Păstrăv înăbuşit - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Păstrăv înăbuşit

Păstrăv înăbuşit

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 păstrăvi (a 600 g fiecare), 2 roşii, 2 morcovi, 1 ceapă, miezul unei rădăcini de ţelină, 1 crenguţă cimbru, 100 ml vin alb, 30 g unt, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Curăţaţi păstrăvii, spălaţi-i, ştergeţi-i cu un şervet, daţi-le un praf de sare şi de piper şi puneţi-i la rece în frigider.

Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de pieliţă şi de seminţe (prin presare) şi tăiaţi-le bucăţele. Curăţaţi morcovii de coajă şi tăiaţi-i rondele. Tocaţi mărunt ceapa şi tăiaţi lamele fine ţelina curăţată.

Puneţi toate legumele într-o tigaie mare, adăugaţi untul şi uleiul de măsline, presăraţi sare, piper şi frunzuliţe de cimbru, acoperiţi-le cu un capac şi lăsaţi-le să se înăbuşe încet, aproximativ o jumătate de oră.

Încingeţi cuptorul la 180°C.

Întindeţi un strat de legume înăbuşite (jumătate din cantitate) pe fundul unei tăvi, aşezaţi deasupra păstrăvii şi acoperiţi-i cu restul de legume. Turnaţi peste ei vinul alb, acoperiţi tava cu o folie de aluminiu, daţi-i la cuptor şi lăsaţi-i să se patrundă circa 30 min.

Serviţi-i fierbinţi, în tavă.

Puteţi înlocui păstrăvii cu orice fel de peşte alb. Dacă folosiţi fileuri, timpul de preparare va fi de 40 min., în tigaie, şi de 20 min., la cuptor.
4.887 vizualizări
758 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
2. Păstrăv cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Păstrăv cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Păstrăvi în sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Păstrăvi fierţi cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Păstrăvi în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
11. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
13. Păstrăv cu piper verde şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Păstrăvi cu piper verde şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Limbă înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Prepeliţe înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
18. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
20. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
23. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
24. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
25. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
26. Friptură înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Frigărui înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
30. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.