Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.181 vizualizări
1.367 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
2. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ardei umpluţi cu ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Rulouri cu banane şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
10. Saganaki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată de ouă la pahar (Salate > Salate cu ouă)
13. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
14. Colţunaşi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
16. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
17. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Blanchetă de pasăre cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Sote de pui cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
22. Salată Jubileu (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
27. Mousaka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Filets de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată (Dulciuri > Clătite)
30. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.