Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.723 vizualizări
1.272 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Frigărui pe grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
4. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
6. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
7. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Corăbioare cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
13. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ciuperci umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
18. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Spaghete cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Ouă italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Crap umplut cu ciuperci şi nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Quiche cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Ciuperci marinate (IV) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.