Ceapă roşie umplută cu jambon - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă roşie umplută cu jambon

Ceapă roşie umplută cu jambon

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 cepe rosii mari, doua frunze de salvie, 40 g jambon (crud), 30 g miez de paine, o lingura smantana, 25 g parmezan (sau cascaval) ras, o lingurita vermut alb sec, o lingurita ulei de masline, nucsoara, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb in aburi cepele intregi, necuratate de coaja, circa 25 de minute. Se incinge cuptorul la 150 de grade C si se unge o tava cu ulei. Se taie cepele cam la 2/3 din inaltimea lor - capacelele se pun de-o parte - si se scobesc pana la o grosime de aproximativ 0,5 cm. Jumatate din miezul de ceapa se taie marunt, impreuna cu jambonul si se amesteca cu smantana, miezul de paine faramitat, vermutul si salvia taiata fasii.
Se adauga sare, piper si nucsoara rasa. Se introduce umplutura astfel preparata in cepe si se pun la loc capacelele. Se asaza cepele in tava, se toarna peste ele trei linguri de apa, se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se lasa 15 minute.
Cepele umplute se servesc fierbinti sau caldute, ca antreu.
4.390 vizualizări
575 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
3. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Pâine umplută aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ardei umpluţi cu ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Jambon cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Quiche cu ceapă şi vin (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Supă aurie de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Ceapă murată în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
18. Mămăligă cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Preparate din mălai)
19. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)
23. Ficat prăjit cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
25. Ardei umpluţi cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)
28. Camembert pe pâine cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Ardei umpluţi cu stavrid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.