Musaca de gulii - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne tocată » Musaca de gulii

Musaca de gulii

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 ceapa, 4 linguri de untdelemn, 350 g carne tocata (de vaca si porc), sare, piper proaspat macinat, un praf de scortisoara, o conserva mica de pulpa de rosii (200 g), 1 ou, 600 g gulii mari, grasime si pesmet pentru uns forma. Sosul: o lingura de grasime, o lingura de faina, o jumatate de pahar de lapte, 100 g cascaval ras, 1 ou, putina nucsoara rasa.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se caleste in doua linguri de untdelemn. Se adauga carnea tocata si se apasa cu furculita, lasandu-se sa se patrunda bine, pana ce capata o culoare maro. Se sareaza carnea, se pipereaza, se adauga scortisoara. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba pana ce zeama dispare complet. Se gusta din nou si se adauga condimente. Cand e gata, se trage tigaia deoparte, se lasa tocatura sa se raceasca usor si se adauga oul.
Intre timp se curata guliile de coaja si se taie in doua, apoi fiecare jumatate in felii cam de 1-2 cm. Se prajesc repede pe ambele parti in untdelemnul ramas.
Se unge o forma rezistenta la foc cu grasime si pesmet, dupa care se pun in straturi alternative guliile si carnea tocata.
Se topeste grasimea intr-o tigaie, se adauga faina, se lasa sa se rumeneasca usor, apoi se pune laptele amestecand intruna (ca pentru rantas). Se lasa sosul sa fiarba 5 minute la foc mic, apoi se incorporeaza in el doua linguri de cascaval ras si oul. Se trage vasul de pe foc. Se gusta de sare, piper, nucsoara si se toarna peste compozitia de carne tocata si gulii. Se presara deasupra cascavalul ramas si se baga in cuptorul gata incins, la treapta doi. Cam intr-o ora e gata.
5.172 vizualizări
992 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă de gulii cu găluşte de făină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de gulii cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cu gulii cubuleţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
10. Supă de gulii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Salată de gulii şi castravete (Salate > Salate de legume)
12. Salată de gulii (Salate > Salate de legume)
13. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Musaca de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Gulii umplute cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Borş de gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.