Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.174 vizualizări
1.367 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
5. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
6. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
7. Ardei umpluţi dietetici (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
9. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Salată verde (Salate > Salate de legume)
11. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
12. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
15. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi)
17. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
24. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
25. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
26. Friptură cu rasol şi picior de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.