Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.171 vizualizări
1.367 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şalău cu garnitură de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ketchup cu ardei iuţi (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Chef salad (Salate > Salate de legume)
5. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
8. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
11. Salată de lăptuci (Salate > Salate de legume)
12. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
14. Salată de şuncă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Sacul lui Moş Crăciun (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
17. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Castraveţi muraţi în saramură (Conserve din legume, murături > Murături simple)
19. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume)
21. Cozonac ca la mama acasă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
22. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
23. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
28. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.