Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.761 vizualizări
1.278 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Ciuperci în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
7. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sufleu de ciuperci cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ciuperci vînătoreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciuperci marinate (IV) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
18. File de peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Frigărui pe grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
22. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
24. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
25. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Baghetă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Mâncărică de pipote cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.