Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
11.044 vizualizări
1.156 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
4. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
6. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ruladă de buturel de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
10. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
11. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Friptură la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
16. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
20. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură de porc în foi de varză (Mâncăruri > Fripturi)
26. Muşchi de porc la cratiţă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
28. Piftie de porc (răcitură) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Cotlete de porc cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.