Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi)

Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g morcovi, 500 g ridichi albe (napi), 4 oua, 100 ml lapte, 80 g cascaval (svaiter), 20 g unt, 100 g frisca nebatuta, 2 prize nucsoara, sare, piper.

Mod de preparare: Spalati morcovii si ridichile, curatati-le si taiati-le rondele. Fierbeti-le in aburi - fara sa le amestecati - circa 20 de minute si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti cuptorul la 180 grade C si radeti cascavalul. Ungeti cu unt o forma si aranjati legumele, alternand un strat de morcovi cu unul de ridichi.
Intr-un castron, bateti ouale cu laptele si frisca, adaugati sare, piper si nucsoara si incorporati cascavalul ras. Turnati amestecul astfel preparat peste legume si dati-le 20 de minute la cuptor.
Serviti-le calde, ca antreu, sau langa carne ori peste la gratar.
Este o reteta bavareza.
9.902 vizualizări
1.210 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gogoşi de vin (Dulciuri > Gogoşi)
2. Cozonac ca la mama acasă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
3. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
4. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
6. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de fasole verde şi galbenă (Salate > Salate de legume)
11. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume)
16. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Prăjitură cu fulgi şi coacăze (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
21. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Cremă de iaurt şi gelatină (Dulciuri > Creme)
23. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
25. Ouă cu maioneză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
27. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
29. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)
30. Salată bavareză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.