Blini cu garnitură de legume - reţetă tradiţională din Rusia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Blini cu garnitură de legume

Blini cu garnitură de legume

Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru blini (placinte rusesti): 1 lingurita drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 300 ml lapte caldut, 300 g faina, 1 1/2 lingurita sare, 1 lingura unt, 2 oua, ulei sau unt pentru prajit.
Pentru garnitura de legume: 1 vanata mica, 1 cartof (nesfaramicios), 3 ciuperci mari, 1 ardei iute verde (potrivit), 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 3 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 linguri smantana, 2 rosii, sare, piper, 1-2 linguri zeama de lamaie.

Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul si 5 linguri de lapte caldut si se lasa sa dospeasca 15 minute, la temperatura camerei.
Se amesteca faina cu sarea (intr-un castron), se lasa untul sa se-nmoaie in laptele ramas si se incorporeaza, pe rand, in faina: drojdia topita, apoi laptele cu untul, si la urma de tot ouale. Se bate aluatul (cu mixerul) circa 5 minute, se acopera cu un servet si se lasa o ora sa creasca, pana ce isi dubleaza volumul.
Vanata spalata si cartofii curatati de coaja se taie cubulete, ciupercile se sterg si se toaca, ardeiul iute se taie rondele, iar ceapa si usturoiul se taie marunt.
Se incinge uleiul si se prajesc mai intai cubuletele de vanata si cartof, dupa care se adauga ciupercile, ardeiul iute, ceapa si usturoiul si se prajesc si ele aproximativ un minut, amestecand intruna. Se-ncorporeaza smantana, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba incet - la foc mic si apoi potrivit, pana ce se-nmoaie cartofii. Pe urma, se ia capacul, se face focul mai mare si se amesteca pana ce se evapora toata zeama. Se rastoarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca.
Se curata rosiile de pielita, se taie bucatele, se amesteca cu celelalte legume, se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa sa se patrunda (acoperite cu un capac) pana ce se prajesc blinile.
Se incinge uleiul sau untul topit intr-o tigaie. Se formeaza placintele (cam 2-3 lingurite de aluat pentru fiecare, intins la diametrul de 20 cm).
Se prajesc blinile, una dupa alta, la foc mic spre mijlociu, circa 2 minute, pana se desprind usor de fundul tavii. Se intorc si se mai prajesc 1-2 minute, pana s-au rumenit frumos.
Se tin la cald, in cuptor, pana se prajesc toate si se servesc fierbinti, cu garnitura (rece) de legume.
8.230 vizualizări
793 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
3. Legume la grătar (grill) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
6. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pătrate de omletă cu legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Peşte cu legume de vară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Ştiucă cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Cod cu macaroane şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Legume marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Supă de legume combinate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Garnitură de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Creveţi Jumbo pe pat de legume grill (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Pasteta de legume cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.