Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi)

Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g morcovi, 500 g ridichi albe (napi), 4 oua, 100 ml lapte, 80 g cascaval (svaiter), 20 g unt, 100 g frisca nebatuta, 2 prize nucsoara, sare, piper.

Mod de preparare: Spalati morcovii si ridichile, curatati-le si taiati-le rondele. Fierbeti-le in aburi - fara sa le amestecati - circa 20 de minute si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti cuptorul la 180 grade C si radeti cascavalul. Ungeti cu unt o forma si aranjati legumele, alternand un strat de morcovi cu unul de ridichi.
Intr-un castron, bateti ouale cu laptele si frisca, adaugati sare, piper si nucsoara si incorporati cascavalul ras. Turnati amestecul astfel preparat peste legume si dati-le 20 de minute la cuptor.
Serviti-le calde, ca antreu, sau langa carne ori peste la gratar.
Este o reteta bavareza.
9.770 vizualizări
1.175 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
5. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tobă de casă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
9. Creier cu ou şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Omletă cu kaizer şi cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
13. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
17. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
20. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
22. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Păstrăv cu fenicul şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată rusească (I) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.