Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
11.072 vizualizări
1.278 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
3. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
4. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
6. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
10. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
13. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
17. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
22. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tort de napolitane (Dulciuri > Torturi)
26. Carpaccio de ton cu ficat de gâscă sote (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.