Ceapă roşie umplută cu jambon - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă roşie umplută cu jambon

Ceapă roşie umplută cu jambon

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 cepe rosii mari, doua frunze de salvie, 40 g jambon (crud), 30 g miez de paine, o lingura smantana, 25 g parmezan (sau cascaval) ras, o lingurita vermut alb sec, o lingurita ulei de masline, nucsoara, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb in aburi cepele intregi, necuratate de coaja, circa 25 de minute. Se incinge cuptorul la 150 de grade C si se unge o tava cu ulei. Se taie cepele cam la 2/3 din inaltimea lor - capacelele se pun de-o parte - si se scobesc pana la o grosime de aproximativ 0,5 cm. Jumatate din miezul de ceapa se taie marunt, impreuna cu jambonul si se amesteca cu smantana, miezul de paine faramitat, vermutul si salvia taiata fasii.
Se adauga sare, piper si nucsoara rasa. Se introduce umplutura astfel preparata in cepe si se pun la loc capacelele. Se asaza cepele in tava, se toarna peste ele trei linguri de apa, se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se lasa 15 minute.
Cepele umplute se servesc fierbinti sau caldute, ca antreu.
6.170 vizualizări
1.048 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
2. Găină umplută (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
4. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Castraveţi muraţi umpluţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Garnitură de ceapă cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Tocăniţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Supă de orez cu ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Dovlecei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ruladă cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Varză dulce umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Jambon de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
29. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.