Legume prăjite cu sos şi maioneză - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Legume prăjite cu sos şi maioneză

Legume prăjite cu sos şi maioneză

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg legume (conopida, dovlecei, ardei, morcovi), 150 g faina, 1/4 l bere, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, circa 1,5 l ulei pentru prajit.
Pentru sos: 1 ardei iute rosu, 100 g seminte de dovleac (curatate), o legatura patrunjel verde, 20 g cascaval (parmezan) ras, 3 linguri zeama de lamaie, 50 ml zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), 100 ml ulei.
Pentru maioneza: un ou, o lingurita zahar, o lingurita mustar, zeama si coaja de la o lamaie, 1/4 l ulei, un catel de usturoi.

Mod de preparare: Se curata legumele, se spala si se taie fasii subtiri. Se amesteca berea cu faina si se adauga sare si piper.
Se pune uleiul sa se-ncinga (intr-o cratita mare), se dau legumele prin aluat si se prajesc, pe rand, pana ce s-au rumenit bine. Se lasa pe hartie absorbanta sa se scurga.
Pentru sos: Se curata ardeiul iute de seminte, se spala, se toaca marunt si se introduce impreuna cu celelalte ingrediente in mixer. Se gusta de sare.
Maioneza se prepara dupa reteta binecunoscuta, iar la urma se incorporeaza usturoiul zdrobit. Se adauga sarea si coaja de lamaie (rasa).
Sosul si maioneza se servesc cu legumele calde sau reci.
5.340 vizualizări
956 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Peşte cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Pătrate de omletă cu legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
6. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
8. Sos de migdale mexican (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
12. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Pulpe de pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
17. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
19. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Salată de castraveţi cu usturoi (Salate > Salate de legume)
21. Macrou la cuptor cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Salată de post (Salate > Salate de legume)
25. Salată de conopidă cu iaurt şi usturoi (Salate > Salate de legume)
26. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
27. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.