Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.143 vizualizări
1.364 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
3. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
4. Turnedo Rossini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Castraveţi muraţi în saramură (Conserve din legume, murături > Murături simple)
7. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
9. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Supă de peşte cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
15. Spaghete cu roşii şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
19. Tort simplu (Dulciuri > Torturi)
20. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
22. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
23. File de păstrăv în şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată festivă de citrice (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Saleuri cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
28. Sirop de căpşuni (Băuturi > Siropuri)
29. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.