Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
10.697 vizualizări
1.172 tipăriri
25 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
5. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
6. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
11. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
15. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
16. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
19. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Carpaccio de somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
24. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Sfeclă cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
28. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.