Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.783 vizualizări
1.280 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Ciuperci cu orez sîrbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume)
6. Clătite umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
10. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de ciuperci cu mujdei de usturoi (Salate > Salate de legume)
13. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ştrudel cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
25. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
28. File de peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.