Carne de vită cu ceapă de arpagic - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Carne de vită cu ceapă de arpagic

Carne de vită cu ceapă de arpagic

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 60 ml ulei de masline, 700 g ceapa de arpagic (mica), 1 kg carne de vita, 3 catei de usturoi taiati in doua pe lung, 125 ml vin rosu, scortisoara intreaga (1 baton), 6 boabe piper rosu, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1 foaie de dafin, sare, 1 lingura otet rosu, 2 linguri pasta de rosii, 375 ml apa.

Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie (din fonta), se rumenesc cepele - la foc potrivit -, amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Carnea curatata de grasime si de zgarciuri se taie bucati potrivite (circa 3 cm), se pune in tigaie (toata deodata) si se prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata zeama. Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora. Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon. In loc de apa, se poate folosi vin (250 ml) amestecat cu apa sau concentrat de carne de vita.
9.878 vizualizări
1.132 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
2. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Castraveţi muraţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
5. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
10. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
11. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Vită cu ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
17. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciulama de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Praz umplut cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Spanac cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Supă de gulii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.