Blini cu garnitură de legume - reţetă tradiţională din Rusia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Blini cu garnitură de legume

Blini cu garnitură de legume

Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru blini (placinte rusesti): 1 lingurita drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 300 ml lapte caldut, 300 g faina, 1 1/2 lingurita sare, 1 lingura unt, 2 oua, ulei sau unt pentru prajit.
Pentru garnitura de legume: 1 vanata mica, 1 cartof (nesfaramicios), 3 ciuperci mari, 1 ardei iute verde (potrivit), 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 3 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 linguri smantana, 2 rosii, sare, piper, 1-2 linguri zeama de lamaie.

Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul si 5 linguri de lapte caldut si se lasa sa dospeasca 15 minute, la temperatura camerei.
Se amesteca faina cu sarea (intr-un castron), se lasa untul sa se-nmoaie in laptele ramas si se incorporeaza, pe rand, in faina: drojdia topita, apoi laptele cu untul, si la urma de tot ouale. Se bate aluatul (cu mixerul) circa 5 minute, se acopera cu un servet si se lasa o ora sa creasca, pana ce isi dubleaza volumul.
Vanata spalata si cartofii curatati de coaja se taie cubulete, ciupercile se sterg si se toaca, ardeiul iute se taie rondele, iar ceapa si usturoiul se taie marunt.
Se incinge uleiul si se prajesc mai intai cubuletele de vanata si cartof, dupa care se adauga ciupercile, ardeiul iute, ceapa si usturoiul si se prajesc si ele aproximativ un minut, amestecand intruna. Se-ncorporeaza smantana, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba incet - la foc mic si apoi potrivit, pana ce se-nmoaie cartofii. Pe urma, se ia capacul, se face focul mai mare si se amesteca pana ce se evapora toata zeama. Se rastoarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca.
Se curata rosiile de pielita, se taie bucatele, se amesteca cu celelalte legume, se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa sa se patrunda (acoperite cu un capac) pana ce se prajesc blinile.
Se incinge uleiul sau untul topit intr-o tigaie. Se formeaza placintele (cam 2-3 lingurite de aluat pentru fiecare, intins la diametrul de 20 cm).
Se prajesc blinile, una dupa alta, la foc mic spre mijlociu, circa 2 minute, pana se desprind usor de fundul tavii. Se intorc si se mai prajesc 1-2 minute, pana s-au rumenit frumos.
Se tin la cald, in cuptor, pana se prajesc toate si se servesc fierbinti, cu garnitura (rece) de legume.
9.865 vizualizări
1.304 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Limbă de mare cu legume Provençal (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Legume la grătar (grill) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Supă de legume cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Tempura cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
14. Cârnaţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă de legume cu zer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
17. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ghiveci de legume (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
21. Orez chinezesc cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
25. Frigărui cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
28. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.