Carne de vită cu ceapă de arpagic - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Carne de vită cu ceapă de arpagic

Carne de vită cu ceapă de arpagic

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 60 ml ulei de masline, 700 g ceapa de arpagic (mica), 1 kg carne de vita, 3 catei de usturoi taiati in doua pe lung, 125 ml vin rosu, scortisoara intreaga (1 baton), 6 boabe piper rosu, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1 foaie de dafin, sare, 1 lingura otet rosu, 2 linguri pasta de rosii, 375 ml apa.

Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie (din fonta), se rumenesc cepele - la foc potrivit -, amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Carnea curatata de grasime si de zgarciuri se taie bucati potrivite (circa 3 cm), se pune in tigaie (toata deodata) si se prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata zeama. Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora. Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon. In loc de apa, se poate folosi vin (250 ml) amestecat cu apa sau concentrat de carne de vita.
9.817 vizualizări
1.117 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Şniţele cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Bureţi de fag conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
15. Carne de vînat în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
16. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Umplutură cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Biftec de vită (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ruladă din carne de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.