Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.729 vizualizări
1.274 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Corăbioare cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Ciuperci fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
14. Sufleu de ciuperci cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ştrudel cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
23. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Mâncărică de ciuperci cu creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Macaroane cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.