Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ciuperci provensale |
Ciuperci provensale
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 500 g ciuperci, 1 tulpina mijlocie de praz, 60 g unt, 1 catel de usturoi (zdrobit), zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, piper, 1/2 ceasca patrunjel verde tocat, nucsoara rasa, 1 1/2 ceasca de miez de paine integrala (moale), 2-3 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi intreg. Mod de preparare: Se sterg ciupercile cu un servet si se taie felii. Prazul curatat si spalat se taie fasii subtiri. Se incinge cuptorul si se unge o forma de budinca. Intr-o tigaie de fonta, se topeste untul si se caleste prazul circa 5 minute, la foc slab, amestecand intruna. Se adauga ciupercile si se dunstuiesc si ele, cu capac, aproximativ 10 minute. Se ia capacul, se introduce usturoiul zdrobit si coaja de lamaie si se lasa sa fiarba, pana ce lichidul se evapora aproape de tot. Se toarna zeama de lamaie, se da in cateva clocote si se condimenteaza cu piper, nucsoara si patrunjel verde. Se incorporeaza 1/3 din miezul de paine, maruntit, se amesteca bine si se toarna compozitia in forma unsa. Separat, intr-o tigaie, se prajeste catelul de usturoi (intreg), pana ce devine maroniu. Se scoate, se arunca si se introduce miezul de paine ramas, care se prajeste putin, intorcandu-l mereu. Se scoate din tigaie, se presara peste compozitia din forma, se da la cuptor si se lasa circa 20 de minute, pana ce suprafata se rumeneste si devine crocanta.
5.627 vizualizări
Versiunea printabilă988 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 2. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 3. Piept de gâscă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Ouă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă) 5. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 6. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 7. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte) 8. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 9. Ciuperci umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 10. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 13. Ciuperci în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 14. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 16. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii) 17. Limbă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 18. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 19. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume) 20. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume) 21. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 22. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume) 23. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Ciuperci umplute cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 25. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 29. Batoane umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 30. Supă de spanac cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |