Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.573 vizualizări
1.231 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifle umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
3. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ciuperci greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
9. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Ciuperci rumenite (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Ciuperci umplute (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
17. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Mazăre cu ciuperci şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Chefal cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Biban de mare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Batoane umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.