Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia)

Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 200 g cascaval, 5 oua, 150 g faina, 80 g unt, 250 ml lapte, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati cubulete 100 g de cascaval si radeti restul pe razatoarea fina. Puneti intr-o cratita laptele si untul, gustati de sare si lasati pe foc pana ce clocoteste. Luati cratita de pe foc, introduceti faina (dintr-o data) si amestecati cu putere ca sa se incorporeze bine. Puneti cratita din nou pe foc si lasati sa fiarba 2-3 minute, amestecand intruna, pana ce aluatul incepe sa se desprinda de pe margini. Luati din nou cratita de pe foc si introduceti pe rand ouale, amestecand bine de fiecare data. Sarati, piperati si adaugati cuburile de cascaval. Spargeti ultimul ou intr-un bol si bateti-l bine cu furculita. Luati cu ajutorul a doua linguri cate putin din aluat, asezati gogoselele pe o tava unsa cu unt (lasand spatii libere intre ele), ungeti-le cu oul batut si bagati-le in cuptorul incins la 150 grade C. Lasati-le 20 de minute, scoateti-le, presarati peste ele cascavalul ras si bagati-le din nou in cuptor, circa 3-4 minute, pentru ca acesta sa se topeasca.
Gogosile cu cascaval se servesc caldute sau reci, ca aperitiv sau ca antreu, impreuna cu salata verde.
4.600 vizualizări
838 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
2. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
3. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ciuperci umplute cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Bărcuţe din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Supă cu broccoli şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Sufleu cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Spanac la cuptor cu caşcaval ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Dulceaţă din coajă de pepene verde (Conserve de fructe > Dulceaţă)
15. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Sandviciuri cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
17. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
20. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
24. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.