Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.726 vizualizări
1.273 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
3. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Escalop de porc cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Frigărui pe grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
9. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
11. Ciuperci în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciuperci rumenite (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Ruladă de curcan cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
25. Căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
26. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ciuperci umplute la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.