Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.064 vizualizări
1.351 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)
2. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
4. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
5. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
6. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
8. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
10. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Crap cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Prăjitură Ambasador (Dulciuri > Prăjituri)
15. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sirop din muguri de brad (Băuturi > Siropuri)
17. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi)
20. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Andive înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
24. Salată şvăbească din Banat (Salate > Salate de legume)
25. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
26. Orez sârbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
30. Quiche cu ceapă şi vin (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.