Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
8.914 vizualizări
1.319 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
4. Cebiche (salată de peşte crud marinat) (Salate > Salate cu peşte)
5. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată rapidă cu ton (Salate > Salate cu peşte)
7. Creier cu ou şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
14. Supă de legume şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
20. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
21. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de fructe Smoothie (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Salată elveţiană cu parizer (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
30. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.