Sfeclă cu perişoare - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne tocată » Sfeclă cu perişoare

Sfeclă cu perişoare

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 felie de franzela mai veche, 1 ceapa mica (data pe razatoare), 400 g tocatura de vita si porc, 1 ou, sare, piper macinat, 1 foaie de dafin, 3 boabe de ienupar, 400 g sfecla rosie, 400 g cartofi rezistenti la foc, 4-5 cepe albe, 1 catel de usturoi, 2 linguri untdelemn, 1 lingura otet, 50 g slanina de porc taiata marunt, 150 g smantana.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Pentru perisoare: Se inmoaie felia de paine in apa rece, se amesteca bine cu carnea tocata, oul si ceapa data pe razatoare. Se condimenteaza cu sare si cu piper si se formeaza 8-12 perisoare.
Se pune la fiert 1 litru de apa cu sare, foaia de dafin si boabele de ienupar si cand clocoteste se baga perisoarele vreme de 10 minute. Cand incep sa pluteasca la suprafata, sunt gata. Se scot cu o strecuratoare si se pun la cald.
Sfecla rosie: Se curata sfecla de coaja, se taie in doua si se da pe o taietoare de castraveti, ca sa se obtina felii subtiri. Se curata cartofii si se taie in sferturi. Se curata ceapa si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se zdrobeste cu dosul de la taisul cutitului. Se pune untdelemnul sa se infierbante si se prajesc feliile de sfecla in el, se stropesc cu otet si se acopera cu un capac, lasandu-le sa fiarba domol vreme de 7 minute. Intr-o alta tigaie se pune sa se prajeasca slanina de porc, la flacara mica. (Daca e nevoie, mai turnati putin untdelemn.) Cand s-a topit si s-a incins, se pun in ea sa se prajeasca cartofii. Se lasa zece minute, apoi se toarna peste ei ceapa si usturoiul tocate si se mai lasa doua minute la prajit. Se adauga sfecla si se amesteca.
Se adauga smantana, sa sareaza, se pipereaza si se serveste langa perisoare.
1.434 vizualizări
296 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Ciorbă de perişoare de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de perişoare (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de perişoare (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă ardelenească de perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
20. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
21. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
22. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
23. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
24. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
25. Supă de perişoare cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
28. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
29. Supă de varză acră cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Supă de perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.