Carne de vită cu ceapă de arpagic - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Carne de vită cu ceapă de arpagic

Carne de vită cu ceapă de arpagic

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 60 ml ulei de masline, 700 g ceapa de arpagic (mica), 1 kg carne de vita, 3 catei de usturoi taiati in doua pe lung, 125 ml vin rosu, scortisoara intreaga (1 baton), 6 boabe piper rosu, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1 foaie de dafin, sare, 1 lingura otet rosu, 2 linguri pasta de rosii, 375 ml apa.

Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie (din fonta), se rumenesc cepele - la foc potrivit -, amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Carnea curatata de grasime si de zgarciuri se taie bucati potrivite (circa 3 cm), se pune in tigaie (toata deodata) si se prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata zeama. Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora. Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon. In loc de apa, se poate folosi vin (250 ml) amestecat cu apa sau concentrat de carne de vita.
9.890 vizualizări
1.133 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
2. Broccoli cu ceapă la tigaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
4. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Praz umplut cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
7. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ruladă de carne cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
18. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
30. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.