Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
11.253 vizualizări
1.326 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de napolitane (Dulciuri > Torturi)
2. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
3. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
7. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
9. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
11. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
14. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
15. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
18. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
23. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Carpaccio de ton cu ficat de gâscă sote (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Sfeclă cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.