Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.725 vizualizări
1.273 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Cod cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Supă de spanac cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Mâncare de ţelină cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ouă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
21. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
30. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.