Omletă cu jumări - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Omletă cu jumări

Omletă cu jumări

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua, 200 g jumari de porc, 2 cepe mici, 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri de untura, sare, piper.

Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat.
Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura incinsa, pana se aureste. Adaugati jumarile taiate in bucatele mici si lasati-le sa se incalzeasca un minut.
Separat, puneti sa se incinga intr-o alta tigaie grasimea ramasa. Puneti in ea ouale bine batute si amestecati pentru a se lega. Micsorati focul, pentru ca omleta sa nu se prinda de tigaie si lasati-o sa se coaca cateva minute, adunand marginile spre centru cu o spatula de lemn.
Presarati omleta cu jumarile si ceapa calita din prima tigaie (cu grija, sa fie fierbinti), apoi patrunjelul ramas (tocat). Cand omleta e gata, rasturnati-o pe un platou.
Se mananca alaturi cu muraturi.
7.106 vizualizări
1.089 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
4. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Fileuri de peşte coapte în pâine (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
7. Peltea de struguri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
8. Crap cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Jumări cu vinete umplute (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Îngheţată de afine (Dulciuri > Îngheţate)
13. Tort de ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
14. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Melomakaronas (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
16. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Limbă cu castraveciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Budincă de clătite cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi)
21. Triunghiuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
23. Batoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Iahnie de crap (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
26. Tartă de varză acră cu praz şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Tort din griş (Dulciuri > Torturi)
28. Salată de pepeni (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Sos Bigarad (Sosuri > Sosuri cu legume)
30. Pilaf cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.