Omletă cu jumări - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Omletă cu jumări

Omletă cu jumări

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua, 200 g jumari de porc, 2 cepe mici, 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri de untura, sare, piper.

Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat.
Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura incinsa, pana se aureste. Adaugati jumarile taiate in bucatele mici si lasati-le sa se incalzeasca un minut.
Separat, puneti sa se incinga intr-o alta tigaie grasimea ramasa. Puneti in ea ouale bine batute si amestecati pentru a se lega. Micsorati focul, pentru ca omleta sa nu se prinda de tigaie si lasati-o sa se coaca cateva minute, adunand marginile spre centru cu o spatula de lemn.
Presarati omleta cu jumarile si ceapa calita din prima tigaie (cu grija, sa fie fierbinti), apoi patrunjelul ramas (tocat). Cand omleta e gata, rasturnati-o pe un platou.
Se mananca alaturi cu muraturi.
7.209 vizualizări
1.110 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Inimă de viţel umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Îngheţată de ciocolată cu rom (Dulciuri > Îngheţate)
4. Perişoare cu şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Borş de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Cataif (Dulciuri > Prăjituri)
7. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salata şefului (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Somon cu garnitură de cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Pulpă de berbec înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
11. Crap cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Crochete de camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Piroşti cu varză acră (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Raţă umplută cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Mazăre cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Cuş-cuş cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Boeuf a la mode (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
19. Spumă de căpşuni, frăguţe, zmeură (Dulciuri > Spume)
20. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
21. Runza (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Ton Mornay (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
27. Dovlecei cu şuncă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
29. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.