Legume prăjite cu sos şi maioneză - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Legume prăjite cu sos şi maioneză

Legume prăjite cu sos şi maioneză

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg legume (conopida, dovlecei, ardei, morcovi), 150 g faina, 1/4 l bere, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, circa 1,5 l ulei pentru prajit.
Pentru sos: 1 ardei iute rosu, 100 g seminte de dovleac (curatate), o legatura patrunjel verde, 20 g cascaval (parmezan) ras, 3 linguri zeama de lamaie, 50 ml zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), 100 ml ulei.
Pentru maioneza: un ou, o lingurita zahar, o lingurita mustar, zeama si coaja de la o lamaie, 1/4 l ulei, un catel de usturoi.

Mod de preparare: Se curata legumele, se spala si se taie fasii subtiri. Se amesteca berea cu faina si se adauga sare si piper.
Se pune uleiul sa se-ncinga (intr-o cratita mare), se dau legumele prin aluat si se prajesc, pe rand, pana ce s-au rumenit bine. Se lasa pe hartie absorbanta sa se scurga.
Pentru sos: Se curata ardeiul iute de seminte, se spala, se toaca marunt si se introduce impreuna cu celelalte ingrediente in mixer. Se gusta de sare.
Maioneza se prepara dupa reteta binecunoscuta, iar la urma se incorporeaza usturoiul zdrobit. Se adauga sarea si coaja de lamaie (rasa).
Sosul si maioneza se servesc cu legumele calde sau reci.
5.594 vizualizări
1.053 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
2. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
3. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
9. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de ton (III) (Salate > Salate cu peşte)
11. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
13. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
14. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
15. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
20. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
22. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
26. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Salată din sardele în ulei (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.