Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi)

Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g morcovi, 500 g ridichi albe (napi), 4 oua, 100 ml lapte, 80 g cascaval (svaiter), 20 g unt, 100 g frisca nebatuta, 2 prize nucsoara, sare, piper.

Mod de preparare: Spalati morcovii si ridichile, curatati-le si taiati-le rondele. Fierbeti-le in aburi - fara sa le amestecati - circa 20 de minute si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti cuptorul la 180 grade C si radeti cascavalul. Ungeti cu unt o forma si aranjati legumele, alternand un strat de morcovi cu unul de ridichi.
Intr-un castron, bateti ouale cu laptele si frisca, adaugati sare, piper si nucsoara si incorporati cascavalul ras. Turnati amestecul astfel preparat peste legume si dati-le 20 de minute la cuptor.
Serviti-le calde, ca antreu, sau langa carne ori peste la gratar.
Este o reteta bavareza.
9.480 vizualizări
1.079 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
2. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
3. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
4. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Macrouri cu ierburi aromate şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Frigărui cu piure de cartofi şi gulii (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
18. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de ţelină cu maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Mămăligă cu salvie (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Gogoşi americane (Dulciuri > Gogoşi)
27. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Gogoşari umpluţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
29. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de primăvară cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.