Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
11.247 vizualizări
1.325 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
2. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
4. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
6. Carpaccio de ton cu ficat de gâscă sote (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
10. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
12. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
15. Carpaccio de somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
29. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
30. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.