Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
11.074 vizualizări
1.160 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Piure de avocado (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
6. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
10. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
11. Muşchi in crustă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Friptură de viţel cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
14. Muşchi de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
15. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
18. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Urzici cu maioneză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
23. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Friptură vînătorească (Mâncăruri > Fripturi)
27. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tiramisu (II) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.