Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.115 vizualizări
1.362 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de praz cu scrumbie (Salate > Salate cu peşte)
6. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Prăjitură cu alune şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
10. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
11. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
14. Raţă cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Sana (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
17. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
18. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
23. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Salată de castraveţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
25. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
26. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
27. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
30. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.