Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.785 vizualizări
1.281 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Crap cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Mâncărică de ciuperci cu creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Escalop de porc cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
9. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
12. Sufleu de ciuperci cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Frigărui pe grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
15. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
16. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Chec aperitiv cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
21. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Ouă umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
30. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.