Blini cu garnitură de legume - reţetă tradiţională din Rusia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Blini cu garnitură de legume

Blini cu garnitură de legume

Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru blini (placinte rusesti): 1 lingurita drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 300 ml lapte caldut, 300 g faina, 1 1/2 lingurita sare, 1 lingura unt, 2 oua, ulei sau unt pentru prajit.
Pentru garnitura de legume: 1 vanata mica, 1 cartof (nesfaramicios), 3 ciuperci mari, 1 ardei iute verde (potrivit), 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 3 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 linguri smantana, 2 rosii, sare, piper, 1-2 linguri zeama de lamaie.

Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul si 5 linguri de lapte caldut si se lasa sa dospeasca 15 minute, la temperatura camerei.
Se amesteca faina cu sarea (intr-un castron), se lasa untul sa se-nmoaie in laptele ramas si se incorporeaza, pe rand, in faina: drojdia topita, apoi laptele cu untul, si la urma de tot ouale. Se bate aluatul (cu mixerul) circa 5 minute, se acopera cu un servet si se lasa o ora sa creasca, pana ce isi dubleaza volumul.
Vanata spalata si cartofii curatati de coaja se taie cubulete, ciupercile se sterg si se toaca, ardeiul iute se taie rondele, iar ceapa si usturoiul se taie marunt.
Se incinge uleiul si se prajesc mai intai cubuletele de vanata si cartof, dupa care se adauga ciupercile, ardeiul iute, ceapa si usturoiul si se prajesc si ele aproximativ un minut, amestecand intruna. Se-ncorporeaza smantana, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba incet - la foc mic si apoi potrivit, pana ce se-nmoaie cartofii. Pe urma, se ia capacul, se face focul mai mare si se amesteca pana ce se evapora toata zeama. Se rastoarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca.
Se curata rosiile de pielita, se taie bucatele, se amesteca cu celelalte legume, se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa sa se patrunda (acoperite cu un capac) pana ce se prajesc blinile.
Se incinge uleiul sau untul topit intr-o tigaie. Se formeaza placintele (cam 2-3 lingurite de aluat pentru fiecare, intins la diametrul de 20 cm).
Se prajesc blinile, una dupa alta, la foc mic spre mijlociu, circa 2 minute, pana se desprind usor de fundul tavii. Se intorc si se mai prajesc 1-2 minute, pana s-au rumenit frumos.
Se tin la cald, in cuptor, pana se prajesc toate si se servesc fierbinti, cu garnitura (rece) de legume.
9.635 vizualizări
1.230 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Creveţi Jumbo pe pat de legume grill (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
6. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Legume verzi umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Delicatese de legume (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Orez chinezesc cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
17. Orez cu legume yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Pizza de legume colorată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Şniţele de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
29. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Triunghiuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.