Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.120 vizualizări
1.362 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
4. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
7. Tăiţei cu pesto de ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Cacao cu cafea şi lichior de ouă (Băuturi > Cafele)
9. Şarlotă albă cu fructe de sezon (Dulciuri > Creme)
10. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
13. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
15. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
17. Roşii surpriză (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Pasteta de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de porumb cu maioneză (Salate > Salate de legume)
21. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
23. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
24. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)
26. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
28. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.