Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
8.294 vizualizări
1.183 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
3. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
4. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
6. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
8. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
9. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
11. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Ceai cu miere şi mirodenii (Băuturi > Ceaiuri)
13. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Fasole verde cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
22. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
23. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
24. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Plăcintă cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.