Carne de vită cu ceapă de arpagic - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Carne de vită cu ceapă de arpagic

Carne de vită cu ceapă de arpagic

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 60 ml ulei de masline, 700 g ceapa de arpagic (mica), 1 kg carne de vita, 3 catei de usturoi taiati in doua pe lung, 125 ml vin rosu, scortisoara intreaga (1 baton), 6 boabe piper rosu, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1 foaie de dafin, sare, 1 lingura otet rosu, 2 linguri pasta de rosii, 375 ml apa.

Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie (din fonta), se rumenesc cepele - la foc potrivit -, amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Carnea curatata de grasime si de zgarciuri se taie bucati potrivite (circa 3 cm), se pune in tigaie (toata deodata) si se prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata zeama. Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora. Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon. In loc de apa, se poate folosi vin (250 ml) amestecat cu apa sau concentrat de carne de vita.
9.870 vizualizări
1.131 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Şniţele cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Frigărui din carne de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Papricaş cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ceapă murată în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
17. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Dovlecei cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Chifteluţe cu carne de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Ruladă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.