Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
6.554 vizualizări
821 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)
9. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
11. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
12. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
14. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
20. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Gogoşi cu iaurt (Dulciuri > Gogoşi)
25. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Mousaka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.