Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere |
Ceai verde cu ghimbir şi miere
Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă. Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute. Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute. Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere. Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
7.935 vizualizări
Versiunea printabilă1.091 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte) 4. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume) 5. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Sărmăluţe de primavară (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 7. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume) 8. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 9. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi) 10. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 11. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe) 12. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme) 14. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte) 16. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume) 18. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi) 19. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Creier cu ou şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 21. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri) 22. Salată Delicia (Salate > Salate cu carne de pasăre) 23. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne) 24. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 25. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 26. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume) 28. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 29. Sărăţele (Aperitive > Aperitive cu brânză) 30. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |