Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.750 vizualizări
1.275 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Ciuperci cu pilaf (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
4. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
5. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ciuperci umplute cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Ciuperci umplute cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
12. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Biban de mare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ciuperci pe frigănele (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Batoane umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ciuperci umplute (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Bruschetta cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
23. Crap umplut cu ciuperci şi nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.