Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi)

Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g morcovi, 500 g ridichi albe (napi), 4 oua, 100 ml lapte, 80 g cascaval (svaiter), 20 g unt, 100 g frisca nebatuta, 2 prize nucsoara, sare, piper.

Mod de preparare: Spalati morcovii si ridichile, curatati-le si taiati-le rondele. Fierbeti-le in aburi - fara sa le amestecati - circa 20 de minute si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti cuptorul la 180 grade C si radeti cascavalul. Ungeti cu unt o forma si aranjati legumele, alternand un strat de morcovi cu unul de ridichi.
Intr-un castron, bateti ouale cu laptele si frisca, adaugati sare, piper si nucsoara si incorporati cascavalul ras. Turnati amestecul astfel preparat peste legume si dati-le 20 de minute la cuptor.
Serviti-le calde, ca antreu, sau langa carne ori peste la gratar.
Este o reteta bavareza.
9.830 vizualizări
1.188 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
2. Salată de crudităţi (I) (Salate > Salate de legume)
3. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
5. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Tort cu prune şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
10. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
14. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
27. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Papanaşi de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată cu mortadella (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.