Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.753 vizualizări
1.277 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
2. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ciuperci la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ciuperci cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Ciuperci umplute de post (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Escalop de porc cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
9. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
13. Iepure cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
15. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Şuncă umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Baghetă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Sufleu de ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Chec aperitiv cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.