Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.178 vizualizări
1.367 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Păstrăv cu fenicul şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
3. Pui cu şuncă şi unt de sardele (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
5. Ardei umpluţi dietetici (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Chicken satay (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată boeuf cu ouă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Spaghete cu roşii şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte)
11. Găină umplută cu orez şi paprică (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
13. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
19. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)
20. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
21. Salată de crab (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
23. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată rapidă cu ton (Salate > Salate cu peşte)
26. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
30. Tort cu miere şi nuci (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.