Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
8.565 vizualizări
1.236 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
3. Supă verde cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
6. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)
8. Salată de gulii (Salate > Salate de legume)
9. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
10. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
11. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Îngheţată de frăguţe şi cappuccino (Dulciuri > Îngheţate)
16. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Gogoşari aperitiv (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
21. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Croq Monsieur (Aperitive > Sandviciuri)
23. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
25. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Sirop de zmeură (I) (Băuturi > Siropuri)
27. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.