Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.770 vizualizări
1.278 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Iepure cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
9. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Spaghete cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
15. Ciuperci greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
20. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ciuperci umplute cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Rulouri de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ciuperci la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.