Prăjitură cu ciocolată - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Prăjitură cu ciocolată

Prăjitură cu ciocolată

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 12

Ingrediente: 250 g unt, 200 g ciocolata amara (fara umplutura), 300 ml cafea tare sau espresso, 400 g zahar pudra, 300 g faina, 1 lingurita praf de copt, 50 g cacao, 2 oua, 1 baton de vanilie sau 2 lingurite esenta de vanilie, 100 g ciocolata pentru decorat, 100 ml frisca.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se porneste cuptorul aragazului.
Untul, ciocolata rasa si cafeaua se pun intr-un vas pe flacara mica si se amesteca pana se obtine o compozitie uniforma. Se adauga zaharul si se amesteca mai departe, pana se dizolva total. Se ia compozitia de pe foc si se muta intr-un castron. Se adauga faina, praful de copt si pulberea de cacao si se amesteca pana se obtine o masa cremoasa. Din cand in cand, se adauga cate un ou si miezul batonului de vanilie.
Se unge o forma rotunda de prajituri cu grasime si se presara cu faina. Se toarna in ea aluatul si se baga la copt, pe grila de mijloc a cuptorului, vreme de o ora. Se incearca mijlocul prajiturii cu un pai, pentru a vedea daca e gata. Daca pe el raman urme de aluat, inseamna ca timpul de coacere trebuie prelungit. Se scoate prajitura din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate din forma.
Pentru glazura: Se topeste ciocolata pe flacara mica, in frisca lichida. Se amesteca pana se obtine o crema groasa (nu insistati prea mult, ca sa nu se formeze basici de aer). Se ia de pe foc si se lasa scurt la racit. Cu o paleta, se intinde crema pe prajitura, deasupra si de jur-imprejur. Se lasa peste noapte la rece.
Se taie felii si se serveste cu frisca sau cu inghetata de vanilie.
2.369 vizualizări
318 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
2. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
3. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
4. Prăjitură regală cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
5. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
6. Prăjitură Stela (Dulciuri > Prăjituri)
7. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
8. Prăjitură cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
9. Prăjitură caramel (I) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
11. Ciocolata albă (Dulciuri > Creme)
12. Prăjitură glazurată (Dulciuri > Creme)
13. Prăjitură Rudy (Dulciuri > Prăjituri)
14. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
15. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
16. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
17. Prăjitură suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
18. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
19. Prăjitură austriacă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
20. Brioşe cu glazură de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
21. Prăjitură cu mango (Dulciuri > Prăjituri)
22. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
23. Prăjitură cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
24. Prăjitură cu fulgi şi coacăze (Dulciuri > Prăjituri)
25. Prăjitură cu gutui (Dulciuri > Prăjituri)
26. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
27. Prăjitură cu marţipan (Dulciuri > Prăjituri)
28. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
29. Prăjitură de dovleac cu glazură (Dulciuri > Prăjituri)
30. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.