Coq au vin (I) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Coq au vin (I)

Coq au vin (I)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 cocos de cel putin 2 kg, 180 g costita (de preferinta nu afumata, ci in saramura), 20 de capatini de arpagic, 4 echalote (se poate inlocui cu arpagic tocat), 2 linguri de unt, 3 linguri de faina, 1 paharel de cognac, 1 sticla de vin rosu, 200 g ciuperci (cele mai bune sint zbirciogii, dar se face si cu alte soiuri), 1 catel de usturoi, 1 lingurita de zahar, o ramurica de cimbru, o foaie de dafin, sare, piper, nucsoara, patrunjel.

Mod de preparare: Se taie cocosul in bucati. Se taie costita in feliute care se prajesc intr-o cratita, fara alt corp gras la foc mic, impreuna cu arpagigul. Cind s-au rumenit, se scot cu o spumiera si se pun bucatile de cocosh. Se lasa sa se rumeneasca la foc mic. Se stropeste cu cognac si se flambeaza. Se adauga echalotele, cimbrul, foaia de dafin, usturoiul si ciupercile. Se acopera si se lasa la foc mic 20 min. In acest timp, se pune costita in alta cratita se reincalzeste si se inmoaie cu trei sferturi din sticla de vin. Daca folositi costita afumata, opariti-o 2 min. Se mareste focul, iar cind vinul da in clocot, se varsa peste cocos. Se adauga vin pina se acopera bucatile de carne. Se adauga sare, piper, zahar, nucsoara. Se adauga arpagicul, se acopera din nou si se lasa 30 min la foc mic. Ïn acest timp se malaxeaza untul cu faina. Se da cratita la o parte si se adauga untul, se amesteca, se repune pe foc si se mai da un clocot.
Se presara cu patrunjel tocat. Se serveste acompaniat de cartofi fierti sau prajiti inabusit. Mincarea e mai buna a doua zi, reincalzita.
11.473 vizualizări
940 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
2. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
3. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Creier în aspic (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Chiftele de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Salată de castraveţi cu iaurt (Salate > Salate de legume)
8. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
9. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Îngheţată cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
11. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
12. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
13. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Piure de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Cod cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
19. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Conopidă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ciorbă de fasole verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Sirop de zmeură (I) (Băuturi > Siropuri)
24. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Scrumbii în folie de aluminiu la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Supă de spanac cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.