Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
8.467 vizualizări
1.219 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Prăjitură cu alune şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
5. Supă verde cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată Bucureşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
10. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
11. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
15. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată de mazăre (Salate > Salate de legume)
17. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
18. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
19. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
20. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
21. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
24. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
25. Peşte la sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Compot dietetic de prune, coarne, cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
27. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.