Blini cu garnitură de legume - reţetă tradiţională din Rusia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Blini cu garnitură de legume

Blini cu garnitură de legume

Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru blini (placinte rusesti): 1 lingurita drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 300 ml lapte caldut, 300 g faina, 1 1/2 lingurita sare, 1 lingura unt, 2 oua, ulei sau unt pentru prajit.
Pentru garnitura de legume: 1 vanata mica, 1 cartof (nesfaramicios), 3 ciuperci mari, 1 ardei iute verde (potrivit), 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 3 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 linguri smantana, 2 rosii, sare, piper, 1-2 linguri zeama de lamaie.

Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul si 5 linguri de lapte caldut si se lasa sa dospeasca 15 minute, la temperatura camerei.
Se amesteca faina cu sarea (intr-un castron), se lasa untul sa se-nmoaie in laptele ramas si se incorporeaza, pe rand, in faina: drojdia topita, apoi laptele cu untul, si la urma de tot ouale. Se bate aluatul (cu mixerul) circa 5 minute, se acopera cu un servet si se lasa o ora sa creasca, pana ce isi dubleaza volumul.
Vanata spalata si cartofii curatati de coaja se taie cubulete, ciupercile se sterg si se toaca, ardeiul iute se taie rondele, iar ceapa si usturoiul se taie marunt.
Se incinge uleiul si se prajesc mai intai cubuletele de vanata si cartof, dupa care se adauga ciupercile, ardeiul iute, ceapa si usturoiul si se prajesc si ele aproximativ un minut, amestecand intruna. Se-ncorporeaza smantana, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba incet - la foc mic si apoi potrivit, pana ce se-nmoaie cartofii. Pe urma, se ia capacul, se face focul mai mare si se amesteca pana ce se evapora toata zeama. Se rastoarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca.
Se curata rosiile de pielita, se taie bucatele, se amesteca cu celelalte legume, se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa sa se patrunda (acoperite cu un capac) pana ce se prajesc blinile.
Se incinge uleiul sau untul topit intr-o tigaie. Se formeaza placintele (cam 2-3 lingurite de aluat pentru fiecare, intins la diametrul de 20 cm).
Se prajesc blinile, una dupa alta, la foc mic spre mijlociu, circa 2 minute, pana se desprind usor de fundul tavii. Se intorc si se mai prajesc 1-2 minute, pana s-au rumenit frumos.
Se tin la cald, in cuptor, pana se prajesc toate si se servesc fierbinti, cu garnitura (rece) de legume.
9.845 vizualizări
1.298 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Pizza cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Rasol de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Legume cu anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Pasteta de legume cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Legume marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
13. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
15. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Muşchi cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ruladă cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
22. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Peşte pe legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Cupe de parizer umplute cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Pizza de legume colorată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.