Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
8.542 vizualizări
1.231 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
2. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
3. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
7. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
8. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tobă de casă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
11. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Pateuri cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Chiftea uriaşă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)
16. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
19. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
23. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
25. Omletă cu fasole verde (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
28. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.