Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
12.548 vizualizări
847 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Ouă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Clătite umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
6. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Eclere cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ciuperci umplute (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
19. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
21. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
23. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Ciuperci greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Pizza cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume)
30. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.