Omletă cu jumări - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Omletă cu jumări

Omletă cu jumări

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua, 200 g jumari de porc, 2 cepe mici, 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri de untura, sare, piper.

Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat.
Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura incinsa, pana se aureste. Adaugati jumarile taiate in bucatele mici si lasati-le sa se incalzeasca un minut.
Separat, puneti sa se incinga intr-o alta tigaie grasimea ramasa. Puneti in ea ouale bine batute si amestecati pentru a se lega. Micsorati focul, pentru ca omleta sa nu se prinda de tigaie si lasati-o sa se coaca cateva minute, adunand marginile spre centru cu o spatula de lemn.
Presarati omleta cu jumarile si ceapa calita din prima tigaie (cu grija, sa fie fierbinti), apoi patrunjelul ramas (tocat). Cand omleta e gata, rasturnati-o pe un platou.
Se mananca alaturi cu muraturi.
7.275 vizualizări
1.130 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Sfeclă cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Borş de hribi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Pui rumenit la cuptor în stil rustic (Mâncăruri > Fripturi)
8. Şniţel de viţel cu sote de legume (Mâncăruri > Fripturi)
9. Vrabioară de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Somn cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tort Joffre (I) (Dulciuri > Torturi)
13. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Somon cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Caş proaspăt cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Spaghete picante (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Plachie de crap cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
19. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Supă uşoară de mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Supă de cicoare de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
26. Pere în vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
28. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Omletă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.