Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.757 vizualizări
1.278 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Ciuperci cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
5. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
11. Şuncă umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
17. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Biftec cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.