Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
8.539 vizualizări
1.229 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
4. Fasole verde cu roşii şi mentă (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Cremă cu suc de vişine, cireşe, zmeură, frăguţe, caise, ananas (Dulciuri > Creme)
7. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
8. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
10. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Cebiche (salată de peşte crud marinat) (Salate > Salate cu peşte)
15. Salată italienească (Salate > Salate cu ouă)
16. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
17. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
21. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
25. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.