Carne de vită cu ceapă de arpagic - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Carne de vită cu ceapă de arpagic

Carne de vită cu ceapă de arpagic

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 60 ml ulei de masline, 700 g ceapa de arpagic (mica), 1 kg carne de vita, 3 catei de usturoi taiati in doua pe lung, 125 ml vin rosu, scortisoara intreaga (1 baton), 6 boabe piper rosu, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1 foaie de dafin, sare, 1 lingura otet rosu, 2 linguri pasta de rosii, 375 ml apa.

Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie (din fonta), se rumenesc cepele - la foc potrivit -, amestecand intruna, se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Carnea curatata de grasime si de zgarciuri se taie bucati potrivite (circa 3 cm), se pune in tigaie (toata deodata) si se prajeste 10 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce se evapora toata zeama. Se adauga usturoiul, vinul, condimentele, foaia de dafin, otetul, pasta de rosii si apa, se acopera tigaia cu un capac si se fierb incet o ora la foc mic, amestecand din timp in timp. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca cu restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba, tot cu capac, un sfert de ora. Se indeparteaza scortisoara, boabele de piper rosu si foaia de dafin si se serveste cu o garnitura de orez, de cartofi sau de legume de sezon. In loc de apa, se poate folosi vin (250 ml) amestecat cu apa sau concentrat de carne de vita.
9.857 vizualizări
1.130 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcinţele de ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
3. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Garnitură de ceapă cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Crap cu arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
12. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Mămăligă cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Preparate din mălai)
14. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
16. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
17. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Vită cu pastă verde de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Mititei (mici) cu carne de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ceapă murată în vin roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Vinete cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.