Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
9.856 vizualizări
917 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
4. Sfeclă cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
7. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
10. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
11. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
17. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
19. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Conopidă napolitană (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
25. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
26. Carpaccio de somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
30. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2021 Pandora Impex SRL.