Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
11.076 vizualizări
1.162 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
3. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
4. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
6. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
9. Friptură de porc cu varză creaţă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
12. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Piftie de porc (răcitură) (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
16. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Gulaş de porc cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
20. Friptură de porc în foi de varză (Mâncăruri > Fripturi)
21. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
26. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de porc la tavă cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
30. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.