Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
6.423 vizualizări
741 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
2. Sarmale din Ormansag (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Salată de castraveţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
4. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Cuiburi de castraveţi cu unt de sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Salată şvăbească din Banat (Salate > Salate de legume)
9. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
11. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
12. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Supă de ou cu costiţă, mărar şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
16. Conopidă săsească la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
19. Supă de legume şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
24. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
27. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
29. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.