http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Mămăligă cu carne de porc şi legume
Reţetă tradiţională din Italia

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru mamaliga: 150 g malai (grisat), sare, 1/8 l lapte, 30 g unt.
Pentru carne + legume: 200 g spanac, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras galben, 150 g ciuperci, 1 ceapa mica, 250 g carne de porc (file), 1 lingura ulei, 50 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Mamaliga: se pune la fiert apa sarata (3/4 l apa) si cand clocoteste, se toarna malaiul, putin cate putin, amestecand intruna ca sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune deoparte sa se raceasca (mamaliga e gata cand se desprinde de fundul ceaunului), dupa care se adauga laptele si untul.
Carnea + legumele: se alege spanacul, se spala in mai multe ape, se fierbe circa 3 minute in apa cu sare si se scurge printr-o strecuratoare. Se spala ardeii, se indeparteaza semintele si nervurile si se taie fasii subtiri. Ceapa, curatata, se taie marunt, iar carnea se taie felii care se prajesc pe ambele parti in uleiul incins. Se scot feliile de carne din tigaie si se pun la prajit ciupercile si ardeii. Se adauga ceapa, se prajeste putin si ea, se adauga spanacul, carnea si zeama concentrata, se lasa sa dea intr-un clocot si se gusta de sare si piper. Mamaliga se pune in farfurii adanci si se serveste fierbinte cu mancarea de carne si legume.