Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
11.235 vizualizări
1.324 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
3. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
5. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
9. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Tort de napolitane (Dulciuri > Torturi)
12. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
15. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
16. Carpaccio de ton cu ficat de gâscă sote (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
18. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
20. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
21. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
22. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
27. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.