Aspic - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Aspic

Aspic

Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg oase de vitel, 700 g sorici de porc, 4 oua, 2 cepe, telina, morcov, 200 ml vin, piper boabe, frunze dafin, tarhon, otet de vin, 1/2 kg carne slaba de vaca.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Oasele sparte si oparite se pun la fiert in 5 litri apa rece. Se fierb pana cand lichidul scade la mai putin de jumatate. Atunci se strecoara si se pune din nou la fiert.
Pt. clarificarea aspicului se face in felul urmator:
Intr-o cratita cu smaltul intact se bat cu telul 4 albusuri. Se adauga 100 ml apa rece, 2 cepe, o telina, un morcov taiat felii subtiri, 200 ml vin, 10 boabe de piper, 1/2 frunza de dafin, cateva fire de tarhon, o lingura de otet de vin, 1/2kg carne slaba de vita, tocata. Totul se amesteca bine. Peste acest amestec se toarna zeama de oase strecurata si racita pe jumatate, putin cate putin, amestecand neincetat. Se potriveste de sare. Amestecul se pune din nou la fiert la foc foarte mic, pana se coaguleaza albusul. Se incearca taria aspicului prin probarea a catorva picaturi puse pe o farfurie rece. Daca se intaresc imediat zeama este gata. Daca nu, se continua fierberea. Dupa ce zeama este buna se strecoara, de preferinta prin etamina.
La nevoie aspicul intarit se pune din nou pe foc pt a putea glasa si altceva.
Se foloseste la prepararea aspicului si coniacul, dar daca nu e de buna calitate mai bine sa lipseasca.
6.186 vizualizări
636 tipăriri
6 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Rulouri cu şuncă şi creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Terină de şalău cu surimi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Păstrăvi în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Aspic de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Aspic cu gelatină fără oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Aspic de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Aspic cu gelatină şi oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Şuncă cu pate în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Pate de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Ouă umplute picante în aspic (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Piftie de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Cap de viţel cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ouă umplute picante (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Pasteta în aspic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Carne de vînat în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
22. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Peşte în aspic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Creier în aspic (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. File de păstrăv în şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată Delicia (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.