Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
8.517 vizualizări
1.225 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
3. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
5. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
6. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
7. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Crochete de creier şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Tort de şampanie (Dulciuri > Torturi)
14. Porumb cu maioneză şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume)
16. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
18. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
21. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Spaghete cu roşii şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Sandviciuri cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
30. Supă verde cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.