Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
11.062 vizualizări
1.157 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
4. Piftie de porc (răcitură) (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Lebărvurşti (Leberwurst) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
12. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
13. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tort ieftin (II) (Dulciuri > Torturi)
23. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
27. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de iepure (Mâncăruri > Fripturi)
29. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.