Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.789 vizualizări
1.281 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci în halat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Chec aperitiv cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
5. Somn la cuptor cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Ouă umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Macaroane cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
18. Limbă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
20. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
28. Ciuperci fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.