Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
8.564 vizualizări
1.235 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
2. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
4. Cuş-cuş cu ton şi roşii uscate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Salată de castraveţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
8. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
11. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
12. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
14. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
15. Sarailie (Dulciuri > Prăjituri)
16. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
17. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Clătite umplute cu broccoli şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
30. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.