Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
8.894 vizualizări
1.316 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi)
5. Ardei capia în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
6. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
9. Ardei iuţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
11. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
12. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ruladă de omletă cu şuncă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de ton (III) (Salate > Salate cu peşte)
17. Porumb cu maioneză şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
19. Ardei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salata şefului (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
23. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
30. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.