Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.165 vizualizări
1.367 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
4. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Sirop de căpşuni (Băuturi > Siropuri)
9. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
12. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Şniţel ca la Sântana (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
17. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)
20. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată de surimi cu avocado (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Îngheţată de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
23. Brioşe cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
25. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ardei iuţi în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
29. Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
30. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.