Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.734 vizualizări
1.274 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Sufleu de ciuperci cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Ciuperci umplute (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Limbă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
12. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
15. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Borş oltenesc cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Ciuperci umplute cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Ciuperci la cuptor cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ouă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
28. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Mâncare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.