Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.141 vizualizări
1.364 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Ardei umpluţi cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
7. Corn cu nucă şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
9. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
10. File de păstrăv în şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Desert rapid cu căpşuni şi bezele (Dulciuri > Creme)
13. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
15. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
17. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
19. Salată de crab (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
21. Salată de post (Salate > Salate de legume)
22. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
27. Prăjitură cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
28. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.