Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.114 vizualizări
1.361 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Prăjitură cu curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
4. Colţunaşi cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Salată de midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Ouă cu şuncă şi caşcaval ras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
12. Macrouri cu smântână şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Broccoli cu slăninuţă şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
16. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
19. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
22. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Şalău la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
28. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
29. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Colţunaşi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.