Albiniţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Albiniţa

Albiniţa

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Blatul: 400 g faina, 1 ou, 150 g zahar, 30 g unt (nesarat), 2 linguri miere de albine (incalzita), 2 1/2 linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat.
Crema: 170 g unt (nesarat), 1 plic vanilie, 200 g zahar, 250 ml lapte, 2 linguri gris, 1 gem de caise.
Glazura: 3 linguri apa, 3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 25 g unt (nesarat), 1/2 ciocolata menaj.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Blatul: se freaca oul cu zaharul si untul, dupa care se adauga mierea (daca se pune mai multa miere decit, aluatul iese foarte tare, nu se mai poate intinde), laptele si bicarbonatul. Se amesteca pe aburi pina se ingroasa. Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat. Se imparte in 4 parti, se intinde cu multa faina. Se coc la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina.
Crema: se freaca untul cu vanilia si zaharul pina se face spuma. Separat se fierbe laptele cu grisul si se lasa sa se raceasca. Cind s-a racit se amesteca cu untul.
Glazura: Se fierbe totul pe foc mic pina se ingroasa compozitia. Prima foaie se unge cu 1/2 din crema. Al doilea blat cu gem. Al treilea cu restul de crema. Al patrulea blat se unge cu glazura.
8.868 vizualizări
1.297 tipăriri
20 trimiteri
    Înapoi    









   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.