Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
9.049 vizualizări
607 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Muşchi de porc cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
3. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Gulaş de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
9. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Tiramisu (II) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Friptură de iepure (Mâncăruri > Fripturi)
12. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ruladă de buturel de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
19. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Piure de avocado (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
25. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
26. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură de raţă cu gutui coapte la tavă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.