Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
9.239 vizualizări
663 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Tiramisu (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Gulaş de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
5. Gulaş de porc cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Porc cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
10. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Parfe cu cacao (II) (Dulciuri > Îngheţate)
14. Crap la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
19. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Muşchiuleţ de porc (Mâncăruri > Fripturi)
24. Escalop de porc cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Pogaci cu jumări de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
29. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.