Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia)

Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 200 g cascaval, 5 oua, 150 g faina, 80 g unt, 250 ml lapte, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati cubulete 100 g de cascaval si radeti restul pe razatoarea fina. Puneti intr-o cratita laptele si untul, gustati de sare si lasati pe foc pana ce clocoteste. Luati cratita de pe foc, introduceti faina (dintr-o data) si amestecati cu putere ca sa se incorporeze bine. Puneti cratita din nou pe foc si lasati sa fiarba 2-3 minute, amestecand intruna, pana ce aluatul incepe sa se desprinda de pe margini. Luati din nou cratita de pe foc si introduceti pe rand ouale, amestecand bine de fiecare data. Sarati, piperati si adaugati cuburile de cascaval. Spargeti ultimul ou intr-un bol si bateti-l bine cu furculita. Luati cu ajutorul a doua linguri cate putin din aluat, asezati gogoselele pe o tava unsa cu unt (lasand spatii libere intre ele), ungeti-le cu oul batut si bagati-le in cuptorul incins la 150 grade C. Lasati-le 20 de minute, scoateti-le, presarati peste ele cascavalul ras si bagati-le din nou in cuptor, circa 3-4 minute, pentru ca acesta sa se topeasca.
Gogosile cu cascaval se servesc caldute sau reci, ca aperitiv sau ca antreu, impreuna cu salata verde.
4.460 vizualizări
795 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sufleu cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
9. Budincă de vanilie (Dulciuri > Budinci)
10. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
11. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Legume cu turtiţe de cascaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată de varză acră cu caşcaval şi kefir (Salate > Salate de legume)
14. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Crap umplut cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
20. Cornuleţe din zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
21. Budincă de macaroane cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Crochete din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
28. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.