Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
11.115 vizualizări
1.168 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Friptură de berbec umplută cu ficat (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
9. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
10. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
17. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Friptură de porc marinărească (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
21. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
28. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.