Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
11.200 vizualizări
1.312 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
4. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Carpaccio de somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
8. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
10. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
13. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
15. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
18. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
19. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
20. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
23. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
25. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
29. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
30. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.