Omletă cu jumări - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Omletă cu jumări

Omletă cu jumări

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua, 200 g jumari de porc, 2 cepe mici, 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri de untura, sare, piper.

Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat.
Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura incinsa, pana se aureste. Adaugati jumarile taiate in bucatele mici si lasati-le sa se incalzeasca un minut.
Separat, puneti sa se incinga intr-o alta tigaie grasimea ramasa. Puneti in ea ouale bine batute si amestecati pentru a se lega. Micsorati focul, pentru ca omleta sa nu se prinda de tigaie si lasati-o sa se coaca cateva minute, adunand marginile spre centru cu o spatula de lemn.
Presarati omleta cu jumarile si ceapa calita din prima tigaie (cu grija, sa fie fierbinti), apoi patrunjelul ramas (tocat). Cand omleta e gata, rasturnati-o pe un platou.
Se mananca alaturi cu muraturi.
4.855 vizualizări
555 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cafea neagră turcească (Băuturi > Cafele)
2. Sufleu de brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Ardei umpluţi englezeşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
7. Chiftele suedeze (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
9. Muşchi Stroganoff (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de varză de Bruxelles (Salate > Salate de legume)
11. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
12. Chec aperitiv cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Supă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Pui provenzale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă toscană (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume)
19. Ruladă cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
20. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
21. Sufleu de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
24. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Chiftele de crab (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Piept de gâscă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
29. Supă orientală cu fructe de mare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Pastă de pate vegetal (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.