Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
11.271 vizualizări
1.330 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
2. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
5. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
6. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
9. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Tort de napolitane (Dulciuri > Torturi)
14. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
16. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
21. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
24. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
25. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
26. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Carpaccio de ton cu ficat de gâscă sote (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.