Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
8.497 vizualizări
1.223 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Coaste de porc cu miere şi ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
8. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Lasagna de chifle sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
11. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Borş de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
18. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
22. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
24. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
25. Gogoşari aperitiv (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume)
27. Salată de crabi cu grepfruit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Parfe cu căpşuni şi fistic (Dulciuri > Îngheţate)
29. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.