Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.084 vizualizări
1.353 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
5. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Vişine pentru placintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
11. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Creveţi cu fidea şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Saramură de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
20. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
22. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
24. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
25. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
26. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.