Legume prăjite cu sos şi maioneză - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Legume prăjite cu sos şi maioneză

Legume prăjite cu sos şi maioneză

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg legume (conopida, dovlecei, ardei, morcovi), 150 g faina, 1/4 l bere, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, circa 1,5 l ulei pentru prajit.
Pentru sos: 1 ardei iute rosu, 100 g seminte de dovleac (curatate), o legatura patrunjel verde, 20 g cascaval (parmezan) ras, 3 linguri zeama de lamaie, 50 ml zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), 100 ml ulei.
Pentru maioneza: un ou, o lingurita zahar, o lingurita mustar, zeama si coaja de la o lamaie, 1/4 l ulei, un catel de usturoi.

Mod de preparare: Se curata legumele, se spala si se taie fasii subtiri. Se amesteca berea cu faina si se adauga sare si piper.
Se pune uleiul sa se-ncinga (intr-o cratita mare), se dau legumele prin aluat si se prajesc, pe rand, pana ce s-au rumenit bine. Se lasa pe hartie absorbanta sa se scurga.
Pentru sos: Se curata ardeiul iute de seminte, se spala, se toaca marunt si se introduce impreuna cu celelalte ingrediente in mixer. Se gusta de sare.
Maioneza se prepara dupa reteta binecunoscuta, iar la urma se incorporeaza usturoiul zdrobit. Se adauga sarea si coaja de lamaie (rasa).
Sosul si maioneza se servesc cu legumele calde sau reci.
5.672 vizualizări
1.070 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură Ambasador (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
3. Păstăi prăjite (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Wassail (Băuturi > Băuturi cu vin)
9. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
12. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
16. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
17. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
19. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
20. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme)
21. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
23. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Sos Best (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
25. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
27. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de conopidă cu mărar şi muştar (Salate > Salate de legume)
30. Ceai cu miere şi mirodenii (Băuturi > Ceaiuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.