Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.774 vizualizări
1.279 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Crap cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Biftec cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
7. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Frigărui pe grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
18. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Somn la cuptor cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Escalop de căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
24. Ciuperci cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.