Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.183 vizualizări
1.141 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci scăzute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Ciuperci marinate (IV) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Batoane umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Şuncă umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
9. Clătite umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Ciuperci umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Rulouri cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
13. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sufleu de ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Corăbioare cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
22. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ciuperci umplute (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
28. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Ciuperci umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.