Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
11.236 vizualizări
1.324 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
3. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
10. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
12. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Carpaccio de somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
20. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
24. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
28. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
30. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.