Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.155 vizualizări
1.366 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
2. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume)
4. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
5. Salată de conopidă cu mărar şi muştar (Salate > Salate de legume)
6. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
7. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Papanaşi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
10. Bărcuţe (cartofi copţi umpluţi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
16. Tort cu biscuiţi şi cu nuci (Dulciuri > Torturi)
17. Orez provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
21. Quesadillas rapidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri)
23. Salată de ouă a la grec (Salate > Salate cu ouă)
24. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Friptură cu rasol şi picior de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
26. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
27. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Kabak Tatlisi (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.