Omletă cu jumări - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Omletă cu jumări

Omletă cu jumări

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua, 200 g jumari de porc, 2 cepe mici, 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri de untura, sare, piper.

Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat.
Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura incinsa, pana se aureste. Adaugati jumarile taiate in bucatele mici si lasati-le sa se incalzeasca un minut.
Separat, puneti sa se incinga intr-o alta tigaie grasimea ramasa. Puneti in ea ouale bine batute si amestecati pentru a se lega. Micsorati focul, pentru ca omleta sa nu se prinda de tigaie si lasati-o sa se coaca cateva minute, adunand marginile spre centru cu o spatula de lemn.
Presarati omleta cu jumarile si ceapa calita din prima tigaie (cu grija, sa fie fierbinti), apoi patrunjelul ramas (tocat). Cand omleta e gata, rasturnati-o pe un platou.
Se mananca alaturi cu muraturi.
6.713 vizualizări
990 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pastă de brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Cremă de portocale (Dulciuri > Creme)
5. Sos de iaurt cu mentă (Sosuri > Sosuri albe)
6. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Tunel de castane (Dulciuri > Prăjituri)
11. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată norvegiană (Salate > Salate de legume)
13. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
18. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Tort de ciocolată cu biscuţi de cacao (Dulciuri > Torturi)
20. Salată Piramida (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Fajitas (Mâncăruri > Fripturi)
23. Budincă de mere (Dulciuri > Budinci)
24. Spaghete marocane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
27. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
30. Praz picant cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.