Ceapă roşie umplută cu jambon - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă roşie umplută cu jambon

Ceapă roşie umplută cu jambon

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 cepe rosii mari, doua frunze de salvie, 40 g jambon (crud), 30 g miez de paine, o lingura smantana, 25 g parmezan (sau cascaval) ras, o lingurita vermut alb sec, o lingurita ulei de masline, nucsoara, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb in aburi cepele intregi, necuratate de coaja, circa 25 de minute. Se incinge cuptorul la 150 de grade C si se unge o tava cu ulei. Se taie cepele cam la 2/3 din inaltimea lor - capacelele se pun de-o parte - si se scobesc pana la o grosime de aproximativ 0,5 cm. Jumatate din miezul de ceapa se taie marunt, impreuna cu jambonul si se amesteca cu smantana, miezul de paine faramitat, vermutul si salvia taiata fasii.
Se adauga sare, piper si nucsoara rasa. Se introduce umplutura astfel preparata in cepe si se pun la loc capacelele. Se asaza cepele in tava, se toarna peste ele trei linguri de apa, se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se lasa 15 minute.
Cepele umplute se servesc fierbinti sau caldute, ca antreu.
6.053 vizualizări
1.022 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Garnitură de ceapă cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
6. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Varză dulce umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
10. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
11. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Găină umplută (Mâncăruri > Fripturi)
13. Dovlecei umpluţi cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ardei umpluţi cu ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
16. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Mămăligă cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Preparate din mălai)
19. Ruladă cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
25. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.