Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II) |
Friptură de porc cu crustă (II)
Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita. Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit. Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
10.735 vizualizări
Versiunea printabilă1.068 tipăriri 37 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate) 2. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi) 7. Tiramisu (II) (Dulciuri > Prăjituri) 8. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi) 9. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 10. Friptură de pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi) 11. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 12. Îngheţată de suc de fructe (II) (Dulciuri > Îngheţate) 13. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 14. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi) 15. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 16. Friptură de porc cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi) 17. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme) 18. Friptură cu rasol şi picior de viţel (Mâncăruri > Fripturi) 19. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 20. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 21. Friptură vînătorească (Mâncăruri > Fripturi) 22. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi) 25. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume) 26. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 27. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 28. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 30. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) |