Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi)

Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g morcovi, 500 g ridichi albe (napi), 4 oua, 100 ml lapte, 80 g cascaval (svaiter), 20 g unt, 100 g frisca nebatuta, 2 prize nucsoara, sare, piper.

Mod de preparare: Spalati morcovii si ridichile, curatati-le si taiati-le rondele. Fierbeti-le in aburi - fara sa le amestecati - circa 20 de minute si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti cuptorul la 180 grade C si radeti cascavalul. Ungeti cu unt o forma si aranjati legumele, alternand un strat de morcovi cu unul de ridichi.
Intr-un castron, bateti ouale cu laptele si frisca, adaugati sare, piper si nucsoara si incorporati cascavalul ras. Turnati amestecul astfel preparat peste legume si dati-le 20 de minute la cuptor.
Serviti-le calde, ca antreu, sau langa carne ori peste la gratar.
Este o reteta bavareza.
9.960 vizualizări
1.232 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată în culori (Salate > Salate de legume)
2. Salată iepurică (Salate > Salate cu ouă)
3. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Şarlotă albă cu fructe de sezon (Dulciuri > Creme)
5. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
6. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
15. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
18. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Geagic (salată turcească) (Salate > Salate de legume)
22. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
23. Saramură de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
26. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
27. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri)
30. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.