Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.122 vizualizări
1.362 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Ţelină cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Aperitiv cu şuncă sau parizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
8. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
9. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
10. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
11. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
15. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
20. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
21. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Mere cu orez şi şodou (Dulciuri > Prăjituri)
23. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
24. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
26. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Salată cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.