Ceapă roşie umplută cu jambon - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă roşie umplută cu jambon

Ceapă roşie umplută cu jambon

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 cepe rosii mari, doua frunze de salvie, 40 g jambon (crud), 30 g miez de paine, o lingura smantana, 25 g parmezan (sau cascaval) ras, o lingurita vermut alb sec, o lingurita ulei de masline, nucsoara, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb in aburi cepele intregi, necuratate de coaja, circa 25 de minute. Se incinge cuptorul la 150 de grade C si se unge o tava cu ulei. Se taie cepele cam la 2/3 din inaltimea lor - capacelele se pun de-o parte - si se scobesc pana la o grosime de aproximativ 0,5 cm. Jumatate din miezul de ceapa se taie marunt, impreuna cu jambonul si se amesteca cu smantana, miezul de paine faramitat, vermutul si salvia taiata fasii.
Se adauga sare, piper si nucsoara rasa. Se introduce umplutura astfel preparata in cepe si se pun la loc capacelele. Se asaza cepele in tava, se toarna peste ele trei linguri de apa, se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se lasa 15 minute.
Cepele umplute se servesc fierbinti sau caldute, ca antreu.
4.340 vizualizări
564 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Garnitură de ceapă cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Şuncă umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)
11. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
12. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
14. Ardei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ştiucă umplută (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
17. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
20. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
22. Jambon cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
23. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
27. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.