Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.166 vizualizări
1.367 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de curmale si frişcă (Dulciuri > Torturi)
2. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
3. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
5. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
6. Crochete de creier şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
8. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată de castraveţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
10. Pasteta de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume)
12. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
13. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)
14. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
16. Creier cu ou şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Turnedo Rossini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ouă cu castravecior şi muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
25. Tort cu miere şi nuci (Dulciuri > Torturi)
26. Gogoşi pripite (fără drojdie) (Dulciuri > Gogoşi)
27. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri)
30. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.