Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.020 vizualizări
1.339 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
2. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Mâncare de roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de ţâri (Salate > Salate cu peşte)
5. Salată pariziană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
9. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
11. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
12. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
14. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
16. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
19. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
20. Găluşte de pasăre cu orez (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
25. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Spaghete cu şofran şi cabanos (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume)
28. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.