Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
10.957 vizualizări
1.126 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Zarzavat pentru ciorbe (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Friptură de porc cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Cârnaţi de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Curcan în crustă de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
12. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
17. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
18. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de porc cu vin la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
22. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Friptură gratinată (Mâncăruri > Fripturi)
26. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.