Carne de vită cu ceapă de arpagic - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Carne de vită cu ceapă de arpagic

Carne de vită cu ceapă de arpagic

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 60 ml ulei de masline, 700 g ceapa de arpagic (mica), 1 kg carne de vita, 3 catei de usturoi taiati in doua pe lung, 125 ml vin rosu, scortisoara intreaga (1 baton), 6 boabe piper rosu, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1 foaie de dafin, sare, 1 lingura otet rosu, 2 linguri pasta de rosii, 375 ml apa.

Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie (din fonta), se rumenesc cepele - la foc potrivit -, amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Carnea curatata de grasime si de zgarciuri se taie bucati potrivite (circa 3 cm), se pune in tigaie (toata deodata) si se prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata zeama. Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora. Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon. In loc de apa, se poate folosi vin (250 ml) amestecat cu apa sau concentrat de carne de vita.
9.692 vizualizări
1.092 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Praz cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
8. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Şniţele cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Pilaf cu carne de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Gulii cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Zacuscă de peşte cu arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Supă de ceapă cu şvaiţer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
28. Frigărui din carne de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
30. Bule de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.