Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.124 vizualizări
1.362 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de fructe cu şerbet de busuioc (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Frunze de salvie în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
7. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
10. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi)
12. Pâine cu miere şi nuci (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
13. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume)
14. Salată Aristocrat cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
17. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Roşii picante (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată de ardei graşi (Salate > Salate de legume)
20. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
22. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de conopidă cu mărar şi muştar (Salate > Salate de legume)
24. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
26. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
27. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
29. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.