Ceapă roşie umplută cu jambon - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă roşie umplută cu jambon

Ceapă roşie umplută cu jambon

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 cepe rosii mari, doua frunze de salvie, 40 g jambon (crud), 30 g miez de paine, o lingura smantana, 25 g parmezan (sau cascaval) ras, o lingurita vermut alb sec, o lingurita ulei de masline, nucsoara, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb in aburi cepele intregi, necuratate de coaja, circa 25 de minute. Se incinge cuptorul la 150 de grade C si se unge o tava cu ulei. Se taie cepele cam la 2/3 din inaltimea lor - capacelele se pun de-o parte - si se scobesc pana la o grosime de aproximativ 0,5 cm. Jumatate din miezul de ceapa se taie marunt, impreuna cu jambonul si se amesteca cu smantana, miezul de paine faramitat, vermutul si salvia taiata fasii.
Se adauga sare, piper si nucsoara rasa. Se introduce umplutura astfel preparata in cepe si se pun la loc capacelele. Se asaza cepele in tava, se toarna peste ele trei linguri de apa, se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se lasa 15 minute.
Cepele umplute se servesc fierbinti sau caldute, ca antreu.
6.214 vizualizări
1.060 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Friptură de berbec umplută cu ficat (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
8. Cremă de brânză cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
14. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
20. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
21. Jambon de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
26. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Gogoşari umpluţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
29. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.