Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
8.843 vizualizări
1.300 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de gulii cu salată verde (Salate > Salate de legume)
2. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
3. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
5. Colac cu migdale şi cremă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
8. Iahnie de ţelină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Macrouri cu ierburi aromate şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tocană de gogoşari pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
19. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
21. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
24. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
27. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
29. Salată de creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.