Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.760 vizualizări
1.278 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă de curcan cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
2. Sufleu de ciuperci cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Biban de mare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Ciuperci fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
15. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
17. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
19. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Ciuperci rumenite (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
23. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.