Carne de vită cu ceapă de arpagic - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Carne de vită cu ceapă de arpagic

Carne de vită cu ceapă de arpagic

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 60 ml ulei de masline, 700 g ceapa de arpagic (mica), 1 kg carne de vita, 3 catei de usturoi taiati in doua pe lung, 125 ml vin rosu, scortisoara intreaga (1 baton), 6 boabe piper rosu, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1 foaie de dafin, sare, 1 lingura otet rosu, 2 linguri pasta de rosii, 375 ml apa.

Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie (din fonta), se rumenesc cepele - la foc potrivit -, amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Carnea curatata de grasime si de zgarciuri se taie bucati potrivite (circa 3 cm), se pune in tigaie (toata deodata) si se prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata zeama. Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora. Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon. In loc de apa, se poate folosi vin (250 ml) amestecat cu apa sau concentrat de carne de vita.
9.860 vizualizări
1.130 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
4. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
7. Papricaş cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
12. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
17. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Broccoli cu ceapă la tigaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
23. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
26. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Piroşti cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)
30. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.