Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.128 vizualizări
1.363 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
2. Cebiche (salată de peşte crud marinat) (Salate > Salate cu peşte)
3. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
5. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi)
7. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
8. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
10. Bulgăraşi de conopidă cu sote de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
13. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume)
14. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de avocado (I) (Salate > Salate de legume)
18. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
24. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
26. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Salată iepurică (Salate > Salate cu ouă)
28. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată napoletană cu macaroane (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.