Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
10.904 vizualizări
1.116 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)
2. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Friptură de mînzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
14. Friptură de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Friptură argentiniană (Mâncăruri > Fripturi)
19. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
23. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Friptură ţărănească (Mâncăruri > Fripturi)
26. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.