Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.586 vizualizări
1.235 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Păpădie cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Ciuperci la cuptor cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ciuperci vînătoreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Chifle umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Escalop de căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
14. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Ciuperci cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ciuperci scăzute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ciuperci cu pilaf (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
19. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
20. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Crap umplut cu ciuperci şi nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Mâncare de ţelină cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Chiftele din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Ciulama de ciuperci cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ciuperci la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.