Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
11.066 vizualizări
1.157 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Friptură de porc la tavă cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
3. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
5. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pogaci cu jumări de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
8. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Gulii cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tort cu căpşuni (II) (Dulciuri > Torturi)
15. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Cotlete de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
17. Gulaş de porc cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Tort ieftin (II) (Dulciuri > Torturi)
23. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
24. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Zacuscă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
30. Costiţă de porc în folie de aluminiu (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.