Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O sfecla rosie de circa 500 g, 1 ramurica de rozmarin, 2 ramurele de cimbru, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita sare de mare, 2 bucati de telemea a 50 g fiecare, 40 ml otet rosu de vin, 80 ml untdelemn fin, sare, piper macinat, 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.

Mod de preparare: Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.
11.222 vizualizări
1.315 tipăriri
37 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
7. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
11. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Conopidă napolitană (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
15. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
19. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
21. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
22. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Carpaccio de somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
27. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
30. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.