Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
10.550 vizualizări
1.035 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
2. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Afine cu crustă (Dulciuri > Prăjituri)
7. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
12. Friptură de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
13. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
14. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
25. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)
28. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
29. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.