Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.086 vizualizări
1.353 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
4. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
5. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
6. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea (Dulciuri > Prăjituri)
9. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată cu frişcă (Dulciuri > Creme)
12. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
13. Tort cu prune şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
14. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
17. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
19. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Mâncare cu pastramă de oaie şi fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Şalău cu garnitură de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
26. Salată verde spaniolă (Salate > Salate de legume)
27. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată norvegiană (Salate > Salate de legume)
29. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.