Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.173 vizualizări
1.367 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Sarmale dietetice (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Salată răcoritoare de vară (Salate > Salate de legume)
4. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
7. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
8. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
14. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
17. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
21. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
24. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
26. Viţel cu usturoi şi ardei (Kelaidi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
28. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.