Ceapă roşie umplută cu jambon - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă roşie umplută cu jambon

Ceapă roşie umplută cu jambon

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 cepe rosii mari, doua frunze de salvie, 40 g jambon (crud), 30 g miez de paine, o lingura smantana, 25 g parmezan (sau cascaval) ras, o lingurita vermut alb sec, o lingurita ulei de masline, nucsoara, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb in aburi cepele intregi, necuratate de coaja, circa 25 de minute. Se incinge cuptorul la 150 de grade C si se unge o tava cu ulei. Se taie cepele cam la 2/3 din inaltimea lor - capacelele se pun de-o parte - si se scobesc pana la o grosime de aproximativ 0,5 cm. Jumatate din miezul de ceapa se taie marunt, impreuna cu jambonul si se amesteca cu smantana, miezul de paine faramitat, vermutul si salvia taiata fasii.
Se adauga sare, piper si nucsoara rasa. Se introduce umplutura astfel preparata in cepe si se pun la loc capacelele. Se asaza cepele in tava, se toarna peste ele trei linguri de apa, se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se lasa 15 minute.
Cepele umplute se servesc fierbinti sau caldute, ca antreu.
6.057 vizualizări
1.023 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
2. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
3. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
4. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
5. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
6. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
7. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Limbă umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
10. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Castraveţi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Şniţele cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Şuncă umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
17. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Ceapă murată în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
23. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Ardei umpluţi cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
26. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Jambon cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
28. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.