Tartă cu roşii - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Tartă cu roşii

Tartă cu roşii

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul: 200 g faina, 100 g unt rece (din frigider), 1/2 lingurita sare, faina pentru planseta, grasime pentru forma.
Umplutura: 1-2 linguri zahar (30 g), 400-500 g rosii (tari), 30-50 g jumatati de miez de nuca, 3 catei de usturoi, piper, o crenguta rozmarin, 150 g telemea desarata (moale), 2 tulpini de praz.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Aluatul: se framanta (cu mana) un aluat neted din faina, unt (taiat bucatele), sare si circa 4 linguri de apa rece. Se acopera si se lasa la frigider 30 de minute.
Umplutura: se unge fundul unei tavi pentru tarta si se presara cu zahar, apoi se pune tava pe foc (sau in cuptor) si se lasa zaharul sa se caramelizeze. Rosiile, spalate, se taie felii groase de circa 1 cm si se asaza pe fundul tavii. Printre ele, se pun jumatatile de miez de nuca, cu partea bombata in jos. Se curata usturoiul, se taie feliute subtiri si se presara peste rosii. Se sareaza, se pipereaza, se presara deasupra rozmarinul faramitat. Se infaineaza planseta si se intinde aluatul, dandu-i o forma rotunda, cat tava de copt, peste stratul de rosii. Se baga tarta in cuptorul incins si se coace circa 25 de minute la treapta a III-a a aragazului. Calda, se rastoarna pe planseta sau pe o tava, stratul de rosii fiind acum sus. Se freaca bine telemeaua si se pune in gramajoara pe mijlocul tartei, apoi se presara rondele de praz.
1.791 vizualizări
669 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
30. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.