Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.076 vizualizări
1.353 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Omletă cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
4. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Mazăre cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
12. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată mexicană de porumb (Salate > Salate de legume)
15. Ardei pişcători bulgăreşti muraţi (Conserve din legume, murături > Murături simple)
16. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată napoletană cu macaroane (Salate > Salate cu peşte)
19. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
21. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
23. Lapte de pasăre cu cireşe (Dulciuri > Creme)
24. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
26. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
28. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
29. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.