Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
11.239 vizualizări
1.324 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
2. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
5. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Sfeclă cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
9. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
11. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
15. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
17. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
18. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
20. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
28. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
29. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.