Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
8.435 vizualizări
1.209 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de avocado (I) (Salate > Salate de legume)
2. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
3. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de primăvară cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
5. Salată de surimi cu boabe de porumb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Cuş-cuş cu ton şi roşii uscate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
9. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
11. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
14. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
16. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
19. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de praz fiert (Salate > Salate de legume)
25. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
26. Cuiburi de castraveţi cu unt de sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Păstrăv cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.