Ceai verde cu ghimbir şi miere - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Ceai verde cu ghimbir şi miere

Ceai verde cu ghimbir şi miere

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 buc. ghimbir proaspăt, 2 cuişoare, 6 linguriţe ceai verde, 2 linguriţe miere, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Se cojeşte ghimbirul, se toacă fin, se pune în apă, împreună cu cuişoarele şi se lasă să fiarbă cam 5 minute.
Se strecoară fiertura printr-o sită şi se pune peste ceaiul verde, apoi se lasă să stea cca 3 minute.
Se strecoară din nou într-un ceainic şi se îndulceşte, după gust, cu miere.
Ceaiul neapărat trebuie strecurat după cele 3 minute, altfel capătă gust amar.
8.487 vizualizări
1.220 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
3. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
4. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
7. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
10. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
11. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. File de cod cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
20. Supă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Sufleu de broccoli şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ceai de Assam (Băuturi > Ceaiuri)
23. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Salată de post (Salate > Salate de legume)
25. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
28. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Tort Sacher (I) (Dulciuri > Torturi)
30. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.