Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
8.481 vizualizări
1.220 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
2. Suc de soc şi vişine (Băuturi > Sucuri)
3. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
4. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
6. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
9. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Prăjitură cu iaurt şi sirop de lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
11. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
12. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
14. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Salată de crudităţi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
16. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
19. Peşte cu lămâie şi ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Brioşe cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Cordon Vert, Bleu şi Orange (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Roastbeef provensal (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Aspic de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
29. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.