Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
11.259 vizualizări
1.326 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
2. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
8. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
9. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
19. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
21. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Tort de napolitane (Dulciuri > Torturi)
24. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
25. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.