Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
11.058 vizualizări
1.274 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
3. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
4. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
10. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
13. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
14. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
15. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
17. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
22. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
24. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
26. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
27. Carpaccio de ton cu ficat de gâscă sote (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
30. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.