Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.742 vizualizări
1.274 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulouri cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Ciuperci umplute la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
5. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Ciuperci cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Ciuperci umplute (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Găluşte din ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Ciuperci marinate (IV) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ciuperci umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ciuperci surpriză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Ciuperci cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ciuperci greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.