Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.134 vizualizări
1.363 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată de crab (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
6. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
8. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
10. Omletă cu salvie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
12. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Turnedo Rossini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
15. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
16. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Cartofi copţi pe cărbuni (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Castraveţi muraţi la soare (covăsiţi) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
21. Salată de creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
23. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Gogoşi greceşti (Dulciuri > Gogoşi)
25. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Sărmăluţe de primavară (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
28. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Supă cremă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.