Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.127 vizualizări
1.363 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Dovlecei cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
5. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Mâncărică de momiţe, creier sau măduvioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Muşchi de vită cu piper şi arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
9. Saramură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
11. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
12. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Îngheţată cu iaurt şi căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)
14. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
15. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Brioşe cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
18. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)
21. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Pogăcele de jumări cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
24. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
28. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de fasole verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
30. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.