Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
11.257 vizualizări
1.326 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
2. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
4. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
6. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tort de napolitane (Dulciuri > Torturi)
8. Sfeclă cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
12. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
14. Carpaccio de ton cu ficat de gâscă sote (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
16. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Conopidă napolitană (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
19. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Carpaccio de somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
24. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
26. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
27. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
30. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.