Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.728 vizualizări
1.274 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Eclere cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ciuperci la cuptor în stil spaniol (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
12. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ciuperci fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
19. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
22. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
25. Escalop de porc cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
28. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.