Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
10.901 vizualizări
1.116 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gulaş de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
4. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
6. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
8. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
11. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Cotlet de porc licnez (Mâncăruri > Fripturi)
19. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
20. Cotlet de porc cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
23. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
26. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Friptură de berbec umplută cu ficat (Mâncăruri > Fripturi)
28. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)
30. Friptură de porc marinărească (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.