Carne de vită cu ceapă de arpagic - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Carne de vită cu ceapă de arpagic

Carne de vită cu ceapă de arpagic

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 60 ml ulei de masline, 700 g ceapa de arpagic (mica), 1 kg carne de vita, 3 catei de usturoi taiati in doua pe lung, 125 ml vin rosu, scortisoara intreaga (1 baton), 6 boabe piper rosu, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1 foaie de dafin, sare, 1 lingura otet rosu, 2 linguri pasta de rosii, 375 ml apa.

Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie (din fonta), se rumenesc cepele - la foc potrivit -, amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Carnea curatata de grasime si de zgarciuri se taie bucati potrivite (circa 3 cm), se pune in tigaie (toata deodata) si se prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata zeama. Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora. Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon. In loc de apa, se poate folosi vin (250 ml) amestecat cu apa sau concentrat de carne de vita.
9.839 vizualizări
1.120 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ghiveci cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Broccoli cu ceapă la tigaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Bureţi de fag conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
29. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.