Curcan umplut (forestier) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Curcan umplut (forestier)

Curcan umplut (forestier)

Timp de preparare: 3 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 1 curcan, 250 g ficatei de pasare, 150 g jambon, 200 g castane comestibile crude, 3 cepe de arpagic, 2 linguri pesmet, 30 g ciuperci uscate date pe razatoarea mica, 1 ou, 2 linguri patrunjel verde taiat cu foarfeca, 2 linguri coniac, 1 lingura seminte de pin, 50 g unt, sare, piper.
Pentru garnitura: 1 kg sampinioane, 500 g malai, 1/2 l lapte, 100 g unt, 2 linguri patrunjel verde taiat cu foarfeca, ulei, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Umplutura: curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalati ficateii, stergeti-i si taiati-i bucatele de circa 1 cm. Taiati marunt jambonul. Puneti 20 g de unt sa se topeasca intr-o tigaie, prajiti ceapa circa 3 minute, adaugati bucatelele de ficat si lasati-le sa se caleasca inca doua minute, amestecand intruna, dupa care rasturnati-le intr-un castron. Stropiti-le cu coniac, amestecati, adaugati jambonul, patrunjelul, sarea, piperul, pesmetul, ciupercile rase, semintele de pin si castanele si amestecati din nou. Incorporati oul batut si amestecati. Umpleti curcanul cu amestecul astfel pregatit si coaseti taietura cu ata de bucatarie. Asezati-l pe o tava, presarati peste el bucatele de unt si dati-l la cuptor. Incingeti cuptorul la 180 grade C si lasati curcanul sa se patrunda aproximativ doua ore si jumatate, stropindu-l din cand in cand cu zeama din tava.
Mamaliga: Puneti la fiert intr-o oala 1/2 l de apa, 1/2 l de lapte, 50 g unt, sare si cand incepe sa clocoteasca, turnati malaiul in ploaie, amestecand intruna, pana cand a absorbit tot lichidul. Rasturnati mamaliga pe o tava mai mare, nivelati-o la suprafata si lasati-o sa se raceasca. Taiati-o patrate sau dreptunghiuri, prajiti-le in ulei pana ce se rumenesc pe ambele parti si puneti-le deoparte.
Ciupercile - Curatati ciupercile si prajiti-le circa 5 minute - la foc iute - in untul ramas, amestecand intruna. Sarati, piperati si incorporati patrunjelul taiat.
Serviti curcanul pe un platou, cu bucatile de mamaliga de jur imprejur, iar peste mamaliga presarati ciupercile prajite.
4.150 vizualizări
774 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Curmale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Choux-uri umplute cu icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Grepuri umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
7. Rulouri de şuncă umplute (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Piept de viţel umplut (III) (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
11. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
12. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
13. Supă de curcan ca în Ardeal (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Portocale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Clătite umplute cu cârnaţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ouă umplute cu ficat de gâscă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ardei umpluţi cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Pâine umplută aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Pulpă de porc umplută (Mâncăruri > Fripturi)
27. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Varză dulce umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Gât de gâscă umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ardei umpluţi englezeşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.