Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
11.014 vizualizări
1.262 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
2. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
3. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
4. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
6. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
8. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
12. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
14. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
15. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Conopidă napolitană (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Tort de napolitane (Dulciuri > Torturi)
22. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
24. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
25. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
28. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
29. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
30. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.