Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) |
Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi)
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie Ingrediente: 500 g morcovi, 500 g ridichi albe (napi), 4 oua, 100 ml lapte, 80 g cascaval (svaiter), 20 g unt, 100 g frisca nebatuta, 2 prize nucsoara, sare, piper. Mod de preparare: Spalati morcovii si ridichile, curatati-le si taiati-le rondele. Fierbeti-le in aburi - fara sa le amestecati - circa 20 de minute si lasati-le sa se raceasca. Incingeti cuptorul la 180 grade C si radeti cascavalul. Ungeti cu unt o forma si aranjati legumele, alternand un strat de morcovi cu unul de ridichi. Intr-un castron, bateti ouale cu laptele si frisca, adaugati sare, piper si nucsoara si incorporati cascavalul ras. Turnati amestecul astfel preparat peste legume si dati-le 20 de minute la cuptor. Serviti-le calde, ca antreu, sau langa carne ori peste la gratar. Este o reteta bavareza.
9.447 vizualizări
Versiunea printabilă1.071 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte) 2. Omletă cu gogoşari (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri) 5. Creveţi cu unt şi sâmburi de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume) 7. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe) 8. Salată boeuf cu ouă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 9. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă) 10. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 11. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 12. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume) 13. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 14. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 16. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 17. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 18. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe) 20. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte) 22. Clafoutis cu caise (Dulciuri > Prăjituri) 23. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume) 24. Salată de gulii cu salată verde (Salate > Salate de legume) 25. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 26. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 27. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume) 28. Clafoutis cu piersici (Dulciuri > Prăjituri) 29. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume) 30. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) |