Omletă cu jumări - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Omletă cu jumări

Omletă cu jumări

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua, 200 g jumari de porc, 2 cepe mici, 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri de untura, sare, piper.

Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat.
Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura incinsa, pana se aureste. Adaugati jumarile taiate in bucatele mici si lasati-le sa se incalzeasca un minut.
Separat, puneti sa se incinga intr-o alta tigaie grasimea ramasa. Puneti in ea ouale bine batute si amestecati pentru a se lega. Micsorati focul, pentru ca omleta sa nu se prinda de tigaie si lasati-o sa se coaca cateva minute, adunand marginile spre centru cu o spatula de lemn.
Presarati omleta cu jumarile si ceapa calita din prima tigaie (cu grija, sa fie fierbinti), apoi patrunjelul ramas (tocat). Cand omleta e gata, rasturnati-o pe un platou.
Se mananca alaturi cu muraturi.
4.431 vizualizări
487 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Macaroane cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Spaghetti Carbonara (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
5. Găluşte cu griş (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
8. Broccoli cu unt de muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Tort Tiramisu (Dulciuri > Torturi)
12. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
13. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Omletă cu raci sau cu langustă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Supa mării de gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
17. Caipiroska (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
18. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Cordon haiducesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tortuleţe cu portocală (Dulciuri > Prăjituri)
21. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
23. Baclava (I) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Urzici cu maioneză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Curcan la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
27. Prăjitură cu smochine (Dulciuri > Prăjituri)
28. Pilaf de legume amestecate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ruladă marţipan (Dulciuri > Prăjituri)
30. Cremşnit rapid (II) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.