Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
8.951 vizualizări
581 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tochitură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Crap pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
9. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
11. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Friptură de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Crap la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. File de porc a la Milano (Mâncăruri > Fripturi)
16. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Friptură de porc la tavă cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Friptură de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
20. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
24. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
26. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
28. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.