Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
11.260 vizualizări
1.327 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carpaccio de ton cu ficat de gâscă sote (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
4. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Conopidă napolitană (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
8. Carpaccio de somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
10. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
14. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
17. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
19. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
22. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Tort de napolitane (Dulciuri > Torturi)
27. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
28. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
30. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.