Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.659 vizualizări
1.249 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciuperci cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Ciuperci umplute cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Mâncare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Pasteta de ficat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ouă italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.