Blini cu garnitură de legume - reţetă tradiţională din Rusia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Blini cu garnitură de legume

Blini cu garnitură de legume

Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru blini (placinte rusesti): 1 lingurita drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 300 ml lapte caldut, 300 g faina, 1 1/2 lingurita sare, 1 lingura unt, 2 oua, ulei sau unt pentru prajit.
Pentru garnitura de legume: 1 vanata mica, 1 cartof (nesfaramicios), 3 ciuperci mari, 1 ardei iute verde (potrivit), 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 3 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 linguri smantana, 2 rosii, sare, piper, 1-2 linguri zeama de lamaie.

Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul si 5 linguri de lapte caldut si se lasa sa dospeasca 15 minute, la temperatura camerei.
Se amesteca faina cu sarea (intr-un castron), se lasa untul sa se-nmoaie in laptele ramas si se incorporeaza, pe rand, in faina: drojdia topita, apoi laptele cu untul, si la urma de tot ouale. Se bate aluatul (cu mixerul) circa 5 minute, se acopera cu un servet si se lasa o ora sa creasca, pana ce isi dubleaza volumul.
Vanata spalata si cartofii curatati de coaja se taie cubulete, ciupercile se sterg si se toaca, ardeiul iute se taie rondele, iar ceapa si usturoiul se taie marunt.
Se incinge uleiul si se prajesc mai intai cubuletele de vanata si cartof, dupa care se adauga ciupercile, ardeiul iute, ceapa si usturoiul si se prajesc si ele aproximativ un minut, amestecand intruna. Se-ncorporeaza smantana, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba incet - la foc mic si apoi potrivit, pana ce se-nmoaie cartofii. Pe urma, se ia capacul, se face focul mai mare si se amesteca pana ce se evapora toata zeama. Se rastoarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca.
Se curata rosiile de pielita, se taie bucatele, se amesteca cu celelalte legume, se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa sa se patrunda (acoperite cu un capac) pana ce se prajesc blinile.
Se incinge uleiul sau untul topit intr-o tigaie. Se formeaza placintele (cam 2-3 lingurite de aluat pentru fiecare, intins la diametrul de 20 cm).
Se prajesc blinile, una dupa alta, la foc mic spre mijlociu, circa 2 minute, pana se desprind usor de fundul tavii. Se intorc si se mai prajesc 1-2 minute, pana s-au rumenit frumos.
Se tin la cald, in cuptor, pana se prajesc toate si se servesc fierbinti, cu garnitura (rece) de legume.
9.685 vizualizări
1.244 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Legume mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
8. Supă de legume cu zer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
12. Garnitură de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Legume gratinate cu paste (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Şalău cu garnitură de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
19. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
20. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Legume verzi umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Supă de legume cu varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.