Carne de vită cu ceapă de arpagic - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Carne de vită cu ceapă de arpagic

Carne de vită cu ceapă de arpagic

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 60 ml ulei de masline, 700 g ceapa de arpagic (mica), 1 kg carne de vita, 3 catei de usturoi taiati in doua pe lung, 125 ml vin rosu, scortisoara intreaga (1 baton), 6 boabe piper rosu, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1 foaie de dafin, sare, 1 lingura otet rosu, 2 linguri pasta de rosii, 375 ml apa.

Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie (din fonta), se rumenesc cepele - la foc potrivit -, amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Carnea curatata de grasime si de zgarciuri se taie bucati potrivite (circa 3 cm), se pune in tigaie (toata deodata) si se prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata zeama. Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora. Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon. In loc de apa, se poate folosi vin (250 ml) amestecat cu apa sau concentrat de carne de vita.
9.882 vizualizări
1.133 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Pasteta din carne rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
5. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume)
13. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
16. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Castraveţi muraţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Arpagic cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Mititei (mici) cu carne de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
22. Papricaş din carne cu boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Quiche cu ceapă şi vin (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pacheţele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.