Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
11.114 vizualizări
1.168 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
4. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ceafă de porc (garf) la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Gulii cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
15. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Mititei (mici) (II) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
20. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
21. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
22. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
23. Friptură de miel (Mâncăruri > Fripturi)
24. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Friptură la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
29. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.