Ciuperci provensale - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci provensale

Ciuperci provensale

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ciuperci, 1 tulpina mijlocie de praz, 60 g unt, 1 catel de usturoi (zdrobit), zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, piper, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, nucsoara rasa, 1 1/2 ceasca de miez de paine integrala (moale), 2-3 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi intreg.

Mod de preparare: Se sterg ciupercile cu un servet si se taie felii. Prazul curatat si spalat se taie fasii subtiri. Se incinge cuptorul si se unge o forma de budinca.
Intr-o tigaie de fonta, se topeste untul si se caleste prazul circa 5 minute, la foc slab, amestecand intruna. Se adauga ciupercile si se dunstuiesc si ele, cu capac, aproximativ 10 minute. Se ia capacul, se introduce usturoiul zdrobit si coaja de lamaie si se lasa sa fiarba, pana ce lichidul se evapora aproape de tot. Se toarna zeama de lamaie, se da in cateva clocote si se condimenteaza cu piper, nucsoara si patrunjel verde. Se incorporeaza 1/3 din miezul de paine, maruntit, se amesteca bine si se toarna compozitia in forma unsa.
Separat, intr-o tigaie, se prajeste catelul de usturoi (intreg), pana ce devine maroniu. Se scoate, se arunca si se introduce miezul de paine ramas, care se prajeste putin, intorcandu-l mereu. Se scoate din tigaie, se presara peste compozitia din forma, se da la cuptor si se lasa circa 20 de minute, pana ce suprafata se rumeneste si devine crocanta.
6.033 vizualizări
1.116 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă de curcan cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pizza cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
4. Pasteta de ficat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
8. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
9. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Ciuperci umplute cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Ciuperci cu pilaf (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
16. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
18. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
19. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
27. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.