Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
11.264 vizualizări
1.329 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
2. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
4. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
6. Sfeclă cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
9. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
13. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
19. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
26. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Carpaccio de ton cu ficat de gâscă sote (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.