Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.150 vizualizări
1.366 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
3. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Gogoşi americane (Dulciuri > Gogoşi)
11. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
14. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
16. Salată mexicană de porumb (Salate > Salate de legume)
17. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Cacao cu cafea şi lichior de ouă (Băuturi > Cafele)
20. Tort Sacher (I) (Dulciuri > Torturi)
21. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Vişinată (Băuturi > Lichioruri)
24. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Gogoşari în oţet cu muştar (Conserve din legume, murături > Murături simple)
26. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Salată rusească cu maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată tropicală (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.