Blini cu garnitură de legume - reţetă tradiţională din Rusia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Blini cu garnitură de legume

Blini cu garnitură de legume

Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru blini (placinte rusesti): 1 lingurita drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 300 ml lapte caldut, 300 g faina, 1 1/2 lingurita sare, 1 lingura unt, 2 oua, ulei sau unt pentru prajit.
Pentru garnitura de legume: 1 vanata mica, 1 cartof (nesfaramicios), 3 ciuperci mari, 1 ardei iute verde (potrivit), 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 3 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 linguri smantana, 2 rosii, sare, piper, 1-2 linguri zeama de lamaie.

Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul si 5 linguri de lapte caldut si se lasa sa dospeasca 15 minute, la temperatura camerei.
Se amesteca faina cu sarea (intr-un castron), se lasa untul sa se-nmoaie in laptele ramas si se incorporeaza, pe rand, in faina: drojdia topita, apoi laptele cu untul, si la urma de tot ouale. Se bate aluatul (cu mixerul) circa 5 minute, se acopera cu un servet si se lasa o ora sa creasca, pana ce isi dubleaza volumul.
Vanata spalata si cartofii curatati de coaja se taie cubulete, ciupercile se sterg si se toaca, ardeiul iute se taie rondele, iar ceapa si usturoiul se taie marunt.
Se incinge uleiul si se prajesc mai intai cubuletele de vanata si cartof, dupa care se adauga ciupercile, ardeiul iute, ceapa si usturoiul si se prajesc si ele aproximativ un minut, amestecand intruna. Se-ncorporeaza smantana, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba incet - la foc mic si apoi potrivit, pana ce se-nmoaie cartofii. Pe urma, se ia capacul, se face focul mai mare si se amesteca pana ce se evapora toata zeama. Se rastoarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca.
Se curata rosiile de pielita, se taie bucatele, se amesteca cu celelalte legume, se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa sa se patrunda (acoperite cu un capac) pana ce se prajesc blinile.
Se incinge uleiul sau untul topit intr-o tigaie. Se formeaza placintele (cam 2-3 lingurite de aluat pentru fiecare, intins la diametrul de 20 cm).
Se prajesc blinile, una dupa alta, la foc mic spre mijlociu, circa 2 minute, pana se desprind usor de fundul tavii. Se intorc si se mai prajesc 1-2 minute, pana s-au rumenit frumos.
Se tin la cald, in cuptor, pana se prajesc toate si se servesc fierbinti, cu garnitura (rece) de legume.
9.875 vizualizări
1.307 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Legume a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Garnitură de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Medalion de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
15. Orez cu legume yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
16. Midii cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
19. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
25. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sufleu de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Aripioare picante cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.