Carne de vită cu ceapă de arpagic - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Carne de vită cu ceapă de arpagic

Carne de vită cu ceapă de arpagic

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 60 ml ulei de masline, 700 g ceapa de arpagic (mica), 1 kg carne de vita, 3 catei de usturoi taiati in doua pe lung, 125 ml vin rosu, scortisoara intreaga (1 baton), 6 boabe piper rosu, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1 foaie de dafin, sare, 1 lingura otet rosu, 2 linguri pasta de rosii, 375 ml apa.

Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie (din fonta), se rumenesc cepele - la foc potrivit -, amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Carnea curatata de grasime si de zgarciuri se taie bucati potrivite (circa 3 cm), se pune in tigaie (toata deodata) si se prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata zeama. Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora. Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon. In loc de apa, se poate folosi vin (250 ml) amestecat cu apa sau concentrat de carne de vita.
9.854 vizualizări
1.125 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
3. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Gutui cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ceapă cu cimbru (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Plachie de crap cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Castraveţi acri cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
12. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
18. Pacheţele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ouă cu ceapă a la Castranova (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
21. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ruladă cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Crochete cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
30. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.