Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.571 vizualizări
1.231 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci marinate (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Păpădie cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Quiche cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ciuperci scăzute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
22. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Ciuperci umplute cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Ruladă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Cod cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.