Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
11.040 vizualizări
1.154 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
4. Friptură de porc (Mâncăruri > Fripturi)
5. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Crap la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Muşchi de porc cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
8. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Friptură de porc în foi de varză (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Muşchiuleţ de porc (Mâncăruri > Fripturi)
12. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
13. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
16. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
17. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
19. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
21. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
22. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Ruladă de buturel de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
28. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.