Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.752 vizualizări
1.276 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ciuperci cu orez sîrbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ciuperci vînătoreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Biftec la grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
11. Biftec cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
12. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
16. Ciuperci cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Piept de gâscă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.