Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă roşie umplută cu jambon |
Ceapă roşie umplută cu jambon
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 4 cepe rosii mari, doua frunze de salvie, 40 g jambon (crud), 30 g miez de paine, o lingura smantana, 25 g parmezan (sau cascaval) ras, o lingurita vermut alb sec, o lingurita ulei de masline, nucsoara, sare, piper. Mod de preparare: Se fierb in aburi cepele intregi, necuratate de coaja, circa 25 de minute. Se incinge cuptorul la 150 de grade C si se unge o tava cu ulei. Se taie cepele cam la 2/3 din inaltimea lor - capacelele se pun de-o parte - si se scobesc pana la o grosime de aproximativ 0,5 cm. Jumatate din miezul de ceapa se taie marunt, impreuna cu jambonul si se amesteca cu smantana, miezul de paine faramitat, vermutul si salvia taiata fasii. Se adauga sare, piper si nucsoara rasa. Se introduce umplutura astfel preparata in cepe si se pun la loc capacelele. Se asaza cepele in tava, se toarna peste ele trei linguri de apa, se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se lasa 15 minute. Cepele umplute se servesc fierbinti sau caldute, ca antreu.
5.878 vizualizări
Versiunea printabilă974 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte) 2. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume) 3. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 5. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă) 7. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă) 8. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi) 9. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 10. Raţă umplută la frigare (Mâncăruri > Fripturi) 11. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte) 12. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume) 14. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne) 15. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 16. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte) 17. Jambon de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 19. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 23. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 24. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt (Aperitive > Aperitive cu brânză) 26. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 27. Ceapă murată în vin roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 29. Friptură de berbec umplută cu ficat (Mâncăruri > Fripturi) 30. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume) |