Omletă cu jumări - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Omletă cu jumări

Omletă cu jumări

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua, 200 g jumari de porc, 2 cepe mici, 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri de untura, sare, piper.

Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat.
Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura incinsa, pana se aureste. Adaugati jumarile taiate in bucatele mici si lasati-le sa se incalzeasca un minut.
Separat, puneti sa se incinga intr-o alta tigaie grasimea ramasa. Puneti in ea ouale bine batute si amestecati pentru a se lega. Micsorati focul, pentru ca omleta sa nu se prinda de tigaie si lasati-o sa se coaca cateva minute, adunand marginile spre centru cu o spatula de lemn.
Presarati omleta cu jumarile si ceapa calita din prima tigaie (cu grija, sa fie fierbinti), apoi patrunjelul ramas (tocat). Cand omleta e gata, rasturnati-o pe un platou.
Se mananca alaturi cu muraturi.
5.145 vizualizări
607 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Găluşte cu nectarine (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Blue Sky (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
5. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Crap cu morcov (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de ton cu fasole şi păpădie (Salate > Salate cu peşte)
10. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
11. Biscuiţi cu gorgonzola (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
13. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Budincă de vanilie (Dulciuri > Budinci)
18. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Kabak Tatlisi (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi)
21. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Dovlecei cu piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Sos Bigarad (Sosuri > Sosuri cu legume)
24. Icre de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Cremă de brânză cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Cartofi chips (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Supă cremă de ţelină cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Potage bonne femme (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Hamburger (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.