Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.764 vizualizări
1.278 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ciulama de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Ciuperci pe frigănele (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciuperci la cuptor în stil spaniol (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Crap cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Escalop de porc cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
14. Bruschetta cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
15. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
18. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ouă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Şuncă umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ciuperci cu pilaf (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
26. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Escalop de căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
29. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.