Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
10.982 vizualizări
1.132 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
3. Friptură de porc cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
12. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
13. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Friptură de curcan pe pat de legume (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
16. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Zacuscă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
25. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
26. Friptură de miel (Mâncăruri > Fripturi)
27. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
29. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
30. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.