Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.555 vizualizări
1.227 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Corăbioare cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Ciulama de ciuperci cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ciuperci umplute (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Somn la cuptor cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
13. Eclere cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Ouă italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
17. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
21. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Păpădie cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Pasteta de ficat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
28. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Mazăre cu ciuperci şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.