Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.779 vizualizări
1.280 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
4. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciuperci la cuptor în stil spaniol (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ciuperci în halat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Chefal cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Baghetă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Broccoli cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ruladă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Pasteta de ficat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
27. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.