Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
11.107 vizualizări
1.168 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
2. Afine cu crustă (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
4. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
5. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
6. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
8. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Friptură de porc marinărească (Mâncăruri > Fripturi)
10. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Friptură ţărănească (Mâncăruri > Fripturi)
12. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
20. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Tobă de porc (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Îngheţată de suc de fructe (II) (Dulciuri > Îngheţate)
29. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.