Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
11.034 vizualizări
1.151 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură argentiniană (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
6. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Friptură de porc cu vin la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Coastă de porc umplută cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri)
14. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
18. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
20. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Omletă cu fasole verde (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.