Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.139 vizualizări
1.364 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
2. Desert rapid cu căpşuni şi bezele (Dulciuri > Creme)
3. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Omletă cu kaizer şi cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
10. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
20. Cremşnit cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
21. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)
24. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
25. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
29. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.