Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
11.227 vizualizări
1.319 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
3. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
4. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sfeclă cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
10. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
11. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
12. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
14. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
17. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
20. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
21. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
24. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
27. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Carpaccio de ton cu ficat de gâscă sote (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.