Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.170 vizualizări
1.367 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
6. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
7. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de praz cu scrumbie (Salate > Salate cu peşte)
11. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte)
12. Pizza cu creveţi şi dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
14. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
17. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
21. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
22. Gâscă sălbatică la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
23. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
25. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
27. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi)
28. Aperitiv cu şuncă sau parizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.