Mămăligă cu carne de porc şi legume - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă cu carne de porc şi legume

Mămăligă cu carne de porc şi legume

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Pentru mamaliga: 150 g malai (grisat), sare, 1/8 l lapte, 30 g unt.
Pentru carne + legume: 200 g spanac, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras galben, 150 g ciuperci, 1 ceapa mica, 250 g carne de porc (file), 1 lingura ulei, 50 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Mamaliga: se pune la fiert apa sarata (3/4 l apa) si cand clocoteste, se toarna malaiul, putin cate putin, amestecand intruna ca sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune deoparte sa se raceasca (mamaliga e gata cand se desprinde de fundul ceaunului), dupa care se adauga laptele si untul.
Carnea + legumele: se alege spanacul, se spala in mai multe ape, se fierbe circa 3 minute in apa cu sare si se scurge printr-o strecuratoare. Se spala ardeii, se indeparteaza semintele si nervurile si se taie fasii subtiri. Ceapa, curatata, se taie marunt, iar carnea se taie felii care se prajesc pe ambele parti in uleiul incins. Se scot feliile de carne din tigaie si se pun la prajit ciupercile si ardeii. Se adauga ceapa, se prajeste putin si ea, se adauga spanacul, carnea si zeama concentrata, se lasa sa dea intr-un clocot si se gusta de sare si piper. Mamaliga se pune in farfurii adanci si se serveste fierbinte cu mancarea de carne si legume.
7.280 vizualizări
993 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
2. Praz cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
4. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
5. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
6. Salată de fasole verde cu usturoi, boia şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
7. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Vişinată (Băuturi > Lichioruri)
10. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Sărăţele (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Pasteta de legume cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
15. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
17. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
18. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Salată de peşte fiert (Salate > Salate cu peşte)
20. Gâscă sălbatică la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
21. Colţunaşi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Papricaş de Sibiu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de pâine (Salate > Salate de legume)
25. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
27. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.