Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
13.347 vizualizări
943 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
2. Ciuperci cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Ciuperci fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Păpădie cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
19. Bruschetta cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
20. Eclere cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciuperci cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
28. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Mâncare de ţelină cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2021 Pandora Impex SRL.