Ciuperci provensale - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci provensale

Ciuperci provensale

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ciuperci, 1 tulpina mijlocie de praz, 60 g unt, 1 catel de usturoi (zdrobit), zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, piper, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, nucsoara rasa, 1 1/2 ceasca de miez de paine integrala (moale), 2-3 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi intreg.

Mod de preparare: Se sterg ciupercile cu un servet si se taie felii. Prazul curatat si spalat se taie fasii subtiri. Se incinge cuptorul si se unge o forma de budinca.
Intr-o tigaie de fonta, se topeste untul si se caleste prazul circa 5 minute, la foc slab, amestecand intruna. Se adauga ciupercile si se dunstuiesc si ele, cu capac, aproximativ 10 minute. Se ia capacul, se introduce usturoiul zdrobit si coaja de lamaie si se lasa sa fiarba, pana ce lichidul se evapora aproape de tot. Se toarna zeama de lamaie, se da in cateva clocote si se condimenteaza cu piper, nucsoara si patrunjel verde. Se incorporeaza 1/3 din miezul de paine, maruntit, se amesteca bine si se toarna compozitia in forma unsa.
Separat, intr-o tigaie, se prajeste catelul de usturoi (intreg), pana ce devine maroniu. Se scoate, se arunca si se introduce miezul de paine ramas, care se prajeste putin, intorcandu-l mereu. Se scoate din tigaie, se presara peste compozitia din forma, se da la cuptor si se lasa circa 20 de minute, pana ce suprafata se rumeneste si devine crocanta.
6.031 vizualizări
1.116 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
2. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Corăbioare cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Clătite umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Cod cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Pizza cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
17. Spaghete cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ciuperci la cuptor în stil spaniol (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Ciuperci marinate (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Iepure cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciuperci cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
28. Găluşte din ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.