Vinete cu usturoi la cuptor - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Vinete cu usturoi la cuptor

Vinete cu usturoi la cuptor

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 vinete, 2 linguri făină, 5 roşii, 1 păstârnac, 2 ardei graşi, 4 căţei de usturoi, 1 ceaşcă ulei, 1 foaie de dafin, 1 crenguţă cimbru, pătrunjel verde, sare, piper, boia dulce de ardei.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Vinetele se spală, se şterg, se curăţă de cotoare şi se taie în felii rotunde, de grosimea unui deget. Se sărează şi se lasă să se înmoaie bine timp de o oră. Se storc uşor, se dau prin făină şi se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins. Se pun apoi într-o cratiţă. Se curăţă şi se rade păstârnacul, se spală ardeii şi roşiile, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe. În grăsimea rămasă de la prăjitul vinetelor, se călesc păstârnacul, ardeii, roşiile şi usturoiul zdrobit. Se adaugă cimbrul, dafinul, sare, piper şi boia după gust. Se înăbuşă totul 5-7 minute, apoi se toarnă sosul peste vinetele din cratiţă (fără cimbru şi dafin). Se dă cratiţa la cuptor pentru 10-15 minute.
Înainte de a servi, se presară mâncarea cu pătrunjelul tocat.
3.311 vizualizări
675 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
5. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
7. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
9. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
11. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Usturoi conservat iranian (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
20. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
24. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.