Ciuperci provensale - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci provensale

Ciuperci provensale

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ciuperci, 1 tulpina mijlocie de praz, 60 g unt, 1 catel de usturoi (zdrobit), zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, piper, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, nucsoara rasa, 1 1/2 ceasca de miez de paine integrala (moale), 2-3 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi intreg.

Mod de preparare: Se sterg ciupercile cu un servet si se taie felii. Prazul curatat si spalat se taie fasii subtiri. Se incinge cuptorul si se unge o forma de budinca.
Intr-o tigaie de fonta, se topeste untul si se caleste prazul circa 5 minute, la foc slab, amestecand intruna. Se adauga ciupercile si se dunstuiesc si ele, cu capac, aproximativ 10 minute. Se ia capacul, se introduce usturoiul zdrobit si coaja de lamaie si se lasa sa fiarba, pana ce lichidul se evapora aproape de tot. Se toarna zeama de lamaie, se da in cateva clocote si se condimenteaza cu piper, nucsoara si patrunjel verde. Se incorporeaza 1/3 din miezul de paine, maruntit, se amesteca bine si se toarna compozitia in forma unsa.
Separat, intr-o tigaie, se prajeste catelul de usturoi (intreg), pana ce devine maroniu. Se scoate, se arunca si se introduce miezul de paine ramas, care se prajeste putin, intorcandu-l mereu. Se scoate din tigaie, se presara peste compozitia din forma, se da la cuptor si se lasa circa 20 de minute, pana ce suprafata se rumeneste si devine crocanta.
6.075 vizualizări
1.130 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciulama de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Rulouri de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
9. Colţunaşi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Broccoli cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
17. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
18. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
20. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
25. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
26. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
27. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
30. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.