Budincă de spanac cu peşte - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Budincă de spanac cu peşte

Budincă de spanac cu peşte

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,5 kg spanac (eventual congelat), 2 linguri de unt, sare, piper macinat, nucsoara rasa, 1 kg fileuri de salau (cod), o lamaie.
Sosul: 40 g unt, 40 g faina, 1/4 apa fiarta cu Delikat sau Knorr, 1/4 kg smantana, 2 lamai, 1 fir de cimbru, 3 galbenusuri, 40 g cascaval.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala bine spanacul, se curata de codite. Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt.
Se incinge untul intr-o cratita mare. Se pun la calit ceapa, usturoiul si frunzele umede de spanac. Se lasa sa se inmoaie sub capac. Se adauga pe spanac sarea, piperul si nucsoara, apoi se scoate din cratita si se pune intr-o sita, ca sa se scurga. Se imparte uniform pe o forma mare, rezistenta la foc.
Se spala pestele, se usuca intr-un servet si se stropeste cu suc de lamaie. Se sareaza, se pipereaza si se asaza peste spanac. Sosul: Se topeste untul intr-o cratita. Se adauga faina si se lasa sa se aureasca. Se adauga apa fiarta cu Delikat sau Knorr, alternativ cu smantana, amestecand mereu. Se lasa sosul sa fiarba la flacara mica vreme de 5 minute. Se spala o lamaie cu apa fierbinte, apoi i se rade coaja. Se stoarce zeama. Se aromeaza sosul cu zeama si coaja de lamaie, sare, piper si nucsoara. Se adauga jumatate din firele de cimbru. Separat, se amesteca galbenusurile cu putin sos, apoi se pun inapoi in sos (se ia vasul de pe foc). Se toarna sosul peste fileurile de peste. Se pune deasupra cascaval ras si se baga forma la cuptorul incalzit dinainte (treapta doi), vreme de 20-30 de minute.
Lamaia ramasa se taie in feliute subtiri si se pune impreuna cu cimbrul ramas peste peste. Alaturi se serveste orez sau paine.
2.481 vizualizări
559 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
3. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
5. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Sufleu de spanac cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
24. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
29. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.