Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
11.103 vizualizări
1.168 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
4. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Cotlet de porc licnez (Mâncăruri > Fripturi)
10. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
12. Friptură de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
13. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
16. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
20. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
24. Cotlete de porc cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
26. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
27. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.