Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
11.242 vizualizări
1.325 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de napolitane (Dulciuri > Torturi)
2. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
4. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
6. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
7. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
13. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
15. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
16. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
17. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
21. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
23. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
27. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.