Carne de vită cu ceapă de arpagic - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Carne de vită cu ceapă de arpagic

Carne de vită cu ceapă de arpagic

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 60 ml ulei de masline, 700 g ceapa de arpagic (mica), 1 kg carne de vita, 3 catei de usturoi taiati in doua pe lung, 125 ml vin rosu, scortisoara intreaga (1 baton), 6 boabe piper rosu, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1 foaie de dafin, sare, 1 lingura otet rosu, 2 linguri pasta de rosii, 375 ml apa.

Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie (din fonta), se rumenesc cepele - la foc potrivit -, amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Carnea curatata de grasime si de zgarciuri se taie bucati potrivite (circa 3 cm), se pune in tigaie (toata deodata) si se prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata zeama. Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora. Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon. In loc de apa, se poate folosi vin (250 ml) amestecat cu apa sau concentrat de carne de vita.
9.831 vizualizări
1.119 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Muşchi de vită Wellington (Mâncăruri > Fripturi)
8. Gutui cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
10. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Borş moldovenesc cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Carne cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă aurie de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
20. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
26. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
27. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Praz umplut cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Plachie de crap cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.