Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
8.988 vizualizări
1.335 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
3. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
6. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
10. Ardei copţi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
14. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
15. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
17. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
19. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
21. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
22. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
24. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
25. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Gogoşi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
27. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Ardei umpluţi englezeşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.