http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Ragout de cartofi cu cârnaţi

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 800 g de cartofi noi mai mici, 250 g de praz, sare, piper, circa 250 g de cârnaţi (cabanos), 1 ceapă potrivită, 40 g de unt, 40 g de făină, 200 g de smântână, 500 ml de lapte, 2 linguri de muştar Dijon, 1/2 legătură de pătrunjel verde.

Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă şi se fierb în apă clocotită circa 20 de minute. Se lasă să se scurgă şi, dacă sunt prea mari, se taie în jumătăţi sau sferturi. Prazul se curăţă, se spală, se taie în rondele potrivite şi se fierbe circa 5 minute în 200 ml apă clocotită cu sare. Se scurge prin strecurătoare şi se păstrează zeama în care a fiert. Cârnaţii se taie în felii, iar ceapa în cubuleţe mici. Se încinge untul într-o cratiţă, se pune ceapa şi se căleşte puţin, până devine translucidă. Se adaugă făina desfăcută cu puţină apă şi se amestecă. Se sting cu zeama în care a fiert prazul, laptele şi smântâna. Se amestecă continuu până dau în clocot. Se lasă să fiarbă 5 minute pe foc mic. Se condimentează sosul cu sare, piper şi muştar. Se pun cârnaţii, cartofii şi prazul în sos şi se lasă să dea un clocot.
Se serveşte ragout-ul garnisit cu pătrunjel verde tăiat mărunt.