Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.751 vizualizări
1.275 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ciuperci cu fasole verde la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ciuperci pe frigănele (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Ciuperci rumenite (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Ciuperci în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Ciuperci umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Drob de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Rulouri cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Somn la cuptor cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
30. Clătite umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.