Gogoşari muraţi munteneşti - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve din legume, murături » Murături simple » Gogoşari muraţi munteneşti

Gogoşari muraţi munteneşti

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 10 kg gogoşari, 1 legătură frunze de ţelină, mărar uscat, 9 foi de dafin, 3 pachete mici boabe de piper, 3 pachete mici boabe de muştar, 3 rădăcini de hrean, 1 kg zahăr sau 1 borcan de 200 ml cu miere,1 l oţet, 9 linguri sare de bucătărie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spală bine gogoşarii şi se curăţă, se îndepărtează coceanul şi toate seminţele şi se se taie felii potrivite, cu lătime de 3 cm.

Feliile de gogoşari se aşează într-o oală de 10 l, în straturi de 10 cm grosime. Peste fiecare, strat se presară parte din zahăr sau 2-3 linguri cu miere şi 2 linguri cu sare de bucătărie. La sfârşit, se toarnă tot oţetul.

Oala astfel pregătită cu felii în straturi se acoperă cu un capac şi se lasă la rece, în cămară, până a doua zi (cam 24 ore), când vom constata că gogoşarii au lăsat atâta zeamă cât să-i acopere.

A doua zi, se aşează gogoşarii în 3 borcane de câte 3 l care au fost bine spălate şi sterilizate la cuptor. Se adaugă celelalte ingrediente: foi de ţelină la fundul borcanului şi deasupra, foi de dafin (cam 3 la fiecare borcan) şi felii de hrean la margine, aşa încât să constituie un ornament ce se vede prin borcan, boabe de piper, câte un pacheţel la fiecare borcan, puse printre straturi alături de boabele de muştar.

După ce s-au aşezat, cu grijă să nu fie nici prea îndesaţi şi nici prea afânaţi, se toarnă soluţia care a rămas în oală peste ei, se mai pun frunze de ţelină şi beţele de mărar uscat, se lasă în cămară până a doua zi să scadă lichidul după ce ies bulele de aer.

După o altă zi, se completează lichidul din ceea ce a rămas cu o zi înainte, se pune capacul metalic ermetic peste borcane sau se leagă foarte strâns cu celofan şi se pun în cămară, la loc rece, la 16-18 grade C.
3.891 vizualizări
377 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Varză murată călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu varză)
2. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Gogoşari în oţet cu muştar (Conserve din legume, murături > Murături simple)
5. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
6. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
8. Salată de gogoşari copţi (Salate > Salate de legume)
9. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
10. Gogoşari cu ghebe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
11. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pizza cu parizer, caşcaval şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Gogoşari feliaţi în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
17. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Castraveţi muraţi la soare (covăsiţi) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
19. Harbuji muraţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
20. Gâscă umplută cu castraveţi muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Ardei pişcători bulgăreşti muraţi (Conserve din legume, murături > Murături simple)
24. Omletă cu gogoşari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Varză murată (Conserve din legume, murături > Murături simple)
28. Conopidă murată (Conserve din legume, murături > Murături simple)
29. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
30. Ceapă murată în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.