Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.080 vizualizări
1.353 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
2. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
4. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Şalău prăjit cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Supă de ţelină cu ridichi şi măr (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Salată italienească (Salate > Salate de legume)
8. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată cu maioneză şi nucă (Salate > Salate de legume)
13. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
16. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)
18. Salată de varză acră cu caşcaval şi kefir (Salate > Salate de legume)
19. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Papricaş de gălbiori cu boia, roşii şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
23. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată orientală de primăvară (Salate > Salate de legume)
25. Piersici prăjite (Dulciuri > Creme)
26. Salată şapte straturi (Salate > Salate de legume)
27. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
30. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.