Carne de vită cu ceapă de arpagic - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Carne de vită cu ceapă de arpagic

Carne de vită cu ceapă de arpagic

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 60 ml ulei de masline, 700 g ceapa de arpagic (mica), 1 kg carne de vita, 3 catei de usturoi taiati in doua pe lung, 125 ml vin rosu, scortisoara intreaga (1 baton), 6 boabe piper rosu, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1 foaie de dafin, sare, 1 lingura otet rosu, 2 linguri pasta de rosii, 375 ml apa.

Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie (din fonta), se rumenesc cepele - la foc potrivit -, amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Carnea curatata de grasime si de zgarciuri se taie bucati potrivite (circa 3 cm), se pune in tigaie (toata deodata) si se prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata zeama. Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora. Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon. In loc de apa, se poate folosi vin (250 ml) amestecat cu apa sau concentrat de carne de vita.
9.873 vizualizări
1.131 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
5. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Camembert pe pâine cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Carne cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciulama de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
18. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Mâncare de mazăre cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
27. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.