Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
11.113 vizualizări
1.168 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlet de porc mistreţ la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
2. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
3. Rulouri cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
6. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
8. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Cârnaţi de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
18. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Şniţel vienez (II) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
28. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
30. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.