Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.135 vizualizări
1.363 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
3. Salată de praz (Salate > Salate de legume)
4. Chorizo de casă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Mâncărică de peşte cu ţelină şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
8. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Ardei umpluţi cu ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
13. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
15. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
16. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Salată din sardele în ulei (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
21. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri)
27. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Sote de pui cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.