Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
11.105 vizualizări
1.168 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Muşchi de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
5. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
6. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
8. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
13. Mititei (mici) (II) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
24. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
25. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Friptură de porc în foi de varză (Mâncăruri > Fripturi)
29. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.