Ciuperci provensale - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci provensale

Ciuperci provensale

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ciuperci, 1 tulpina mijlocie de praz, 60 g unt, 1 catel de usturoi (zdrobit), zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, piper, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, nucsoara rasa, 1 1/2 ceasca de miez de paine integrala (moale), 2-3 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi intreg.

Mod de preparare: Se sterg ciupercile cu un servet si se taie felii. Prazul curatat si spalat se taie fasii subtiri. Se incinge cuptorul si se unge o forma de budinca.
Intr-o tigaie de fonta, se topeste untul si se caleste prazul circa 5 minute, la foc slab, amestecand intruna. Se adauga ciupercile si se dunstuiesc si ele, cu capac, aproximativ 10 minute. Se ia capacul, se introduce usturoiul zdrobit si coaja de lamaie si se lasa sa fiarba, pana ce lichidul se evapora aproape de tot. Se toarna zeama de lamaie, se da in cateva clocote si se condimenteaza cu piper, nucsoara si patrunjel verde. Se incorporeaza 1/3 din miezul de paine, maruntit, se amesteca bine si se toarna compozitia in forma unsa.
Separat, intr-o tigaie, se prajeste catelul de usturoi (intreg), pana ce devine maroniu. Se scoate, se arunca si se introduce miezul de paine ramas, care se prajeste putin, intorcandu-l mereu. Se scoate din tigaie, se presara peste compozitia din forma, se da la cuptor si se lasa circa 20 de minute, pana ce suprafata se rumeneste si devine crocanta.
6.063 vizualizări
1.125 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci umplute cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
5. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
14. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
19. Rulouri cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Ciuperci vînătoreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Eclere cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Ciuperci scăzute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.