Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.642 vizualizări
1.245 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Şuncă umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Chefal cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
15. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
16. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Ciuperci cu pilaf (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
22. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ciuperci la cuptor cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Bruschetta cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
30. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.