Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
8.430 vizualizări
1.213 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte la cuptor cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată Cobb (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Tort cu nucă şi vanilie (Dulciuri > Torturi)
6. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
9. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
10. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Tartă cu mere şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
12. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
13. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
16. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Orez cu porumb şi ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
25. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
26. Raţă sălbatică friptă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
27. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.