Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
8.514 vizualizări
1.225 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Salată de măsline (Salate > Salate de legume)
3. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
13. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
17. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Pilaf de ardei verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Prăjitură cu gem şi cocos (Dulciuri > Prăjituri)
23. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin)
24. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Orez cu spanac şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
26. File de şalău cu ragu de creveţi  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Mâncărică de momiţe, creier sau măduvioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.