Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
11.238 vizualizări
1.324 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
2. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
3. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Carpaccio de somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
8. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
11. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
13. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
16. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
17. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
18. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
21. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
23. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
28. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
30. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.