Ceapă roşie umplută cu jambon - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă roşie umplută cu jambon

Ceapă roşie umplută cu jambon

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 cepe rosii mari, doua frunze de salvie, 40 g jambon (crud), 30 g miez de paine, o lingura smantana, 25 g parmezan (sau cascaval) ras, o lingurita vermut alb sec, o lingurita ulei de masline, nucsoara, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb in aburi cepele intregi, necuratate de coaja, circa 25 de minute. Se incinge cuptorul la 150 de grade C si se unge o tava cu ulei. Se taie cepele cam la 2/3 din inaltimea lor - capacelele se pun de-o parte - si se scobesc pana la o grosime de aproximativ 0,5 cm. Jumatate din miezul de ceapa se taie marunt, impreuna cu jambonul si se amesteca cu smantana, miezul de paine faramitat, vermutul si salvia taiata fasii.
Se adauga sare, piper si nucsoara rasa. Se introduce umplutura astfel preparata in cepe si se pun la loc capacelele. Se asaza cepele in tava, se toarna peste ele trei linguri de apa, se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se lasa 15 minute.
Cepele umplute se servesc fierbinti sau caldute, ca antreu.
5.688 vizualizări
930 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
6. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
8. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ouă cu ceapă a la Castranova (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Plachie de crap cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
16. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
20. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Pastă de jumări cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ardei iuţi umpluţi cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
26. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)
28. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Iepure cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.