Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie |
Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar. Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
10.697 vizualizări
Versiunea printabilă1.172 tipăriri 25 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă) 2. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 3. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume) 4. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume) 5. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume) 6. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre) 7. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 8. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume) 11. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 12. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume) 13. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză) 14. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume) 15. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume) 16. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte) 19. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Carpaccio de somon (Aperitive > Aperitive cu peşte) 21. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume) 24. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne) 25. Sfeclă cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 26. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză) 27. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte) 28. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 29. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 30. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume) |