Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) |
Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi)
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie Ingrediente: 500 g morcovi, 500 g ridichi albe (napi), 4 oua, 100 ml lapte, 80 g cascaval (svaiter), 20 g unt, 100 g frisca nebatuta, 2 prize nucsoara, sare, piper. Mod de preparare: Spalati morcovii si ridichile, curatati-le si taiati-le rondele. Fierbeti-le in aburi - fara sa le amestecati - circa 20 de minute si lasati-le sa se raceasca. Incingeti cuptorul la 180 grade C si radeti cascavalul. Ungeti cu unt o forma si aranjati legumele, alternand un strat de morcovi cu unul de ridichi. Intr-un castron, bateti ouale cu laptele si frisca, adaugati sare, piper si nucsoara si incorporati cascavalul ras. Turnati amestecul astfel preparat peste legume si dati-le 20 de minute la cuptor. Serviti-le calde, ca antreu, sau langa carne ori peste la gratar. Este o reteta bavareza.
9.480 vizualizări
Versiunea printabilă1.079 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume) 2. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume) 3. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume) 4. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 5. Macrouri cu ierburi aromate şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 7. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 9. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 12. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri) 13. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 14. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 15. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Frigărui cu piure de cartofi şi gulii (Mâncăruri > Fripturi) 17. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume) 18. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Salată de ţelină cu maioneză (Salate > Salate de legume) 20. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 22. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 24. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 25. Mămăligă cu salvie (Mâncăruri > Preparate din mălai) 26. Gogoşi americane (Dulciuri > Gogoşi) 27. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 28. Gogoşari umpluţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate) 29. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte) 30. Salată de primăvară cu fasole boabe (Salate > Salate de legume) |