Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.153 vizualizări
1.366 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
4. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
6. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
7. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
8. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
10. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
12. Sirop din muguri de brad (Băuturi > Siropuri)
13. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată Bucureşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
23. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
26. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume)
30. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.