Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Legume prăjite cu sos și maioneză
Rețetă tradițională din Italia
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg legume (conopida, dovlecei, ardei, morcovi), 150 g faina, 1/4 l bere, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, circa 1,5 l ulei pentru prajit.
Pentru sos: 1 ardei iute rosu, 100 g seminte de dovleac (curatate), o legatura patrunjel verde, 20 g cascaval (parmezan) ras, 3 linguri zeama de lamaie, 50 ml zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), 100 ml ulei.
Pentru maioneza: un ou, o lingurita zahar, o lingurita mustar, zeama si coaja de la o lamaie, 1/4 l ulei, un catel de usturoi.

Mod de preparare: Se curata legumele, se spala si se taie fasii subtiri. Se amesteca berea cu faina si se adauga sare si piper.
Se pune uleiul sa se-ncinga (intr-o cratita mare), se dau legumele prin aluat si se prajesc, pe rand, pana ce s-au rumenit bine. Se lasa pe hartie absorbanta sa se scurga.
Pentru sos: Se curata ardeiul iute de seminte, se spala, se toaca marunt si se introduce impreuna cu celelalte ingrediente in mixer. Se gusta de sare.
Maioneza se prepara dupa reteta binecunoscuta, iar la urma se incorporeaza usturoiul zdrobit. Se adauga sarea si coaja de lamaie (rasa).
Sosul si maioneza se servesc cu legumele calde sau reci.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.