Glazură albă - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Glazuri, sosuri » Glazură albă

Glazură albă

Ingrediente: Un albus, 150-200 g zahar, 15 ml zeama de lamiie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Albusul se bate spuma cu furculita sau cu un tel mic; se adauga zaharul si zeama de lamiie, cu care se freaca numai circular, pina cind se topeste zaharul si se moaie albusul, ca o smintina groasa care curge putin.Aceasta glazura se foloseste pentru fursecurile care au fost deja coapte:islere, rondele din aluat fraged, indiene, ciuperci din indiene.Glazura se aplica cu lama cutituluideasupra lor, in strat subtire, apoi se lasa sa se usuce, fara sa se introduca in cuptor, ca sa ramina glazura alba.Rondelele din aluat fraged se pot coace pe jumatate, apoi se ung repede cu glazura cu ajutorul pensulei si se introduc in cuptor unde se lasa pina ce se rumeneste putin glazura, capatind un gust de zahar caramelizat si culoare roz; dupa ce s-au racit, se lipesc cite doua cu marmelada. Cind este nevoie de o glazura alba, putin mai consistenta, care sa se puna in strat mai gros, dupa ce albusul s-a batut spuma, se adauga zaharul si zeama de lamiie si spuma se bate in continuare 5-6 minute, pe un vas cu apa clocotita ca albusul sa se infierbinte.Glasarea se va face cu lama unui cutit inoxidabil, intr-un strat subtire de 3 5 mm sau mai gros, pina la 2 cm.Pe glazura se pot face diferite decoruri cu furculita intoarsa sau cu virful linguritei cu care se scot ciocuri mai dese sau mai mari si bomboane mici colorate, ciocolata granule sau rasa prin razatoare direct peste prajitura, nuci tocate mai mare, rahat colorat taiat in forma de chibrit etc.Se lasa la rece sa se usuce pina a doua zi.Glazura subtire se va usca bine; daca este mai groasa, va ramine ca o crema bine inchegata.
16.243 vizualizări
721 tipăriri
5 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
3. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
4. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
5. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
6. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Şarlotă albă cu fructe de sezon (Dulciuri > Creme)
8. Ciocolata albă (Dulciuri > Creme)
9. Prăjitură glazurată (Dulciuri > Creme)
10. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Brioşe cu glazură de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
12. Prăjitură de dovleac cu glazură (Dulciuri > Prăjituri)
13. Cremă de ciocolată albă cu lămâie (Dulciuri > Creme)
14. Papricaş de gălbiori cu boia, roşii şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Raţă sălbatică friptă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
17. Albă ca zăpada (Dulciuri > Prăjituri)
18. Albiniţa (Dulciuri > Prăjituri)
19. Gâscă sălbatică la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
20. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
21. Raţă sălbatică cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
22. Miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Spumă de ciocolată albă (Dulciuri > Spume)
24. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
25. Mâncare cu pastramă de oaie şi fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Şniţele de soia cu varză albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Zuccotto (Dulciuri > Torturi)
28. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
29. Ciorbă de varză albă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.