Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
8.524 vizualizări
1.225 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
2. Salată de praz (Salate > Salate de legume)
3. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată de midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
13. Fasole verde crocantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
15. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
20. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
23. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Ouă cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de caise cu albuş (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Mazăre cu roşii şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Şalău polonez rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.