Ghiveci turcesc - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Ghiveci turcesc

Ghiveci turcesc

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 rosii carnoase, 2 cepe, 2 dovlecei (400 g), 1 vanata, 1 ardei capia rosu, 2 catei de usturoi, 3 linguri de untdelemn, 1 foaie de dafin, 1 legatura de patrunjel.

Mod de preparare: Se oparesc rosiile, se curata de pielite, se taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie in bucati. Se curata cepele, se taie in doua, apoi in inele subtiri. Se spala dovleceii si vanata, li se taie coditele, apoi se taie in bucati (dovleceii sa fie fragezi). Se spala ardeiul, se taie in doua, se curata de seminte si de nervuri, apoi se taie bucati. Se curata cateii de usturoi si se toaca marunt. Se pune untdelemnul sa se-nfierbante. Mai intai se calesc vinetele, se adauga apoi ardeii, dovleceii, ceapa si usturoiul, si se lasa si ele sa se patrunda. Se adauga rosiile si foaia de dafin. Se pune cratita pe flacara mijlocie si se lasa la fiert 40 de minute. Se sareaza si se pipereaza mancarea. Se adauga la urma patrunjelul tocat. Ghiveciul se serveste ca felul unu, alaturi cu paine prajita.
19.136 vizualizări
1.224 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
4. Falafel turcesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Pui umplut cu ghiveci (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ghiveci călugăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ghiveci cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ghiveci de vinete (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Ghiveci grecesc (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ghiveci de toamnă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ghiveci dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ceai turcesc (Băuturi > Ceaiuri)
16. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Ghiveci picant (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Ghiveci de legume (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ghiveci pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ghiveci pentru iarnă (III) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.