Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
9.162 vizualizări
634 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Muşchi de porc în vin, la cratiţă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
5. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
7. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)
8. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
9. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Friptură de porc marinărească (Mâncăruri > Fripturi)
12. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
13. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
14. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
15. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Friptură de porc în foi de varză (Mâncăruri > Fripturi)
18. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
19. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tochitură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
24. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
27. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Friptură de curcan pe pat de legume (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
30. Mititei (mici) (II) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.