Carne de vită cu ceapă de arpagic - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Carne de vită cu ceapă de arpagic

Carne de vită cu ceapă de arpagic

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 60 ml ulei de masline, 700 g ceapa de arpagic (mica), 1 kg carne de vita, 3 catei de usturoi taiati in doua pe lung, 125 ml vin rosu, scortisoara intreaga (1 baton), 6 boabe piper rosu, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1 foaie de dafin, sare, 1 lingura otet rosu, 2 linguri pasta de rosii, 375 ml apa.

Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie (din fonta), se rumenesc cepele - la foc potrivit -, amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Carnea curatata de grasime si de zgarciuri se taie bucati potrivite (circa 3 cm), se pune in tigaie (toata deodata) si se prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata zeama. Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora. Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon. In loc de apa, se poate folosi vin (250 ml) amestecat cu apa sau concentrat de carne de vita.
9.886 vizualizări
1.133 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pilaf cu carne de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Carne tocată cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Praz umplut cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
15. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
18. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)
21. Fasole păstăi conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
24. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Gulii umplute cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.