Ardei copţi cu sardele şi măsline - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi cu sardele şi măsline

Ardei copţi cu sardele şi măsline

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.

Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins.
Se serveste la masa caldut.
Este o reţetă provensală.
9.095 vizualizări
1.357 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
3. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
4. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Conopidă săsească la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ardei capia umpluţi cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Şalău polonez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
14. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci)
15. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
16. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)
20. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
21. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
25. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
27. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
30. Creveţi cu fidea şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.