Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.712 vizualizări
1.267 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Corăbioare cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Salată de ciuperci cu mujdei de usturoi (Salate > Salate de legume)
3. Ciuperci în halat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
12. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Biban de mare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Baghetă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Broccoli cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Cod cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ciulama de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Biftec cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ciuperci cu pilaf (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
21. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ruladă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Sufleu de spanac cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Batoane umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ciuperci fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.