Coq au vin (I) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Coq au vin (I)

Coq au vin (I)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 cocos de cel putin 2 kg, 180 g costita (de preferinta nu afumata, ci in saramura), 20 de capatini de arpagic, 4 echalote (se poate inlocui cu arpagic tocat), 2 linguri de unt, 3 linguri de faina, 1 paharel de cognac, 1 sticla de vin rosu, 200 g ciuperci (cele mai bune sint zbirciogii, dar se face si cu alte soiuri), 1 catel de usturoi, 1 lingurita de zahar, o ramurica de cimbru, o foaie de dafin, sare, piper, nucsoara, patrunjel.

Mod de preparare: Se taie cocosul in bucati. Se taie costita in feliute care se prajesc intr-o cratita, fara alt corp gras la foc mic, impreuna cu arpagigul. Cind s-au rumenit, se scot cu o spumiera si se pun bucatile de cocosh. Se lasa sa se rumeneasca la foc mic. Se stropeste cu cognac si se flambeaza. Se adauga echalotele, cimbrul, foaia de dafin, usturoiul si ciupercile. Se acopera si se lasa la foc mic 20 min. In acest timp, se pune costita in alta cratita se reincalzeste si se inmoaie cu trei sferturi din sticla de vin. Daca folositi costita afumata, opariti-o 2 min. Se mareste focul, iar cind vinul da in clocot, se varsa peste cocos. Se adauga vin pina se acopera bucatile de carne. Se adauga sare, piper, zahar, nucsoara. Se adauga arpagicul, se acopera din nou si se lasa 30 min la foc mic. Ïn acest timp se malaxeaza untul cu faina. Se da cratita la o parte si se adauga untul, se amesteca, se repune pe foc si se mai da un clocot.
Se presara cu patrunjel tocat. Se serveste acompaniat de cartofi fierti sau prajiti inabusit. Mincarea e mai buna a doua zi, reincalzita.
11.419 vizualizări
924 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
2. Ciulama de ciuperci cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Piure de spanac cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ştiucă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Filets de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri)
8. Şuncă umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Năut gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
16. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Urzici cu maioneză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume)
20. Ochiuri cu mezeluri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Piure de conopidă (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Lazane cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Tort cu alune (I) (Dulciuri > Torturi)
25. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Chiftele din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.