Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.791 vizualizări
1.282 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Ciuperci surpriză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Quiche cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
14. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ciuperci marinate (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
19. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
21. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
24. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Ciuperci la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.