Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.736 vizualizări
1.274 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci marinate (IV) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Chefal cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Escalop de porc cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
12. Biban de mare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Găluşte din ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
22. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Somn la cuptor cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
29. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.