Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
8.496 vizualizări
1.223 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cu broccoli şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
7. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
10. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
12. Ciuperci cu orez sîrbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
14. Perişoare cu smântână şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
16. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
17. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
18. Sarmale cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Broccoli cu slăninuţă şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
23. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pulpă de berbec înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
28. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
29. Musaca de tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.