Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.103 vizualizări
1.360 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Orez cu porumb şi ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă de peşte cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Mazăre cu piper şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
11. Găluşte de pasăre cu orez (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
13. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Pizza cu parizer, caşcaval şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată asortată de toamnă (Salate > Salate de legume)
20. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
21. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Gogoşi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
23. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
27. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
28. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte)
30. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.