Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
8.522 vizualizări
1.225 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
2. Salată de gulii şi castravete (Salate > Salate de legume)
3. Sarailie (Dulciuri > Prăjituri)
4. Mazăre verde englezească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
7. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
8. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
9. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Fasole verde cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
12. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
14. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
17. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
19. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
20. Galoşi cu gutui şi cu miere (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată cu frişcă (Dulciuri > Creme)
22. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
25. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
27. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Plăcintă cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Ruladă de omletă cu şuncă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.