Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
11.096 vizualizări
1.165 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Friptură de porc cu vin la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Friptură gratinată (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Coaste de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
13. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
14. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
21. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
23. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
29. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Supă de usturoi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.