Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
6.661 vizualizări
846 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei pişcători bulgăreşti muraţi (Conserve din legume, murături > Murături simple)
2. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
3. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
5. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
6. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
8. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
9. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
13. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
16. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
17. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
19. Şniţel în pesmet sau vienez (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
21. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
25. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Batoane cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.