Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
8.824 vizualizări
562 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
2. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
3. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
6. Gulii cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
8. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
11. Muşchi in crustă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
14. Mititei (mici) (II) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
16. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
18. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Muşchiuleţ de porc (Mâncăruri > Fripturi)
20. Prăjitură cu pere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Afine cu crustă (Dulciuri > Prăjituri)
22. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Friptură cu prune (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
28. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Friptură de porc la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
30. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.