Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.164 vizualizări
1.366 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)
4. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
5. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume)
10. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume)
14. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
16. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Batoane cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
18. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată de praz fiert (Salate > Salate de legume)
21. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Salată festivă de citrice (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
24. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
26. Ardei umpluţi dietetici (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
28. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
29. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.