Blini cu garnitură de legume - reţetă tradiţională din Rusia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Blini cu garnitură de legume

Blini cu garnitură de legume

Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru blini (placinte rusesti): 1 lingurita drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 300 ml lapte caldut, 300 g faina, 1 1/2 lingurita sare, 1 lingura unt, 2 oua, ulei sau unt pentru prajit.
Pentru garnitura de legume: 1 vanata mica, 1 cartof (nesfaramicios), 3 ciuperci mari, 1 ardei iute verde (potrivit), 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 3 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 linguri smantana, 2 rosii, sare, piper, 1-2 linguri zeama de lamaie.

Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul si 5 linguri de lapte caldut si se lasa sa dospeasca 15 minute, la temperatura camerei.
Se amesteca faina cu sarea (intr-un castron), se lasa untul sa se-nmoaie in laptele ramas si se incorporeaza, pe rand, in faina: drojdia topita, apoi laptele cu untul, si la urma de tot ouale. Se bate aluatul (cu mixerul) circa 5 minute, se acopera cu un servet si se lasa o ora sa creasca, pana ce isi dubleaza volumul.
Vanata spalata si cartofii curatati de coaja se taie cubulete, ciupercile se sterg si se toaca, ardeiul iute se taie rondele, iar ceapa si usturoiul se taie marunt.
Se incinge uleiul si se prajesc mai intai cubuletele de vanata si cartof, dupa care se adauga ciupercile, ardeiul iute, ceapa si usturoiul si se prajesc si ele aproximativ un minut, amestecand intruna. Se-ncorporeaza smantana, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba incet - la foc mic si apoi potrivit, pana ce se-nmoaie cartofii. Pe urma, se ia capacul, se face focul mai mare si se amesteca pana ce se evapora toata zeama. Se rastoarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca.
Se curata rosiile de pielita, se taie bucatele, se amesteca cu celelalte legume, se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa sa se patrunda (acoperite cu un capac) pana ce se prajesc blinile.
Se incinge uleiul sau untul topit intr-o tigaie. Se formeaza placintele (cam 2-3 lingurite de aluat pentru fiecare, intins la diametrul de 20 cm).
Se prajesc blinile, una dupa alta, la foc mic spre mijlociu, circa 2 minute, pana se desprind usor de fundul tavii. Se intorc si se mai prajesc 1-2 minute, pana s-au rumenit frumos.
Se tin la cald, in cuptor, pana se prajesc toate si se servesc fierbinti, cu garnitura (rece) de legume.
7.999 vizualizări
755 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Muşchi cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ruladă cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Legume la grătar (grill) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
7. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
8. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Peşte cu legume de vară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Limbă de mare cu legume Provençal (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
14. Tempura cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Legume marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
20. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Pilaf de legume amestecate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ghiveci de legume (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Pilaf cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Borş de legume (zarzavat) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Triunghiuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.