Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
11.243 vizualizări
1.325 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
8. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
12. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
13. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Sfeclă cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Tort de napolitane (Dulciuri > Torturi)
17. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
19. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
22. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
24. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
25. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
26. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
27. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
28. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Conopidă napolitană (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.