Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
6.521 vizualizări
766 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
2. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
5. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
7. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
9. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
11. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
14. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
15. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Şniţel ca la Sântana (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
18. Saramură de peşte cu ardei capia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Sărmăluţe cu urdă în foi de ştevie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Brânză topită de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
30. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.