Omletă cu jumări - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Omletă cu jumări

Omletă cu jumări

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua, 200 g jumari de porc, 2 cepe mici, 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri de untura, sare, piper.

Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat.
Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura incinsa, pana se aureste. Adaugati jumarile taiate in bucatele mici si lasati-le sa se incalzeasca un minut.
Separat, puneti sa se incinga intr-o alta tigaie grasimea ramasa. Puneti in ea ouale bine batute si amestecati pentru a se lega. Micsorati focul, pentru ca omleta sa nu se prinda de tigaie si lasati-o sa se coaca cateva minute, adunand marginile spre centru cu o spatula de lemn.
Presarati omleta cu jumarile si ceapa calita din prima tigaie (cu grija, sa fie fierbinti), apoi patrunjelul ramas (tocat). Cand omleta e gata, rasturnati-o pe un platou.
Se mananca alaturi cu muraturi.
4.763 vizualizări
542 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
2. Ardei pişcători bulgăreşti muraţi (Conserve din legume, murături > Murături simple)
3. Sos tzatziki (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Frittată (omletă) cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
8. Salată tropicală (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Fudge de ciocolată (Dulciuri > Creme)
10. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Miel cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Cotlete St.Prex (Mâncăruri > Fripturi)
14. Geagic (salată turcească) (Salate > Salate de legume)
15. Friptură de pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
18. Ciulama de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată chinezească dulce-acrişoară-picantă (Salate > Salate de legume)
20. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
21. Ciorbă pescărească (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Muşchi de vacă la cuptor (I) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Varză haiducească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Rites cu rozmarin (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Friptură înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
29. Frigărui de porc cu aromă de floare de tei (Mâncăruri > Fripturi)
30. Camembert pe pâine cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.