Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.159 vizualizări
1.366 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Tagliatelle cu şuncă, broccoli şi smântână dulce (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
5. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
6. Salată de legume de vară (Salate > Salate de legume)
7. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
8. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
9. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi)
10. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
14. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci)
17. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
20. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
25. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată siciliană (Salate > Salate de legume)
27. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
29. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.