Carne de vită cu ceapă de arpagic - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Carne de vită cu ceapă de arpagic

Carne de vită cu ceapă de arpagic

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 60 ml ulei de masline, 700 g ceapa de arpagic (mica), 1 kg carne de vita, 3 catei de usturoi taiati in doua pe lung, 125 ml vin rosu, scortisoara intreaga (1 baton), 6 boabe piper rosu, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1 foaie de dafin, sare, 1 lingura otet rosu, 2 linguri pasta de rosii, 375 ml apa.

Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie (din fonta), se rumenesc cepele - la foc potrivit -, amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Carnea curatata de grasime si de zgarciuri se taie bucati potrivite (circa 3 cm), se pune in tigaie (toata deodata) si se prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata zeama. Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora. Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon. In loc de apa, se poate folosi vin (250 ml) amestecat cu apa sau concentrat de carne de vita.
9.690 vizualizări
1.092 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Borş moldovenesc cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Castraveţi acri cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Chec de carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume)
12. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Crap cu arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
24. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
25. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ruladă cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
30. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.