Omletă cu jumări - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Omletă cu jumări

Omletă cu jumări

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua, 200 g jumari de porc, 2 cepe mici, 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri de untura, sare, piper.

Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat.
Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura incinsa, pana se aureste. Adaugati jumarile taiate in bucatele mici si lasati-le sa se incalzeasca un minut.
Separat, puneti sa se incinga intr-o alta tigaie grasimea ramasa. Puneti in ea ouale bine batute si amestecati pentru a se lega. Micsorati focul, pentru ca omleta sa nu se prinda de tigaie si lasati-o sa se coaca cateva minute, adunand marginile spre centru cu o spatula de lemn.
Presarati omleta cu jumarile si ceapa calita din prima tigaie (cu grija, sa fie fierbinti), apoi patrunjelul ramas (tocat). Cand omleta e gata, rasturnati-o pe un platou.
Se mananca alaturi cu muraturi.
5.237 vizualizări
623 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Tocăniţă ungurească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
5. Tocăniţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ştiucă umplută (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Mâncare de fasole grasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
10. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
11. Rum Cooler (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
12. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
13. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
14. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Murături asortate iraniene (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
16. Ouă cu orez (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Peşte alb cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Borş de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Sparanghel cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ardei copţi marinaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Prăjitură Ambasador (Dulciuri > Prăjituri)
24. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Broccoli cu ceapă la tigaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
27. Omletă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Salată de crudităţi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
30. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.