Musaca grecească - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Musaca grecească

Musaca grecească

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 1 vînătă mare, sare, 500 g cartofi, 12 linguri ulei de măsline, piper, 2 linguri rozmarin tocat, 400 g roşii, 150 g ceapă, 2 căţei de usturoi, 500 g carne tocată de vită, 1 lingură cimbru pisat, 7 ouă, 100 ml lapte.

Mod de preparare: Vînăta se taie în felii rotunde, groase de 1/2 cm, se sărează şi se lasă să stea 20 de minute. Cartofii curăţaţi se taie în felii rotunde, groase de 2-3 mm. Se unge o cratiţă cu 2 linguri ulei, se tapetează cu feliile de cartofi, care se presară cu sare, piper şi 1 lingură de rozmarin şi se rumenesc în cuptorul încins, la foc potrivit, cca 25 de minute. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se taie în rondele groase de 1/2 cm. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Se încing 5 linguri de ulei într-o tigaie, se rumeneşte carnea uşor, amestecînd des, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc împreună. Se condimentează cu sare, piper, cimbru, se amestecă şi se toarnă compoziţia de carne peste cartofi. Vînăta se zvîntă bine şi se prăjeşte în restul de ulei. Peste carne, se aşează interpuse feliile de vînătă şi de roşii. Se presară cu restul de rozmarin, sare şi piper. Ouăle se bat cu laptele, se sărează, piperează şi se toarnă peste musaca. Se lasă să se rumenească în cuptor, la foc potrivit, 30-35 de minute.
40.651 vizualizări
1.706 tipăriri
36 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Musaca de tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Musaca de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Ciorbă grecească de vacă cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Musaca de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Musaca de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Baclava grecească (Dulciuri > Prăjituri)
20. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
21. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
23. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Supă grecească cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Karidopitta (Prăjitură grecească cu nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.