Omletă cu jumări - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Omletă cu jumări

Omletă cu jumări

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua, 200 g jumari de porc, 2 cepe mici, 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri de untura, sare, piper.

Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat.
Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura incinsa, pana se aureste. Adaugati jumarile taiate in bucatele mici si lasati-le sa se incalzeasca un minut.
Separat, puneti sa se incinga intr-o alta tigaie grasimea ramasa. Puneti in ea ouale bine batute si amestecati pentru a se lega. Micsorati focul, pentru ca omleta sa nu se prinda de tigaie si lasati-o sa se coaca cateva minute, adunand marginile spre centru cu o spatula de lemn.
Presarati omleta cu jumarile si ceapa calita din prima tigaie (cu grija, sa fie fierbinti), apoi patrunjelul ramas (tocat). Cand omleta e gata, rasturnati-o pe un platou.
Se mananca alaturi cu muraturi.
4.370 vizualizări
478 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ştrudel cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Budincă de macaroane cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Pepene galben cu diverse fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Ghiveci turcesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Raţă cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Mujdei cu smântână (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
9. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Pui cu conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pasteta de creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Zacuscă de conopidă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Muşchi de miel cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
16. Vinete preparate greceşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Muşchi umplut (Mâncăruri > Fripturi)
18. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate)
19. Sufleu de conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Prăjitură cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
23. Crap cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Homar thermidor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată Cobb (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Tort Cabana (Dulciuri > Torturi)
27. Albă ca zăpada (Dulciuri > Prăjituri)
28. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.