Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
8.908 vizualizări
1.317 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată caldă de varză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată pestriţă (Salate > Salate de legume)
7. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
9. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Iaurt gros de casă (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
14. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
16. Supă de mazăre uscată pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
19. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
20. Cacao cu cafea şi lichior de ouă (Băuturi > Cafele)
21. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
22. Compot dietetic de prune, coarne, cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
23. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme)
24. Tăiţei cu pesto de ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Ruladă cu frişcă şi zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
26. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
28. Suc de soc şi vişine (Băuturi > Sucuri)
29. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
30. Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată (Dulciuri > Clătite)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.