Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.119 vizualizări
1.362 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
2. Papanaşi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
4. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
5. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
10. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
11. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
12. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Tort cu migdale şi mascarpone (Dulciuri > Torturi)
14. Tocană sârbească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă de ţelină cu ridichi şi măr (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
17. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Saramură de peşte cu ardei capia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ruladă cu ciocolată şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
20. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
25. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Piersici cu cremă (Dulciuri > Creme)
28. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată italienească (Salate > Salate de legume)
30. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.