Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
8.533 vizualizări
1.228 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tort cu brânză de vacă şi mure (Dulciuri > Torturi)
3. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
6. Salată de lăptuci (Salate > Salate de legume)
7. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Mâncărică de verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Geagic (salată turcească) (Salate > Salate de legume)
10. Salata şefului (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Crap umplut cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
17. Mâncare de fasole grasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Raţă sălbatică cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
19. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Păstrăv înăbuşit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
23. Salată de gulii cu salată verde (Salate > Salate de legume)
24. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Salată de castraveţi (Salate > Salate de legume)
27. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
28. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.