Carne de vită cu ceapă de arpagic - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Carne de vită cu ceapă de arpagic

Carne de vită cu ceapă de arpagic

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 60 ml ulei de masline, 700 g ceapa de arpagic (mica), 1 kg carne de vita, 3 catei de usturoi taiati in doua pe lung, 125 ml vin rosu, scortisoara intreaga (1 baton), 6 boabe piper rosu, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1 foaie de dafin, sare, 1 lingura otet rosu, 2 linguri pasta de rosii, 375 ml apa.

Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie (din fonta), se rumenesc cepele - la foc potrivit -, amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Carnea curatata de grasime si de zgarciuri se taie bucati potrivite (circa 3 cm), se pune in tigaie (toata deodata) si se prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata zeama. Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora. Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon. In loc de apa, se poate folosi vin (250 ml) amestecat cu apa sau concentrat de carne de vita.
9.759 vizualizări
1.104 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Tocană bulgărească de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
4. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
7. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
8. Borş moldovenesc cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Rulouri din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
17. Garnitură de ceapă cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
20. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
25. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Muşchi de vită cu piper şi arpagic (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.