Coq au vin (I) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Coq au vin (I)

Coq au vin (I)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 cocos de cel putin 2 kg, 180 g costita (de preferinta nu afumata, ci in saramura), 20 de capatini de arpagic, 4 echalote (se poate inlocui cu arpagic tocat), 2 linguri de unt, 3 linguri de faina, 1 paharel de cognac, 1 sticla de vin rosu, 200 g ciuperci (cele mai bune sint zbirciogii, dar se face si cu alte soiuri), 1 catel de usturoi, 1 lingurita de zahar, o ramurica de cimbru, o foaie de dafin, sare, piper, nucsoara, patrunjel.

Mod de preparare: Se taie cocosul in bucati. Se taie costita in feliute care se prajesc intr-o cratita, fara alt corp gras la foc mic, impreuna cu arpagigul. Cind s-au rumenit, se scot cu o spumiera si se pun bucatile de cocosh. Se lasa sa se rumeneasca la foc mic. Se stropeste cu cognac si se flambeaza. Se adauga echalotele, cimbrul, foaia de dafin, usturoiul si ciupercile. Se acopera si se lasa la foc mic 20 min. In acest timp, se pune costita in alta cratita se reincalzeste si se inmoaie cu trei sferturi din sticla de vin. Daca folositi costita afumata, opariti-o 2 min. Se mareste focul, iar cind vinul da in clocot, se varsa peste cocos. Se adauga vin pina se acopera bucatile de carne. Se adauga sare, piper, zahar, nucsoara. Se adauga arpagicul, se acopera din nou si se lasa 30 min la foc mic. Ïn acest timp se malaxeaza untul cu faina. Se da cratita la o parte si se adauga untul, se amesteca, se repune pe foc si se mai da un clocot.
Se presara cu patrunjel tocat. Se serveste acompaniat de cartofi fierti sau prajiti inabusit. Mincarea e mai buna a doua zi, reincalzita.
11.124 vizualizări
834 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată vanilată (Dulciuri > Îngheţate)
2. Sufleu de brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Mâncărică de ciuperci cu creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Cocoş cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ciorbă de fasole verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Gogonele asortate (I) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
7. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Chiftele de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ştrudel cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Salată de vinete Mustafa (Salate > Salate de legume)
12. Jumări cu vinete umplute (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
17. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
19. Ochiuri în parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciuperci umplute la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Mititei (mici) (I) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
24. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
25. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Tiramisu (I) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Tort cu cremă de vin (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.