Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.072 vizualizări
1.353 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură (Dulciuri > Îngheţate)
3. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
4. Găluşte de pasăre cu orez (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Îngheţată de frăguţe şi cappuccino (Dulciuri > Îngheţate)
9. Ardei umpluţi englezeşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de ton cu fasole şi păpădie (Salate > Salate cu peşte)
12. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
13. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Suc de soc şi vişine (Băuturi > Sucuri)
15. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
16. Risotto cu ochiuri şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Păstrăv cu fenicul şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
19. Mâncare de fasole grasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de broccoli (Salate > Salate de legume)
21. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
23. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
25. Sirop din muguri de brad (Băuturi > Siropuri)
26. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
27. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
30. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.