Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
11.152 vizualizări
1.297 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
2. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
4. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
7. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
8. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
12. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Conopidă napolitană (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
20. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
21. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
24. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
26. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
27. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.