Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
11.086 vizualizări
1.164 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
2. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
4. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Piure de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
13. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
15. Crap pe varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
17. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
19. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tobă de porc (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ceafă de porc (garf) la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
23. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Zacuscă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.