Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
10.914 vizualizări
1.118 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
6. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
8. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Rulouri cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Cotlete de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Friptură de curcan pe pat de legume (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură elveţiană cu tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
16. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
18. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Escalop de porc cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
22. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
23. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
24. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
27. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.