Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
8.557 vizualizări
1.233 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
5. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
7. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
8. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Urdă cu mărar şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
12. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
16. Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
17. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
18. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
23. Sărăţele (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Şalău cu garnitură de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.