Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
11.244 vizualizări
1.325 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
2. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Carpaccio de somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
7. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
8. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
10. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
12. Conopidă napolitană (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
18. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
22. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
26. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.