Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.117 vizualizări
1.362 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Supă de legume şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
10. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
13. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
16. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Salată răcoritoare de vară (Salate > Salate de legume)
19. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri)
20. Salată rusească cu peşte afumat (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Tort de şampanie (Dulciuri > Torturi)
22. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
23. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
24. Salată de crudităţi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
25. Tort şah (Dulciuri > Torturi)
26. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
27. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
28. Şalău prăjit cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.