Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.182 vizualizări
1.367 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
11. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
12. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
13. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Salată de şuncă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Zacuscă de gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.