Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.145 vizualizări
1.365 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
4. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
8. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
14. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Gogoşari umpluţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
20. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
22. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
24. Salata şefului (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Ragout de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tartă cu lămâie şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
28. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată de midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.