Ciuperci provensale - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci provensale

Ciuperci provensale

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ciuperci, 1 tulpina mijlocie de praz, 60 g unt, 1 catel de usturoi (zdrobit), zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, piper, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, nucsoara rasa, 1 1/2 ceasca de miez de paine integrala (moale), 2-3 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi intreg.

Mod de preparare: Se sterg ciupercile cu un servet si se taie felii. Prazul curatat si spalat se taie fasii subtiri. Se incinge cuptorul si se unge o forma de budinca.
Intr-o tigaie de fonta, se topeste untul si se caleste prazul circa 5 minute, la foc slab, amestecand intruna. Se adauga ciupercile si se dunstuiesc si ele, cu capac, aproximativ 10 minute. Se ia capacul, se introduce usturoiul zdrobit si coaja de lamaie si se lasa sa fiarba, pana ce lichidul se evapora aproape de tot. Se toarna zeama de lamaie, se da in cateva clocote si se condimenteaza cu piper, nucsoara si patrunjel verde. Se incorporeaza 1/3 din miezul de paine, maruntit, se amesteca bine si se toarna compozitia in forma unsa.
Separat, intr-o tigaie, se prajeste catelul de usturoi (intreg), pana ce devine maroniu. Se scoate, se arunca si se introduce miezul de paine ramas, care se prajeste putin, intorcandu-l mereu. Se scoate din tigaie, se presara peste compozitia din forma, se da la cuptor si se lasa circa 20 de minute, pana ce suprafata se rumeneste si devine crocanta.
6.070 vizualizări
1.130 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Eclere cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Broccoli cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Ciuperci scăzute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Escalop de căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
9. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
10. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
13. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Biftec cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sufleu de spanac cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
18. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Mâncare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Frigărui pe grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
27. Ciuperci umplute cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Clătite umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.