Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.054 vizualizări
1.350 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
2. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Găină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
14. Perişoare cu smântână şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Tort cu pere şi migdale (Dulciuri > Torturi)
16. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
17. Supă galbenă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Pizza siciliană (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Cuiburi de castraveţi cu unt de sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
21. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
25. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.