Carne de vită cu ceapă de arpagic - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Carne de vită cu ceapă de arpagic

Carne de vită cu ceapă de arpagic

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 60 ml ulei de masline, 700 g ceapa de arpagic (mica), 1 kg carne de vita, 3 catei de usturoi taiati in doua pe lung, 125 ml vin rosu, scortisoara intreaga (1 baton), 6 boabe piper rosu, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1 foaie de dafin, sare, 1 lingura otet rosu, 2 linguri pasta de rosii, 375 ml apa.

Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie (din fonta), se rumenesc cepele - la foc potrivit -, amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Carnea curatata de grasime si de zgarciuri se taie bucati potrivite (circa 3 cm), se pune in tigaie (toata deodata) si se prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata zeama. Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora. Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon. In loc de apa, se poate folosi vin (250 ml) amestecat cu apa sau concentrat de carne de vita.
9.820 vizualizări
1.118 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Broccoli cu ceapă la tigaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Fasole verde cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciorbă cu carne de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Borş moldovenesc cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Praz cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ceapă cu cimbru (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Şniţel cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume)
17. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Vită cu ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
21. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Carne cu busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Antricoate cu ceapă prăjită (Mâncăruri > Fripturi)
25. Iepure cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Crap cu arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.