Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
7.935 vizualizări
1.091 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
4. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
5. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Sărmăluţe de primavară (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
8. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
10. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
14. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
18. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
19. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Creier cu ou şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată Delicia (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume)
28. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Sărăţele (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.