Blini cu garnitură de legume - reţetă tradiţională din Rusia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Blini cu garnitură de legume

Blini cu garnitură de legume

Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru blini (placinte rusesti): 1 lingurita drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 300 ml lapte caldut, 300 g faina, 1 1/2 lingurita sare, 1 lingura unt, 2 oua, ulei sau unt pentru prajit.
Pentru garnitura de legume: 1 vanata mica, 1 cartof (nesfaramicios), 3 ciuperci mari, 1 ardei iute verde (potrivit), 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 3 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 linguri smantana, 2 rosii, sare, piper, 1-2 linguri zeama de lamaie.

Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul si 5 linguri de lapte caldut si se lasa sa dospeasca 15 minute, la temperatura camerei.
Se amesteca faina cu sarea (intr-un castron), se lasa untul sa se-nmoaie in laptele ramas si se incorporeaza, pe rand, in faina: drojdia topita, apoi laptele cu untul, si la urma de tot ouale. Se bate aluatul (cu mixerul) circa 5 minute, se acopera cu un servet si se lasa o ora sa creasca, pana ce isi dubleaza volumul.
Vanata spalata si cartofii curatati de coaja se taie cubulete, ciupercile se sterg si se toaca, ardeiul iute se taie rondele, iar ceapa si usturoiul se taie marunt.
Se incinge uleiul si se prajesc mai intai cubuletele de vanata si cartof, dupa care se adauga ciupercile, ardeiul iute, ceapa si usturoiul si se prajesc si ele aproximativ un minut, amestecand intruna. Se-ncorporeaza smantana, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba incet - la foc mic si apoi potrivit, pana ce se-nmoaie cartofii. Pe urma, se ia capacul, se face focul mai mare si se amesteca pana ce se evapora toata zeama. Se rastoarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca.
Se curata rosiile de pielita, se taie bucatele, se amesteca cu celelalte legume, se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa sa se patrunda (acoperite cu un capac) pana ce se prajesc blinile.
Se incinge uleiul sau untul topit intr-o tigaie. Se formeaza placintele (cam 2-3 lingurite de aluat pentru fiecare, intins la diametrul de 20 cm).
Se prajesc blinile, una dupa alta, la foc mic spre mijlociu, circa 2 minute, pana se desprind usor de fundul tavii. Se intorc si se mai prajesc 1-2 minute, pana s-au rumenit frumos.
Se tin la cald, in cuptor, pana se prajesc toate si se servesc fierbinti, cu garnitura (rece) de legume.
9.305 vizualizări
1.147 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Peşte cu legume de vară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ruladă cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Şniţel de viţel cu sote de legume (Mâncăruri > Fripturi)
8. Supă de legume cu zer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Friptură de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
13. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Supă de legume şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
20. Peşte pe legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ghiveci de legume (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Cupe de parizer umplute cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
27. Chifteluţe de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.