Friptură de porc cu crustă (II) - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Friptură de porc cu crustă (II)

Friptură de porc cu crustă (II)

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc (fara os). Pentru marinata - 3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita.
Pentru crusta - 2 fire salvie, 4 crengute cimbru, 1 legatura patrunjel verde, 100 g cascaval, 1 albus, sare, piper. In plus - 3 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider. Intre timp, se curata morcovii si se taie bucati, se curata ceapa si se infig in ea cuisoare. Se-ncinge uleiul intr-o tava de friptura (nu prea mare) si se prajeste putin carnea pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, frunzele de telina, bulionul si marinata ramasa, se toarna deasupra vinul si zeama de carne si se baga in cuptorul incins la 225 grade C. Se lasa friptura sa se patrunda cam o ora si 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Ierburile spalate si tocate marunt se amesteca cu cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza albusul batut spuma. Cand e gata friptura, se unge cu amestecul de albus si verdeata, se baga din nou la cuptor si se mai rumeneste 5-8 minute. Apoi se scoate din tava si se lasa 5 minute sa se odihneasca; se taie carnea felii si se serveste impreuna cu sosul de friptura trecut prin strecuratoare si gustat de sare si piper.
9.105 vizualizări
617 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Lebărvurşti (Leberwurst) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
6. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
8. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
10. Cremşnit rapid (II) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
13. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
14. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură ţărănească (Mâncăruri > Fripturi)
16. Afine cu crustă (Dulciuri > Prăjituri)
17. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
19. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Friptură de porc la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi)
28. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.