Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.078 vizualizări
1.353 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de păpădie crudă (Salate > Salate de legume)
2. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
5. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
6. Salată de conopidă şi morcov (Salate > Salate de legume)
7. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
8. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
9. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
11. Ardei umpluţi dietetici (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Salată verde (Salate > Salate de legume)
13. Salată de castraveţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
14. File de şalău cu ragu de creveţi  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Brioşe cu ciocolată şi mac (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Pogăcele de jumări cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de broccoli (Salate > Salate de legume)
27. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
28. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.