Ceapă roşie umplută cu jambon - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă roşie umplută cu jambon

Ceapă roşie umplută cu jambon

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 cepe rosii mari, doua frunze de salvie, 40 g jambon (crud), 30 g miez de paine, o lingura smantana, 25 g parmezan (sau cascaval) ras, o lingurita vermut alb sec, o lingurita ulei de masline, nucsoara, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb in aburi cepele intregi, necuratate de coaja, circa 25 de minute. Se incinge cuptorul la 150 de grade C si se unge o tava cu ulei. Se taie cepele cam la 2/3 din inaltimea lor - capacelele se pun de-o parte - si se scobesc pana la o grosime de aproximativ 0,5 cm. Jumatate din miezul de ceapa se taie marunt, impreuna cu jambonul si se amesteca cu smantana, miezul de paine faramitat, vermutul si salvia taiata fasii.
Se adauga sare, piper si nucsoara rasa. Se introduce umplutura astfel preparata in cepe si se pun la loc capacelele. Se asaza cepele in tava, se toarna peste ele trei linguri de apa, se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se lasa 15 minute.
Cepele umplute se servesc fierbinti sau caldute, ca antreu.
4.473 vizualizări
600 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
2. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)
3. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
5. Ardei iuţi umpluţi cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
9. Jambon de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
14. Varză dulce umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Raţă umplută (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ruladă cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Cartofi umpluţi cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Friptură de berbec umplută cu ficat (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pastă de jumări cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ardei umpluţi cu chifle (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Pâine umplută aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
24. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
27. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
30. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.