Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.075 vizualizări
1.353 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată pestriţă (Salate > Salate de legume)
3. Grisine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
7. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
9. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată de pipote cu maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
14. Salată de ţelină (Salate > Salate de legume)
15. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
16. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
17. Romburi cu stafide şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
18. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
19. Broccoli cu margarină şi muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
21. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
22. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
23. Tartă de varză acră cu praz şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată Dijon (Salate > Salate de legume)
25. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Salată de gulii cu salată verde (Salate > Salate de legume)
27. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
28. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
29. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.