Crap cu legume la cuptor - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Crap cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 crap (circa 1 kg), 2 linguri ulei de măsline, 2 morcovi mari tăiaţi mărunt, 2 tulpini de ţelină taiate rondele, 2 linguriţe bulion, sare, piper proaspăt măcinat, 250 ml apă, 1/2 legătură pătrunjel verde tocat, 1 roşie tăiată felii subţiri, 1 ceapă potrivită tăiată rondele fine.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se şterge pe dinăuntru şi pe dinafară cu un şervet umed.

Se încinge uleiul într-o cratiţă mijlocie şi se călesc morcovii şi ţelina circa 5 min., amestecând întruna. Se adaugă bulionul, apa, sare şi piper şi se lasă să fiarbă încet, fără capac, aproximativ 5 min.

Se încinge cuptorul la 210 °C. Se răstoarnă legumele într-o formă termorezistentă, se aşează peştele peste ele şi se acoperă cu feliile de roşii (ca ţiglele). Deasupra, se presară ceapa tăiată rondele, se sărează şi se piperează.

Se dă peştele la cuptor şi se lasă 30 min. să se pătrundă (este gata când carnea se desface uşor cu furculiţa).

Se serveşte fierbinte.

Peştele se dă la cuptor chiar înainte de a-l servi. Legumele, în schimb, se pot prepara cu câteva ore mai devreme şi se ţin la frigider.
2.860 vizualizări
746 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
5. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
7. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
9. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
11. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
20. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
24. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.