Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
8.512 vizualizări
1.225 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă de omletă cu şuncă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
3. Pîinişoare cu măsline şi migdale (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Tartelete cu pere şi nucă (Dulciuri > Prăjituri)
5. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Prăjitură cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
7. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Omletă cu raci sau cu langustă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată de ridichi de lună (Salate > Salate de legume)
14. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
16. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
17. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
18. Pulpă de berbec înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de cicoare de vară (Salate > Salate de legume)
20. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Ciuperci cu fasole verde la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
29. Salată de varză acră cu caise uscate şi măr (Salate > Salate de legume)
30. Fusilli cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.