Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
8.648 vizualizări
1.265 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Salată de pepeni (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Salată de gulii cu salată verde (Salate > Salate de legume)
8. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
10. Pasteta de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
12. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
13. Supă de ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
15. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
17. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
19. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
23. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Prăjiturele cu miere, curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
26. Ştiucă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Saleuri cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Salată în culori (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.