Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.087 vizualizări
1.353 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
2. Şarlotă albă cu fructe de sezon (Dulciuri > Creme)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Tartelete cu pere şi nucă (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată cu porumb şi ananas (Salate > Salate de legume)
7. Mazăre cu roşii şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
13. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Peşte la cuptor cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Dovlecei cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
19. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
20. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
24. Tort cu pere şi migdale (Dulciuri > Torturi)
25. Salată de fasole verde (Salate > Salate de legume)
26. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
28. Tort cu miere şi nuci (Dulciuri > Torturi)
29. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.