Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.737 vizualizări
1.274 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
2. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Ciuperci în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ouă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Mâncărică de ciuperci cu creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
14. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Corăbioare cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ciuperci cu orez sîrbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
27. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
29. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
30. Ştrudel cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.