Carne de vită cu ceapă de arpagic - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Carne de vită cu ceapă de arpagic

Carne de vită cu ceapă de arpagic

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 60 ml ulei de masline, 700 g ceapa de arpagic (mica), 1 kg carne de vita, 3 catei de usturoi taiati in doua pe lung, 125 ml vin rosu, scortisoara intreaga (1 baton), 6 boabe piper rosu, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1 foaie de dafin, sare, 1 lingura otet rosu, 2 linguri pasta de rosii, 375 ml apa.

Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie (din fonta), se rumenesc cepele - la foc potrivit -, amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Carnea curatata de grasime si de zgarciuri se taie bucati potrivite (circa 3 cm), se pune in tigaie (toata deodata) si se prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata zeama. Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora. Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon. In loc de apa, se poate folosi vin (250 ml) amestecat cu apa sau concentrat de carne de vita.
9.852 vizualizări
1.125 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
3. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Supă de ceapă cu şvaiţer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Şniţele cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Pacheţele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Mititei de vită (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ruladă din carne de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ouă cu ceapă a la Castranova (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
23. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
28. Castraveţi acri cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.