Blini cu garnitură de legume - reţetă tradiţională din Rusia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Blini cu garnitură de legume

Blini cu garnitură de legume

Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru blini (placinte rusesti): 1 lingurita drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 300 ml lapte caldut, 300 g faina, 1 1/2 lingurita sare, 1 lingura unt, 2 oua, ulei sau unt pentru prajit.
Pentru garnitura de legume: 1 vanata mica, 1 cartof (nesfaramicios), 3 ciuperci mari, 1 ardei iute verde (potrivit), 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 3 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 linguri smantana, 2 rosii, sare, piper, 1-2 linguri zeama de lamaie.

Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul si 5 linguri de lapte caldut si se lasa sa dospeasca 15 minute, la temperatura camerei.
Se amesteca faina cu sarea (intr-un castron), se lasa untul sa se-nmoaie in laptele ramas si se incorporeaza, pe rand, in faina: drojdia topita, apoi laptele cu untul, si la urma de tot ouale. Se bate aluatul (cu mixerul) circa 5 minute, se acopera cu un servet si se lasa o ora sa creasca, pana ce isi dubleaza volumul.
Vanata spalata si cartofii curatati de coaja se taie cubulete, ciupercile se sterg si se toaca, ardeiul iute se taie rondele, iar ceapa si usturoiul se taie marunt.
Se incinge uleiul si se prajesc mai intai cubuletele de vanata si cartof, dupa care se adauga ciupercile, ardeiul iute, ceapa si usturoiul si se prajesc si ele aproximativ un minut, amestecand intruna. Se-ncorporeaza smantana, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba incet - la foc mic si apoi potrivit, pana ce se-nmoaie cartofii. Pe urma, se ia capacul, se face focul mai mare si se amesteca pana ce se evapora toata zeama. Se rastoarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca.
Se curata rosiile de pielita, se taie bucatele, se amesteca cu celelalte legume, se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa sa se patrunda (acoperite cu un capac) pana ce se prajesc blinile.
Se incinge uleiul sau untul topit intr-o tigaie. Se formeaza placintele (cam 2-3 lingurite de aluat pentru fiecare, intins la diametrul de 20 cm).
Se prajesc blinile, una dupa alta, la foc mic spre mijlociu, circa 2 minute, pana se desprind usor de fundul tavii. Se intorc si se mai prajesc 1-2 minute, pana s-au rumenit frumos.
Se tin la cald, in cuptor, pana se prajesc toate si se servesc fierbinti, cu garnitura (rece) de legume.
9.886 vizualizări
1.313 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ficăţei la tigaie cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
4. Găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
8. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Dovlecei cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
13. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Legume mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Somon cu garnitură de cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Legume a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă de chimen cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Legume cu anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Terină de legume cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Şniţel de viţel cu sote de legume (Mâncăruri > Fripturi)
26. Friptură de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
28. Legume asortate cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.