Legume prăjite cu sos şi maioneză - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Legume prăjite cu sos şi maioneză

Legume prăjite cu sos şi maioneză

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg legume (conopida, dovlecei, ardei, morcovi), 150 g faina, 1/4 l bere, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, circa 1,5 l ulei pentru prajit.
Pentru sos: 1 ardei iute rosu, 100 g seminte de dovleac (curatate), o legatura patrunjel verde, 20 g cascaval (parmezan) ras, 3 linguri zeama de lamaie, 50 ml zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), 100 ml ulei.
Pentru maioneza: un ou, o lingurita zahar, o lingurita mustar, zeama si coaja de la o lamaie, 1/4 l ulei, un catel de usturoi.

Mod de preparare: Se curata legumele, se spala si se taie fasii subtiri. Se amesteca berea cu faina si se adauga sare si piper.
Se pune uleiul sa se-ncinga (intr-o cratita mare), se dau legumele prin aluat si se prajesc, pe rand, pana ce s-au rumenit bine. Se lasa pe hartie absorbanta sa se scurga.
Pentru sos: Se curata ardeiul iute de seminte, se spala, se toaca marunt si se introduce impreuna cu celelalte ingrediente in mixer. Se gusta de sare.
Maioneza se prepara dupa reteta binecunoscuta, iar la urma se incorporeaza usturoiul zdrobit. Se adauga sarea si coaja de lamaie (rasa).
Sosul si maioneza se servesc cu legumele calde sau reci.
5.818 vizualizări
1.100 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Compot de cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
2. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
7. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
14. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
17. Tort cu prune şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
18. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
19. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
21. Delicatese de legume (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
24. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Maioneză cu zacuscă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Sos Alfredo (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
28. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.