Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
11.057 vizualizări
1.156 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
3. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
17. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
19. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
30. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.