Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
6.489 vizualizări
808 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Kabak Tatlisi (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
5. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
6. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
8. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
9. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
12. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
15. Salată de pipote cu maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Chifteluţe de cereale şi caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
18. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Prăjitură Ambasador (Dulciuri > Prăjituri)
22. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
25. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de peşte fiert (Salate > Salate cu peşte)
27. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pogăcele de jumări cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Geagic (salată turcească) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.