Blini cu garnitură de legume - reţetă tradiţională din Rusia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Blini cu garnitură de legume

Blini cu garnitură de legume

Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru blini (placinte rusesti): 1 lingurita drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 300 ml lapte caldut, 300 g faina, 1 1/2 lingurita sare, 1 lingura unt, 2 oua, ulei sau unt pentru prajit.
Pentru garnitura de legume: 1 vanata mica, 1 cartof (nesfaramicios), 3 ciuperci mari, 1 ardei iute verde (potrivit), 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 3 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 linguri smantana, 2 rosii, sare, piper, 1-2 linguri zeama de lamaie.

Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul si 5 linguri de lapte caldut si se lasa sa dospeasca 15 minute, la temperatura camerei.
Se amesteca faina cu sarea (intr-un castron), se lasa untul sa se-nmoaie in laptele ramas si se incorporeaza, pe rand, in faina: drojdia topita, apoi laptele cu untul, si la urma de tot ouale. Se bate aluatul (cu mixerul) circa 5 minute, se acopera cu un servet si se lasa o ora sa creasca, pana ce isi dubleaza volumul.
Vanata spalata si cartofii curatati de coaja se taie cubulete, ciupercile se sterg si se toaca, ardeiul iute se taie rondele, iar ceapa si usturoiul se taie marunt.
Se incinge uleiul si se prajesc mai intai cubuletele de vanata si cartof, dupa care se adauga ciupercile, ardeiul iute, ceapa si usturoiul si se prajesc si ele aproximativ un minut, amestecand intruna. Se-ncorporeaza smantana, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba incet - la foc mic si apoi potrivit, pana ce se-nmoaie cartofii. Pe urma, se ia capacul, se face focul mai mare si se amesteca pana ce se evapora toata zeama. Se rastoarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca.
Se curata rosiile de pielita, se taie bucatele, se amesteca cu celelalte legume, se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa sa se patrunda (acoperite cu un capac) pana ce se prajesc blinile.
Se incinge uleiul sau untul topit intr-o tigaie. Se formeaza placintele (cam 2-3 lingurite de aluat pentru fiecare, intins la diametrul de 20 cm).
Se prajesc blinile, una dupa alta, la foc mic spre mijlociu, circa 2 minute, pana se desprind usor de fundul tavii. Se intorc si se mai prajesc 1-2 minute, pana s-au rumenit frumos.
Se tin la cald, in cuptor, pana se prajesc toate si se servesc fierbinti, cu garnitura (rece) de legume.
9.706 vizualizări
1.249 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Legume gratinate cu paste (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ştiucă cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Supă de legume cu zer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
15. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
19. Garnitură de portocale, mere şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Tortilla cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Terină de legume cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.