Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.089 vizualizări
1.355 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de nuci cu ţelină (Salate > Salate de legume)
2. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Salată cu tofu (Salate > Salate de legume)
7. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Supă de mazăre uscată pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
10. Crostini cu fasole boabe şi ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
12. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
15. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
25. Salată de ardei copţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
26. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salsa de creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.