Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
11.010 vizualizări
1.138 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Lebărvurşti (Leberwurst) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
8. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
9. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Coastă de porc umplută cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
11. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
12. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
13. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
14. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Friptură de porc cu varză creaţă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
17. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
18. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
19. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
21. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de porc în foi de varză (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
30. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.