incinga intr-o alta tigaie grasimea ramasa. Puneti in ea ouale bine batute si amestecati pentru a se lega. Micsorati focul, pentru ca omleta sa nu se prinda de tigaie si lasati-o sa se coaca cateva minute, adunand marginile spre centru cu o spatula de lemn.
Presarati omleta cu jumarile si ceapa calita din prima tigaie (cu grija, sa fie fierbinti), apoi patrunjelul ramas (tocat). Cand omleta e gata, rasturnati-o pe un platou.
Se mananca alaturi cu muraturi.
4.689 vizualizări
526 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
2. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Potîrnichi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
4. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
5. Roşii cu crabi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Coroană de orez cu fructe (Dulciuri > Budinci)
9. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Macrou cu praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Pasteta de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ţelină cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Platou cu aperitive (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Linguini cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Supă meridională (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Bruschetta cu pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Pere în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
24. Mazăre cu roşii şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Caltaboş (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Pizza vegetală (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Limbă umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.