Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.792 vizualizări
1.282 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pasteta de ficat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ciuperci în halat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Ruladă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Ciuperci fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Crap cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Quiche cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Ouă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.