Ciuperci italieneşti - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ciuperci italieneşti

Ciuperci italieneşti

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 60 g unt, 1 linguriţă ceapă roşie răzuită, 200 ml lapte, 20 g făină, 100 ml smîntînă, 2 gălbenuşuri, 20 g carne afumată, 100 g caşcaval ras, sare, piper măcinat, zeamă de lămîie, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Ciupercile curăţate şi tăiate felii se călesc cu ceapa roşie în 40 g unt, se condimentează cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Între timp, din untul rămas, lapte şi făină, se fierbe un sos bechamel.
Se ia de pe foc, se adaugă smîntîna, gălbenuşurile şi carnea afumată tăiată fideluţă.
Se sărează şi se dă gust cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Se amestecă cu ciupercile, se pune compoziţia într-un vas termorezistent.
Se presară caşcaval şi se coace puţin în cuptor.
14.767 vizualizări
1.278 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de gâscă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
4. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Rulouri de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ciuperci umplute (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Sufleu de spanac cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Sufleu de ciuperci cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Biftec cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Ciuperci marinate (IV) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
25. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.