Ragout de cartofi cu cârnaţi - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Ragout de cartofi cu cârnaţi

Ragout de cartofi cu cârnaţi

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 800 g de cartofi noi mai mici, 250 g de praz, sare, piper, circa 250 g de cârnaţi (cabanos), 1 ceapă potrivită, 40 g de unt, 40 g de făină, 200 g de smântână, 500 ml de lapte, 2 linguri de muştar Dijon, 1/2 legătură de pătrunjel verde.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă şi se fierb în apă clocotită circa 20 de minute. Se lasă să se scurgă şi, dacă sunt prea mari, se taie în jumătăţi sau sferturi. Prazul se curăţă, se spală, se taie în rondele potrivite şi se fierbe circa 5 minute în 200 ml apă clocotită cu sare. Se scurge prin strecurătoare şi se păstrează zeama în care a fiert. Cârnaţii se taie în felii, iar ceapa în cubuleţe mici. Se încinge untul într-o cratiţă, se pune ceapa şi se căleşte puţin, până devine translucidă. Se adaugă făina desfăcută cu puţină apă şi se amestecă. Se sting cu zeama în care a fiert prazul, laptele şi smântâna. Se amestecă continuu până dau în clocot. Se lasă să fiarbă 5 minute pe foc mic. Se condimentează sosul cu sare, piper şi muştar. Se pun cârnaţii, cartofii şi prazul în sos şi se lasă să dea un clocot.
Se serveşte ragout-ul garnisit cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
3.416 vizualizări
560 tipăriri
5 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
4. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Varză cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
17. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.