Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia)

Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 200 g cascaval, 5 oua, 150 g faina, 80 g unt, 250 ml lapte, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati cubulete 100 g de cascaval si radeti restul pe razatoarea fina. Puneti intr-o cratita laptele si untul, gustati de sare si lasati pe foc pana ce clocoteste. Luati cratita de pe foc, introduceti faina (dintr-o data) si amestecati cu putere ca sa se incorporeze bine. Puneti cratita din nou pe foc si lasati sa fiarba 2-3 minute, amestecand intruna, pana ce aluatul incepe sa se desprinda de pe margini. Luati din nou cratita de pe foc si introduceti pe rand ouale, amestecand bine de fiecare data. Sarati, piperati si adaugati cuburile de cascaval. Spargeti ultimul ou intr-un bol si bateti-l bine cu furculita. Luati cu ajutorul a doua linguri cate putin din aluat, asezati gogoselele pe o tava unsa cu unt (lasand spatii libere intre ele), ungeti-le cu oul batut si bagati-le in cuptorul incins la 150 grade C. Lasati-le 20 de minute, scoateti-le, presarati peste ele cascavalul ras si bagati-le din nou in cuptor, circa 3-4 minute, pentru ca acesta sa se topeasca.
Gogosile cu cascaval se servesc caldute sau reci, ca aperitiv sau ca antreu, impreuna cu salata verde.
4.257 vizualizări
725 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
4. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
5. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Budincă de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Rulouri din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Budincă de macaroane cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
16. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
18. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Aperitiv din legume la minut (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
23. Ciuperci umplute cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tocană din orice fel de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.