Gâscă sălbatică la tavă - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu vânat » Gâscă sălbatică la tavă

Gâscă sălbatică la tavă

Ingrediente: Gasca, untura, marinata.
Marinata: 100 ml otet, 300 ml apa, 20 ml vin rosu, citeva felii de morcovi, ceapa, telina, radacina de patrunjel, foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi, sare, dupa gust.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Dupa ce a fost vanata, gasca salbatica se curata de pene, se trece prin flacara, apoi se freaca cu malai si se spala doar pe deasupra. Se scot maruntaiele, oprind numai inima si ficatul, restul se arunca. Se taie in sferturi gisca si se pune intr-un vas, pentru marinare. Separat, se pregateste prin fierbere marinata din 100 ml otet diluat cu 300 ml apa si 20 ml vin rosu, citeva felii de morcovi, ceapa, telina, radacina de patrunjel, foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi, sare, dupa gust. Se fierb intr-un vas acoperit cca 10 minute, apoi se toarna fierbinte peste gisca si se acopera vasul. Daca nu se prepara gisca in aceeasi zi, marinata se raceste si apoi se toarna peste carnea de gisca si se pastreaza la loc racoros cca 2—3 zile, intorcind carnea in timpul macerarii cel putin o data pe zi. Cind se scoate din marinata, carnea se sterge, se pune intr-o tava smaltuita, se unge cu untura, se toarna putina apa si se pune in cuptorul incins. In timpul inabusirii se intorc bucatile de carne pentru o rumenire uniforma. Daca este mai tare, carnea se stropeste din cind in cind cu zeama ramasa de la marinare si se continua frigerea (inabusita), pina este gata, (cca 2 — 3 ore, cind gisca este batrina). Cind este gata, se scot bucatile si se asaza in vasul de servire, strecurind (prin pasare) sosul peste carne. Se serveste cu diferite garnituri (cartofi prajiti, piure de cartofi, galuste, varza calita etc). Gisca salbatica se poate pregati si cu masline sau ciuperci.
7.477 vizualizări
626 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
5. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
7. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
9. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
11. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
19. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
23. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Rulade mici cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.