Carne de vită cu ceapă de arpagic - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Carne de vită cu ceapă de arpagic

Carne de vită cu ceapă de arpagic

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 60 ml ulei de masline, 700 g ceapa de arpagic (mica), 1 kg carne de vita, 3 catei de usturoi taiati in doua pe lung, 125 ml vin rosu, scortisoara intreaga (1 baton), 6 boabe piper rosu, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1 foaie de dafin, sare, 1 lingura otet rosu, 2 linguri pasta de rosii, 375 ml apa.

Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie (din fonta), se rumenesc cepele - la foc potrivit -, amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Carnea curatata de grasime si de zgarciuri se taie bucati potrivite (circa 3 cm), se pune in tigaie (toata deodata) si se prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata zeama. Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora. Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon. In loc de apa, se poate folosi vin (250 ml) amestecat cu apa sau concentrat de carne de vita.
9.875 vizualizări
1.131 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
2. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
3. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Vită cu pastă verde de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Chec de carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Mititei (mici) cu carne de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ciulama de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
21. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
24. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
25. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
26. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
30. Ruladă cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.