Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.168 vizualizări
1.367 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
3. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
4. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
5. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
6. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Mâncărică de peşte cu ţelină şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
11. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
13. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
23. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
24. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
25. Salată italiană (Salate > Salate de legume)
26. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Salată asortată de primăvară (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Tort cu miere şi nuci (Dulciuri > Torturi)
30. Salată marocană (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.